Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta - Flikam alga nav mainījusies

"Mana alga netika mainīta," īsa un kodolīga bija _airBaltic _prezidenta Bertolta Flika šā rīta atbilde uz Latvijas Radio žurnālista jautājumu, kādu atalgojumu viņš šobrīd saņem. B. Fliks uzskata, ka privātā sektorā algas nav jāregulē, jo neviens uzņēmums nekad nepārmaksās darbiniekam.

"Publiskā sektorā ierēdņu algas ir viena lieta, ko valsts var noteikt pēc saviem uzskatiem. Uzņēmums privātā sektorā nekad necenšas pārmaksāt saviem darbiniekiem. Mēs maksājam darbiniekiem tikpat daudz, lai viņus dabūtu pie mums, lai mums būtu kvalificēti cilvēki, lai viņi vispār kompānijā strādātu," skaidroja B. Fliks. Viņš norādīja, ka lidsabiedrībā strādā cilvēki no 18 valstīm ar augstu kvalifikāciju.

Diena jau ir vēstījusi, ka, pretēji valstij pilnībā piederošu uzņēmumu vadītājiem, daļēji valstij piederošās airBaltic vadītājam B.Flikam ir izdevies izvairīties no algas samazinājuma. B.Flika alga, kuras lielumu viņš rūpīgi slēpis, ir Ls 14 000. Kopā ar bonusu par iepriekšējā gada rezultātiem tā 2007.gadā sasniedza vidēji Ls 29 000 mēnesī. Satiksmes ministrija apliecināja, ka par pagājušā gada darbības rezultātiem, kad kompānija cieta ievērojamus daudzmiljonu zaudējumus, bonusus B. Fliks neesot saņēmis.

B. Fliks arī ir jaundibināmā Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītājs, kurā 70% daļu pieder Rīgas domei. Par algām biroja darbiniekiem vēl nav lemts, tāpēc nav zināms, cik liels tas varētu būt B. Flikam. "Vismaz valdei nekādas sensacionālas algas nebūs," solīja Rīgas vicemēra Aināra Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe.

Iepriekš premjers Valdis Dombrovskis (JL) norādīja, ka lēmums par lidsabiedrības kapitāla palielināšanu ir saistīts arī ar B. Flika algu. Lai palielinātu kapitālu, no B. Flika tiek gaidīta vairāku nosacījumu izpilde, tai skaitā arī algas samazināšana. Tiesa, vēl augusta vidū premjera pārliecinoši klāstīja, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka B.Fliks jau tagad ir "gatavs risināt" algas jautājumu.


(papildināta 3. un ar 4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas