Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

"Pamats" uzskata, ka IUB atzinums par Bērnu slimnīcas iepirkumu ir nepamatots

Būvkompānija _Pamats _uzskata, ka Iepirkumu uzraudzības biroja(IUB) atzinums par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pēdējo būvdarbu iepirkumu konkursu ir nepamatots, pirmdien paziņoja uzņēmuma pārstāvis Mihails Kreicers.

Viņaprāt, atzinumā minētās neatbilstības piedāvājuma dokumentācijā ir nepamatotas un nevar būt iemesls iepirkuma rezultātu pārskatīšanai. Šobrīd ar juristiem tiek apsvērts jautājums, kā rīkoties gadījumā, ja konkursa rezultāti tiks atsaukti.

Diena.lv jau vēstīja, ka, vērtējot pēdējo BKUS iepirkumu konkursu, IUB ne vien norādīja uz vairākām nepilnībām konkursa dokumentācijā, bet arī norādīja, ka konkursā darbojās likumam neatbilstoša iepirkuma komisija, proti, tajā likumā noteikto piecu cilvēku vietā bija tikai trīs.

M.Kreicers pirmdien paziņoja, ka, viņaprāt, Pamats un M.Kreicera brālis Aleksandrs Kreicers pret savu gribu ir "iesaistīti politiskajās spēlītēs, bet viņi noteikti negrasās sevi ļaut padarīt par "peramajiem zēniem"."

Pēc Pamata norādītā, saņemtajā IUB atzinumā Veselības ministrijai nepārprotami atbildēts, ka saskaņā ar normatīvo aktu prasībām Rīgas firma Pamats ir tiesīga būt par pretendentu publiskajos iepirkumos. Būvfirmas pārstāvis arī uzskata, ka atzinumā var lasīt nepamatotus pārmetumus. Secinājumus attiecībā uz komisijas locekļu skaitu viņš neuzskata par loģiskiem, jo "jebkurā gadījumā jau ar balsu pārsvaru bija nobalsots par saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu". Līdz ar to vēl divu komisijas locekļu balsis lēmumu nebūtu mainījušas, spriež M.Kreicers.

Viņš esot arī neizpratnē par IUB secinājumu, ka pasūtītājs nav tiesīgs pieprasīt finanšu rezervi neparedzētajiem darbiem 10% apjomā, iekļaujot to savā finanšu piedāvājumā, kā arī citiem secinājumiem. "Esmu pārliecināts, ka tāds IUB atzinums, kāds tas ir šobrīd, ir tikai viena iemesls dēļ – mūs visiem spēkiem mēģina padarīt par vainīgajiem, neiedziļinoties lietas būtībā. Salīdzinājumos runājot, vainīgais tika nošauts, nesagaidot tiesas spriedumu! Diemžēl bezatbildīgi un nepamatoti tiek publiski pāvilkta svītra cilvēkiem šai valstī. Bez pierādījumiem un pamatotiem argumentiem. Neskatoties uz to, ka mans brālis lielāko daļu savas dzīves ir veltījis šīs valsts labklājībai, apzinīgi maksājot tai nodokļus un dodot darbu simtiem cilvēku, burtiski vienas dienas laikā viņš bez pierādījumiem tiek iecelts noziedznieku kārtā," sašutis ir M.Kreicers.

Viņaprāt, šajā gadījumā arī nav ievērots princips "viens likums, viena taisnība visiem". Protu, IUB mājas lapā iepirkuma rezultāti tika publicēti šī gada 12.janvārī, un saskaņā ar likumu rezultātus var apstrīdēt desmit dienu laikā. Šī iepirkuma rezultātus neviens neesot apstrīdējis, tai pat laikā gandrīz mēnesi pēc to publiskošanas parādās šāds IUB atzinums, norāda uzņēmuma pārstāvis.

Diena jau rakstīja: zīmīgi ir tas, ka pēdējā BKUS būvdarbu iepirkumu konkursā iesaistītas vairākas personas un firmas, kuras ir galvenie varoņi korupcijas skandālā par senāku BKUS būvdarbu iepirkumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas