Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ozols: Izredzes piedzīt 1,35 miljonus latu ir tuvu nullei

Izredzes atgūt 1,35 miljonus latu no SIA Aerodium līdzīpašniekam Ivaram Beitānam daļēji piederošā uzņēmuma SIA Gaisa sporta sertifikācijas centrs ir tuvu nullei, sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

Kā apgalvo Ozols, LIAA veiks visas nepieciešamās darbības, lai naudu atgūtu, tomēr, pēc viņa domām, ir skaidrs, ka valsts no uzņēmuma šo summu neatgūs. "Pastāv iespēja, ka uzņēmums bankrotē un naudu neatdod vai arī iebilst šim lēmumam un to pārsūdz. Iespējams, puiši ir valsti apkrāpuši, jo uzbūvētais priekšmets (gaisa sporta sertifikācijas centrs Jelgavā) bija dārgāks nekā starptautiskajā izstādē World Expo 2010 Ķīnā būvētais objekts," norādīja Ozols.

Ja uzņēmums neatmaksās 1,35 miljonus latu, valsts būs zaudējusi sevis ieguldīto naudu, kā arī valstij būs jāatmaksā Eiropas Komisijai tās ieguldījums. "Kopumā šajā gadījumā valsts kopējie zaudējumi būs 1,35 miljoni latu," sacīja Ozols.

Tāpat Ozols pauda pārliecību, ka krimināllieta, ko pagājušā gada rudenī uzsāka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs par Ozola iespējamiem likumpārkāpumiem saistībā ar ES finansējuma saņēmēja un tā darījumu partnera rīcības izvērtēšanu saistībā ar Jelgavas vēja tuneli, iegūs jaunu pavērsienu.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija (FM) kā Eiropas Savienības (ES) fondu vadošā iestāde uzdevusi LIAA uzsākt ES finansējuma atgūšanas procedūru no SIA "Aerodium" līdzīpašniekam Ivaram Beitānam daļēji piederošā uzņēmuma SIA "Gaisa sporta sertifikācijas centrs" 1,35 miljonu latu apmērā.

http://diena.lv/lat/politics/hot/ar-aerodium-saistitam-uznemumam-valstij-bus-jaatdod-1-35-miljonus-latu




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas