Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ozolnieku novadā nošautais vīrietis mēģinājis no kaimiņienes dabūt naudu

Emburgas _Strīķeru _māju iedzīvotājs Ernests Vārna, kurš tika nošauts 2.janvāra vakarā, pirms tam, draudot ar nošaušanu, bija mēģinājis no kaimiņienes izspiest naudu. Pie vientuļās pensionāres 1955.gadā dzimušais vīrietis stiprā alkohola reibumā devās ar nelegāli glabātu bisi, vēsta zz.lv. Tad izsaukta policija un, tā kā noziedznieks bija bruņots, atsūtīta specvienība Omega.

E.Vārnam nebija pastāvīga darba, vīrietis bija šķīries divu bērnu tēvs. Septiņus jaunības gadus pavadījis cietumā - viņš tiesāts par autozādzībām. Savas dzīves pēdējos vairāk nekā 20 gadus E.Vārna dzīvojis Emburgā pie mātes, kuras pensija bijis arī viņa galvenais iztikas avots. "Viņš iepērkoties vienmēr bija laipns un pieklājīgs," teikusi tuvējā veikala pārdevēja. Savukārt Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vīgants policistu lodes nogalināto vīrieti raksturojis kā agresīvu alkoholiķi.

Kā iepriekš informēja Valsts policija, Ozolnieku novadā 2.janvārī viesību koflikta laikā kāds vīrietis, apdraudot apkārtējos ar ierocim līdzīgu priekšmetu un pēc policijas darbinieku ierašanās turpinot izteikt draudus, tika sašauts un no gūtajiem ievainojumiem mira.


2.janvārī Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Operatīvās vadības nodaļā pulksten 18.45 tika saņemta informācija, ka Ozolnieku novadā Sidrabenes pagastā Emburgā kādā mājā notiek konflikts un viens no viesiem – 1955.gadā dzimušais E. draud nošaut klātesošos ar ierocim līdzīgu priekšmetu.

Ierodoties notikumu vietā, policijas darbinieki noskaidroja, ka pie sievietes, kura dzimusi 1936.gadā, bija atnācis ciemos viņas kaimiņš – 1955.gadā dzimušais E., kurš ar ierocim līdzīgu priekšmetu draudēja viņu nošaut. Pēc informācijas saņemšanas policijas darbinieki devās uz E. dzīves vietu.

Pie durvīm pienāca vīrietis, kurš nevēlējās policijas darbiniekus ielaist dzīvoklī un teica, lai viņi iet prom, pretējā gadījumā viņš sāks šaut uz policijas darbiniekiem un uz visiem, kuri mēģinās atvērt dzīvokļa durvis. Kad policijas darbinieki iekļuva E. dzīvoklī, viņš turpināja izteikt policijas darbiniekiem draudus, pavēršot pret viņiem ierocim līdzīgu priekšmetu. Lai novērstu draudus cilvēku dzīvībai un veselībai, policijas darbinieki bija spiesti veikt vairākus mērķtiecīgus šāvienus, tādējādi E. no gūtajiem ievainojumiem mira. Notikuma vietā izņemts šaujamierocim līdzīgs priekšmets un šaujampatronas.

Sākts kriminālprocess. Paralēli tiks veikta dienesta pārbaude par ieroča pielietošanas likumību, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas