Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Oktobrī visvairāk no plāna atpalikuši PVN ieņēmumi

Oktobrī visvairāk no plānotajiem apjomiem ir atpalikuši pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieņēmumi, liecina Valsts kases apkopotā informācija. Oktobrī PVN ieņēmumi budžetā bijuši 58,818 miljoni latu, kas par 15,6% atpaliek no plānotajiem apjomiem.

Uzņēmuma ienākuma nodokļa ieņēmumi bijuši 14,5 miljoni latu, par 14,6% atpaliekot no iepriekš plānotā.

Salīdzinoši labākus ieņēmumus uzrādījuši akcīzes nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi, kuri no plānotā atpalikuši tikai par 3,9% un 5,5%. Par akcīzes precēm iekasēti 44,36 miljoni latu, bet no iedzīvotāju ienākumiem nodokļu maksājumos saņemti 9,29 miljoni latu.

Pārējo nodokļu ieņēmumi no plānotajiem apjomiem atpalikuši par 7,8%.

Oktobrī nodokļu ieņēmumi budžetā bijuši 130,758 miljoni latu, kas no plānotā atpaliek par 10,88%, jo tika plānots iekasēt 146,725 miljonus latu.

LETA jau ziņoja, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kopējie administrētie budžeta nodokļu un nenodokļu ieņēmumi šā gada desmit mēnešos bijuši 3,28 miljardi latu, kas ir par 1,06 miljardiem latu jeb 24,4% mazāk nekā šajā laikā pērn, kad nodokļos VID bija iekasējis 4,34 miljardus latu.

VID sniegtā informācija liecina, ka plānotie VID administrētie budžeta kopējie ieņēmumi šā gada desmit mēnešos bija 3,35 miljardi latu un plāna izpilde ir 97,8%. Faktiskie nodokļu ieņēmumi - 3,28 miljardi latu - desmit mēnešos no plānotajiem atpaliek par 74,17 miljoniem latu.

VID administrētie nodokļu ieņēmumi desmit mēnešos bijuši 3,05 miljoni latu, kas ir par 26,3% jeb 1,08 miljardiem latu mazāki nekā šajā laikā pērn, kad nodokļu ieņēmumi bija 4,14 miljoni latu. Plānotie nodokļu ieņēmumi desmit mēnešos bija 3,11 miljoni latu, un plāna izpilde ir 98,1%.

Dienesta administrētie nenodokļu ieņēmumi desmit mēnešos bijuši 228,03 miljoni latu, kas ir par 14,2% mazāk nekā šajā laikā pērn, kad nenodokļu ieņēmumi bija 199,63 miljoni latu. Plānotie nenodokļu ieņēmumi desmit mēnešos bijuši 243,9 miljoni latu, tādējādi plāna izpilde ir 93,5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas