Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināta (15:39) - Pulks: Grūti izmērīt, ko uzskata par "siltu vietu"; Vienotība pretrunas nesaskata

Rīgas domes deputāts, Vienotības biedrs Olafs Pulks neredz nekā nosodāma viņa kļūšanā par Pasažieru vilciena konsultantu. Lai arī izraudzīts amatam bez konkursa, pārrunas esot bijušas. Turklāt konsultanta amats tomēr neesot tas pats, kas krēsls bez konkursa uzņēmuma valdē, pret ko vienmēr asi iestājusies O.Pulka pārstāvētā Vienotība, portālam Diena.lv uzsvēra domnieks.

Neviens no Vienotības līderiem pretrunas līdzšinējā partijas kritikā par partiju biedru un tām pietuvinātu personu virzīšanu labi atmaksātos amatos bez konkursa un partijas biedru jaunajos krēslos nesaskata.

"Es nezinu, kā var izmērīt darba vietas temperatūru – kā jūs teicāt "siltu vietu", jo es nedomāju, ka līdz šim bijusi runa par konsultantu amatiem. Konsultants tomēr konsultē, nepieņem lēmumus. Tie visi [pret kuru virzīšanu amatos bez konkursa iestājusies Vienotība] ir bijuši valdes locekļi, un tas ir pilnīgi kaut kas cits. Tas nav viens un tas pats," klāstīja O.Pulks.

Arī tajā, ka konsultanta amatam viņš izraudzīts bez konkursa, Vienotības biedrs neko sliktu nesaskata. "Konsultantus jau parasti izvēlas tas, kurš pieaicina sev par konsultantu. Var rīkot konkursu, var rīkot aptaujas un pārrunas," norādīja Rīgas domes deputāts. Viņš, pirms krēsla ieņemšanas, ticis aicināts uz pārrunām pie Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētāja Arta Birkmaņa, ar kuru O.Pulkam sakrituši redzējumi gan par e-talona ieviešanu vilcienos, gan stāvparku jeb tā dēvēto park&ride sistēmu. Viņaprāt, abi šie projekti ir ļoti svarīgi un neesot skaidrs, kādēļ joprojām nav ieviesti. O.Pulka viens no galvenajiem uzdevumiem būšot to pasteidzināt. Vienotības biedra stiprā puse, kādēļ viņš konsultanta amatam arī izraudzīts, esot bijusi tieši ilgā darbība Rīgas domē, kurš viņš strādājis ar šiem jautājumiem.

"Un tas ir izdevīgs piedāvājums, jo varu savienot abas lietas. Gan strādāt kā konsultants, gan kalpot rīdziniekiem kā deputāts," uzsvēra O.Pulks.

Arī Vienotības RD frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte nekādas pretrunas partijas līdzšinējā nostājā un abu tās biedru nokļūšanā konkrētajos amatos neredz, jo tie neesot politiski amati.

"Neviens no šiem nav politisks amats, kurā ieceļ. Tā nav nedz valde, nedz padome. Ja pieņemot darbā ir pārkāptas kādas procedūras, ja bija jārīko konkurss, kurš netika rīkots, tad uzņēmumam par to ir jāatbild. Ja uzņēmums ir pieņēmis darbā cilvēkus neatbilstoši kompetencei, tā ir uzņēmuma izvēle," uzsvēra S.Ēlerte.

Vienotības pārstāve arī atzina, ka Ē.Škapara kompetenci jaunajā amatā Latvijas Dzelzceļa meitas uzņēmumā Ritošā sastāva serviss viņai grūti komentēt. Savukārt par O.Pulka atbilstību konsultanta amatam šaubu neesot.

"Kas attiecas uz Pulka konsultanta amatu, tad viens no svarīgiem uzdevumiem ir integrēt Pasažieru vilcienu Rīgas satiksmē. Un šajā ziņā sadarbība Pasažieru vilcienam tieši ar Rīgas domi ir ļoti svarīga. Tās ir arī bijušas lietas, kuras mēs vienmēr esam uzsvēruši, kas ir visu rīdzinieku labā jāattīsta. Tā kā tas, ka konsultanta amatā ir Rīgas domnieks, ir labi, jo šim tiltam ir jāpastāv," klāstīja S.Ēlerte.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis preses konferencē pēc valdības sēdes no plašiem komentāriem par partijas biedru jaunajiem amatiem atturējās. Viņš vien uzsvēra, ka jautājumi par Ē.Škaparu un O.Pulku jāuzdod kapitālsabiedrības vadībai. "Šis jautājums nav skatīts nedz partijā, nedz vēl jo vairāk koalīcijā, tas pilnībā ir attiecīgo kapitālsabiedrību vadības lēmums, kuru es nevaru komentēt,"  uzsvēra V.Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka klusi un bez liekas publicitātes, pagājušā nedēļā pie ienesīgiem amatiem Latvijas Dzelzceļa meitas uzņēmumos tikuši uzreiz divi partijas Vienotība biedri. Nesen vēl bijušie valdes locekļi Rīgas Brīvostā - Ēriks Škapars un Rīgas domnieks O.Pulks turpmāk būs speciālisti arī dzelzceļa jautājumos. Ē.Škapars ar 2400 latu lielu mēnešalgu darbosies Latvijas Dzelzceļa meitas uzņēmumā Ritošā sastāva serviss, savukārt O.Pulks būs konsultants uzņēmumā Pasažieru vilciens ar 1500 latu lielu atalgojumu mēnesī.

(papildināts ar premjera V.Dombrovska komentāru priekšpēdējā rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas