Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pabrika vietu EP varētu ieņemt Šadurskis

Pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Attīstība/Par!) ir ievēlēts Saeimā, līdz ar to viņa vietu EP varētu ieņemt kāds Vienotības pārstāvis, iespējams, tas būs pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Pabriks aģentūrai LETA apliecināja, ka līdz ar Saeimas deputāta amatu ieņemšanu viņš atstās eiroparlamentārieša amatu saskaņā ar likuma nosacījumiem. Saeimas vēlēšanu likums paredz, ka parlamentā ievēlēts EP deputāts zaudē eiroparlamentārieša statusu ar Saeimas deputāta svinīgā solījuma nodošanas brīdi.

Par EP deputāta statusa zaudēšanu Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) triju darbdienu laikā paziņo EP.

Pabriks EP vēlēšanās startēja no Vienotības saraksta. Nākamais, kurš var pretendēt uz vietu EP, ir Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība). Viņš gan arī ir ievēlēts Saeimā, un aģentūrai LETA apliecināja, ka EP deputāta mandātu neplāno uzņemties, bet strādās Latvijas parlamentā.

Pēc Kalniņa uz vietu EP varētu pretendēt pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība). Viņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka šis jautājums ir priekšlaicīgs, jo vispirms tiks apstiprināts jauns Saeimas sastāvs, kas notiks 6.novembrī. Tātad ir vismaz mēnesis laika, kā arī pašlaik jārisina būtiski jautājumi par valdības izveidi, viņš norādīja.

Šadurskis uzsvēra, ka Jaunā Vienotība ar potenciālajiem partneriem diskutēs par darbiem, ko varētu paveikt jaunā valdība. Starp prioritātēm ir eiroatlantiskā kursa saglabāšana, atbildīga sociālā politika, reģionālās reformas īstenošana un ilgtspējīga sabiedrības attīstība, tostarp izglītības reformas.

Šadurskis pašlaik nav ievēlēts 13.Saeimā, paliekot uzreiz "aiz svītras" Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Top komentāri

Ass
A
Ka to saprast-tautas ne atbalstīts politiķis ,kuru tauta negrib redzēt sava valdiba,tiek ielikts EP kur sim jāpārstāv Latvijas tautas intereses,bet tauta ir pret!!!Demokratija!!!
ērce
ē
Kamēr skolas nav latviskotas, Šadurskim jāpaliek Izglītības ministra amatā.
jautri
j
Vai Šadurskis ir Vienotības vai Jaunās Vienotības partijā? Un kāds sakars Vienotībai ir ar Jauno Vienotību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas