Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

papildināta - Bičevskis: turpināšu pildīt FM valsts sekretāra pienākumus

Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis portālam Diena.lv apstiprināja, ka viņš turpinās darbu līdzšinējā amatā.

Viņš arī norādīja, ka izskanējusī informācija par viņa pārcelšanu darbā uz citu ministrija neesot taisnība. "Strādāju un strādāšu FM un pildīšu FM valsts sekretāra pienākumus arī turpmāk," akcentēja M. Bičevskis.

Saeimas politiskajās aizkulisēs tiek pieļauta iespēja, ka Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis varētu tikt pārcelts darbā citā ministrijā. Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) runām par FM administratīvās vadības maiņu nav pamata.

Kā trešdien raksta "Latvijas avīze", līdz ar valdības maiņu "Vienotības" vadošais personāls sācis analizēt M.Bičevska aktivitātes, īpaši tās, kas saistītas ar darba vietu izkārtošanu ministrijā saviem partijas biedriem. Tā, piemēram, M.Bičevskis parūpējies par Mārtiņu Brenci, izveidojot speciālu tiesību aktu departamentu, neraugoties uz to, ka ministrijā jau bija Juridiskais departaments. M.Brencis tika pie priekšnieka amata.

Laikraksts norāda, ka bijušais ministrs Einars Repše bija politikā pieredzējis un rūdīts, valsts sekretārs savā rīcībā nevarēja izpausties tik brīvi, kā gribētos. Taču politiskajās aizkulisēs izskanējušas runas, ka pašreizējam finanšu ministram Andrim Vilkam, kurš politikā nav tā rūdījies, nav laika šķiest savu laiku un spēku, lai atšifrētu, kad M.Bičevskis rīkojas savas partijas interesēs.

Neoficiāli tiek runāts valsts sekretāru varētu "aizrotēt" uz kādu ministriju, kur ministra amatu ieņem persona, kas labi pazīst M.Bičevski. Kāds no "Vienotības" līderiem laikrakstam teicis, ka tādas spējas piemīt, piemēram, iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (Vienotība), kurai atrastos kāds amats, kuru, ņemot vērā M.Bičevska lielo pieredzi valsts pārvaldē, viņam varētu piedāvāt.

Finanšu ministrs A.Vilks norāda, ka runām par FM administratīvās vadības maiņu nav pamata. "Šobrīd nākamā gada valsts budžeta sagatavošana ir prioritārais uzdevums, kuram tiek veltītas visa ministrijas kapacitāte un resursi, tādēļ baumām par FM administratīvās vadības maiņu nav pamata. Šis nav manas dienas kārtības jautājums," norādīja finanšu ministrs A.Vilks. 

(papildināts ar FM valsts sekretāra Mārtiņa Bičevska viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas