Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta - Dālderis, Ēlerte un Viņķelis kļuvuši par Dombrovska padomniekiem

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) padomnieku komandai pievienojušies Ints Dālderis, Sarmīte Ēlerte un Pēteris Viņķelis, kas premjeru konsultēs kultūras, politikas, sabiedrības integrācijas, nacionālās identitātes un Eiropas Savienības jautājumos.

No 14.novembra I.Dālderis uzsācis pildīt premjera padomnieka kultūras un politikas plānošanas jautājumos pienākumus. Iepriekš I.Dālderis bijis Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs, 10.Saeimas deputāts un kultūras ministrs, kā arī vadījis Latvijas Nacionālās operas simfonisko orķestri un Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri.

I.Dāldera atalgojums mēnesī būs 1159 lati pirms nodokļu nomaksas, savukārt ārštata padomnieki atalgojumu nesaņemšot, aģentūru LETA informēja premjera birojā. 

S.Ēlerte no 16.novembra kļuvusi par premjera ārštata padomnieci nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas jautājumos. S.Ēlertes vadībā Kultūras ministrijā tika izstrādātas un valdībā pieņemtas Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas pamatnostādnes. Kopš atmodas laika S.Ēlerte ir bijusi aktīva pilsoniskās sabiedrības pārstāve un ilgus gadus laikraksta Diena galvenā redaktore.

Savukārt P.Viņķelis no 25.novembra būs premjera ārštata padomnieks ES jautājumos. P.Viņķelis vada Eiropas parlamenta deputātes Sandras Kalnietes biroju un iepriekš ilgstoši darbojies Latvijas diplomātiskajā dienestā un sabiedriskajās organizācijās.

Tāpat kā līdz šim V.Dombrovska biroju turpina vadīt Olita Augustovska, ārlietu jautājumos premjeru turpina konsultēt Solveiga Silkalna, juridiskajos jautājumos - Sandra Bukane, tautsaimniecības jomā – Gints Freimanis, bet preses sekretāra pienākumus pilda Mārtiņš Panke.

Kā ārštata padomnieki turpina strādāt premjera padomnieks lauksaimniecības jautājumos Uldis Krievārs, padomnieks valsts pārvaldes jautājumos Edvards Kušners, padomnieks finanšu jautājumos Igors Rodins, padomniece nacionālās drošības jautājumos Ilze Pētersone-Godmane, padomniece projektu vadības jautājumos Maija Celmiņa un padomnieks zinātnes jautājumos Ivars Lācis.

(papildināts ar trešo rindkopu par atalgojumu)

Top komentāri

brr
b
Saskrējuši dīkdieņi un rējēji komentāros.. Gluži vai šķebina no šīs latviešu prastās zākāšanās. Nezinu par pārējiem, bet Sarmīte Ēlerte ir ilgus gadus vadījusi lielāko dienas laikrakstu Latvijā. Šis fakts runā pats par sevi par viņu kā personību. Piedodiet, bet liela daļa no kvaukšķiem komentāros nebūtu cienīgi viņai pat durvis atvērt. Taču, kā jau tas parasti notiek - sīkiem cilvēciņiem dikti kremt viņu sīkmanība un tad nu vismaz naski jānorej citi. Visvairāk jau tie, kas ir Personības ar lielo burtu - jo citi vairāk dzīvē sasnieguši, jo vairāk tas kož kaulā, vai ne. Ak, kad beidzot mainīsies prastā latviešu komentāry kultūra.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas