Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināta - Bērnu slimnīca slēdz jaunu līgumu ar firmu Pamats

Rīgas Bērnu klīniskā universitātes slimnīca pirmdien pieņēmusi lēmumu slēgt līgumu par slimnīcas telpu rekonstrukciju ar slimnīcas korupcijas skandālā minēto firmu Pamats. Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publiski pieejamā informācija liecina, ka darbu līgumcena ir 583 249 latu.Slimnīca firmu Pamats no dalības iepirkumu procedūrā neizslēdza, jo vērtēšanas laikā tam nebija nekāda juridiska pamata, skaidro slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

Viņa stāsta, ka atklātam konkursam pieteicās 11 pretendenti, kurus izvērtēja iepirkumu komisija. “Iepirkuma komisija piešķir līguma slēgšanas tiesības pretendentam, kurš ir izturējis pretendentu atlasi, kura piedāvājums ir izturējis tehniskās atbilstības pārbaudi un finanšu piedāvājuma pārbaudi, un kura piedāvājums ir saimnieciski visizdevīgākais. Atbilstoši visām nolikuma prasībām par saimnieciski izdevīgāko tika noteikts _Pamats_ piedāvājums, kuram, starp citu, bija arī zemākā cena,” stāsta R.Namniece.

Veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) viedokli uzzināt neizdevās, jo viņa atrodas slimības atvaļinājumā. Savukārt Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas speciālists Oskars Šneiders minēja, ka ministrijai nav pamata apšaubīt konkursa godīgumu: “Līdz šim brīdim no pārējiem pretendentiem nav saņemta neviena sūdzība vai konkursa nolikuma apšaubījums. Iepirkumus uzraudzības birojs arī nav konstatējis juridiskus pārkāpumus.”

Jāatgādina, ka rudenī saistībā ar iespējamu kukuļošanu tika aizturēti slimnīcas valdes loceklis Arnis Kramzaks un saimniecības direktors Aivars Lisenko (TP), kā arī slimnīcas jaunā korpusa būvuzraugu pārstāvis SIA Projektu vadības un attīstības birojs valdes loceklis Raitis Muižnieks un būvnieku SIA Rīgas firma Pamats līdzīpašnieks Aleksandrs Kreicers. Aizturētos KNAB tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu u.c. noziegumiem. Pamats bija viens no daudzprofilu korpusa būvniekiem.

(papildināta no 3.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas