Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta - Bemhenu uz laiku atstādina no RS vadītāja amata

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens uz laiku tiek atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, pirmdien žurnālistiem pavēstīja Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Par RS valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelta RS valdes locekle Irina Feļdmane.

N.Ušakovs žurnālistiem atgādināja, ka pērn RS tika sākts audits par kompensāciju izmaksāšanu trim bijušajiem RS valdes locekļiem - Igoram Žagaram, Igoram Volkinšteinam un Egilam Dīriņam, kam kopumā tika izmaksāts 51 tūkstotis latu.

"Saskaņā ar audita rezultātiem šīs kompensācijas izmaksātas, pārkāpjot tiesiskās normas," viņš minēja. Normas pārkāptas gan saistībā ar nesaskaņotām iemaksām privātajā pensiju fondā, gan citām lietām.

Vienlaikus Rīgas mērs vērsa uzmanību uz to, ka visi trīs bijušie RS valdes locekļi saņemtās kompensācijas ir atmaksājuši atpakaļ un uzņēmumam nekādi zaudējumi nav radušies.

"Uzņēmumā nav konstatēti zaudējumi, bet ir pārkāpumi," paskaidroja N.Ušakovs un norādīja, ka tādējādi pieņemts lēmums uz laiku atstādināt L.Bemhenu. I.Feļdmanei savukārt kopā ar RD Juridiskās pārvaldes vadītāju Jāni Liepiņu uzdots sākt pārbaudi par audita rezultātiem, lai konstatētu iespējamo amatpersonu atbildību. Pārbaude jāveic līdz šā gada 4.martam.

N.Ušakovs uzsvēra, ka šis pārkāpums noticis šā domes sasaukuma laikā un tas ir pietiekams, lai saprastu, kurš ir vainīgs, uz pārbaudes laiku atstādinot L.Bemhenu. Pēc viņa teiktā, L.Bemhenam ir atšķirīgs viedoklis par to, vai izmaksātās kompensācijas bija prettiesiskas vai ne, taču viņš pieņemot akcionāru lēmumu.

Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldība varētu vērsties tiesībsargājošajās institūcijās, N.Ušakovs sacīja, ka izmaksātās kompensācijas jau ir atmaksātas un, ņemot vērā juridisko procedūru, RD juristi ar I.Feļdmani vērtēs amatpersonu iespējamo atbildību, kam var sekot citas darbības.

"Uzticības kredīts [L.Bemhenam] ir krietni samazinājies," atzina Rīgas mērs.

Vienlaikus viņš gan noliedza L.Bemhena atstādināšanas saistību ar tā saucamo Daimler lietu, kur Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs kriminālprocesa ietvaros atzinis vairākas personas par aizdomās turētajām saistībā ar iespējamu Rīgas pašvaldības amatpersonu kukuļošanu, vēršot uzmanību uz to, ka šī lieta vēl tiek izmeklēta un pēc izmeklēšanas būs zināms, kurš kur ir vainīgs.

N.Ušakovs pirmdien saņēma auditoru ziņojumu saistībā ar kompensācijām, kas izmaksātas bijušajiem valdes locekļiem. Valsts darba inspekcija iepriekš veica pārbaudi RS, secinot, ka uzņēmums nepamatoti izmaksā atvaļinājuma kompensācijas, un N.Ušakovs uzdeva uzņēmumā veikt auditu.

Pēc Lursoft informācijas, L.Bemhens ir RS vadītājs kopš 2003.gada februāra, un šā gada janvārī L.Bemhens RS valdes priekšsēdētāja amatā tika apstiprināts uz vēl vienu termiņu.

Rīgas satiksme nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir  Rīgas  dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas