Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

NRTP plāno apstiprināt LTV nacionālo pasūtījumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Operas spoks
O
LTV un operas budžeti ir gandrīz vienādi, taču LTV raida 35 st diennaktī, bet opera labi ja 2,5 stundas dienā spēj piedāvāt skatītājiem. BBC budžets ir 3 miljardi Ls pret Londonas karaliskās operas 85 miljoniem. Attiecība 1:40. Kur skatās valsts kontrole? Operu slēgt un ēku izīrēt RIMI
ierēcam
i
Opera tiek salīdzināta ar TV? Atliek tikai brīnīties, pēc kādiem kritērijiem tiek atlasīti darbinieki Kota administrācijai, vai pēc jūrmalgeitā definētajiem? Sekla domāšana, pat ļoti. Arī jaunais 7kanāla direktors ir pavisam zaļš juristiņš, kuram par to, kas noteik TV ir visai miglains priekšstats, kurš acīmredzot radies tikai pārslēdzot mājās ar pulti kanālus. Nekādas sapratnes diemžēl un nojēgas par 'TV kā tādu. Nožēlojami, reiz teica kāds vīrs ar skumju acu skatu.
> Normunds
&
Dienai nav pieņemams nekas, kas nesakrīt ar tās viedokli (melnais PR, naida kurināšana, cīņa pret valdību}.
andris B.
a
Operai arī ir nepieciešama stingra sabiedrības uzraudzība. Nevar būt tā, ka tur kāds uber populārs TP dedzīgi atbalstīts cilvēks šeptējas kā ar savu naudu. Tiešām nezināji, ka Opera tiek pamatīgi dotēta?
re, kā
r
Projekts patiešām jātaisa no jauna, iekļaujot detalizētu izpēti par to, kas tad biedrībai šobrīd visvairāk nepieciešams. Un ne jau reitingi sabiedriskajai TV ir pats būtiskākais kritērijs.
Linda
L
Pučkas kungam ar steigu jāmaina nodarbošanās, ja reiz viņš dodas uz operu skatīties ziņas, jaunumus un analīzi par aktuālajiem notikumiem Latvijā pasaulē! Kāds domas dziļums!
ZK
Z
LTV attīstības stratēģijā, kas balstās uz trīs kanālu koncepciju, vērojamas dziļas pretrunas ar NP projektā rakstīto, lai gan NP projekts un LTV attīstības stratēģija tiek pasniegti kā vienots dokuments. Pirmkārt, pretrunas attiecas uz LTV 1 saturu. Ja, runājot par 2009. gada plānu, kultūras un izglītojošie, bērnu un jauniešu raidījumi tika uzsvērti kā LTV 1 prioritāte, tad no kopējā 2009.-2011. gada stratēģijas apraksta šie jēdzieni ir pazuduši pavisam. Toties tiek pieminēti izklaides raidījumi un ekranizējumi. Tieši šī tendence atklājās arī 2009. gada programmu raidlaika analīzē. Tas nozīmē, ka dokumenta saturs, kas nosaka LTV prioritātes 2009. gadā, ir melīgs. Šāds apgalvojums būtu apgāžams vienīgi ar uzskatāmiem programmu un raidījumu plāniem, kas diemžēl nav pieejami. Aizbildināšanās ar kultūras, izglītojošo un bērnu raidījumu pārcelšanu uz potenciālo 3. kanālu nav nopietni ņemama, jo šāda kanāla nodrošināšana ekonomiskās krīzes apstākļos pie esošā LTV finansējuma neatbilst LTV reālajām iespējām un netiek ekonomiski pamatota arī NP projektā. Turklāt iekļaut Nacionālajā pasūtījumā 3. kanālu, kurš nevar tikt finansēts no valsts budžeta līdzekļiem, jo esošais finansējums paliek līdzšinējā apjomā un līdz šim tikai daļēji ir sedzis divu pastāvošo kanālu darbību, ir pretlikumīgi.
ZK
Z
LTV 1. kanāla 2009. gada projekta aprakstā tiek uzsvērts, ka tas lielu vērību veltīs kultūras raidījumiem, bērnu un jauniešu raidījumiem, ziņām un informatīvi dokumentālajiem raidījumiem. Balstoties uz projektā atklāto raidlaiku sadalījumu, jāsecina, ka no kopējā raidlaika LTV 1 bērnu un jauniešu programmas aizņems 3,3%, kultūras un izglītības programmas – 8,7%, izklaidējošās programmas – 9,1%, ziņas un informatīvi analītiskās programmas – 21,5%, ekranizējumi – 44,1%, reliģijai veltīti raidījumi – 1,3%, reklāmas, pašreklāma, rezerve – 11,8%. Ņemot vērā to, ka zem “ekranizējumiem” slēpjas arī visa veida TV seriāli un filmas, kas lielākoties ir izklaidējoša rakstura, var teikt, ka LTV 1 reālā prioritāte ir izklaide, kas aizņem 53,2 % no raidlaika. Vēl iespadīgāka patieso prioritāšu aina atklājas, ja līdzīgai anlīzei pakļauj kopējo LTV 1 un LTV 7 kanālu raidlaika sadalījumu. Atliek secināt, ka NP projektā vārdos par prioritātēm atzītajām sabiedrībai svarīgajām tēmām darbos tiks atvēlēts – ziņām un analītiskajiem raidījumiem – 14,46%, kultūrai un izglītojošajiem raidījumiem – 4,3%, bērnu un jauniešu raidījumiem – 1,6%.
Experte
E
"Un valsts līmenī varētu padiskutēt par viena vai otra mākslinieka atalgojumu un atbilstību konkrētai izrādei." O, jā, to funkcionāriņi gribētu gan,,,,bet māksliniekus "konkrētajai izrādei" izvēlas "konkrētais"režisors, nevis partijas sekretārs. Starp mākslu un ražošanu vienlīdzības zīmi grūti lilt, lai cik grūti to būtu jums saprast. M. Pučkam demagoģija vēl diezgan didaktiskā līmenī.
NRTP
N
LTV "dokuments"izskatās pēc acu aizmālēšanas, piesedzoties ar formālām ub vērienīgām frāzēm, ka viss būs - būs i kultūra, kuru interpretējam varen plaši, gan indormatīvi dok.raidījumi, jo par tādi var uzskatīt da jebko. Ja tas nav politisks iemesls, kāpēc kāds tic un grib pieņemt šadu LTV nacionālā pasūtījuma koncepciju, tad, kas tas ir?
Expertam
E
Opera saņem valsts dotāciju 8,2 milj - LTV ap 9, līdz ar to M.Pučkam taisnība, liekm Operas repertuāru sabiedriskajai apspriešanai. Un valsts līmenī varētu padiskutēt par viena vai otra mākslinieka atalgojumu un atbilstību konkrētai izrādei.
sss
s
Kur tad ir tas labais tajā koncepcijā - vai tas, ka Sabiedriskā TV tā arī nav spējusi saprast, ka ir sabiedriskā TV un vismaz nedaudz par sabiedrību, vēlams Latvijas sabiedribu (nevis citu valstu), būtu jāpadomā! Izlasīju LTV mājaslapā to dokumentu - nez, ja es ar tādu mēģinātu kādam naudas devējam ko ieskaidrot, vai tik mani tālu nepasūtītu! Sabiedrības intereses tur tikai lozungos sastopamas! Vēlēšanas nāk un Kota kungam sava eksistence jāatpelna - smadzeņu skalošanas mehānismi skaidri!
Normunds
N
Cepuri nost Dienai! Gremdējam LTV un ceļam saulītē TV3. Jau vairāk kārt pieķeru sevi pie domas, ka par LTV Dienā nelasīšu! Beidzot koncepcija pa LTV ir lasāma un saturiska, bet labo no šīs koncepcijas Dienā nepublicē ne pušplēsta vārda! Kur tad ir Jūsu patiesā žurnālistika? Virspusēji atspoguļot, nevis izraut tikai daļu no konteksta?
ABC
A
LTV ir sabiedriskā TV, nevis valsts TV, tātad nacionālais pasūtījums ir sabiedrības pasūtījums, nevis kaut kādu nevienam nepazīstamu šaurpierainu funkcionāru pasūtījums.
Experte
E
"Kāpēc neviens nerunā par Latvijas Nacionālās operas nākamā gada plānu?" komentē M.Pučka Tāpēc, ka ejot uz Operu, es pērku / vai nepērku biļeti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas