Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Godmanis kategoriski noraida pārmetumus policijai

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) "kategoriski noraida" jebkādus pārmetumus policijai. "Es domāju, ka policija ļoti smagi paņēma uz sevis sitienu, tas ir fakts. Un jebkurus vārdus pret policiju es noraidīšu pašā saknē, lai kas tos teiktu – politologi, politiķi vai žurnālisti. Mani tas neinteresē vairāk." To premjers paziņoja otrdien vakarā LNT ziņās.

Viņš uzskata, ka policija pieņēma pareizo lēmumu, neizmantojot speciālos līdzekļus, kas palika policijai rezervē. Tāda doma bijusi, taču secināts, ka sākuma periodā bija daudz cilvēku, kas bija tikai novērotāji.

Komentējot Vecrīgas grautiņus, I.Godmanis teica: "Nu, tie ir noziegumi. Nodarīti miesas bojājumi policistiem, par ko visvairāk ir jāsoda, varas pārstāvji tiek ievainoti. Valsts īpašums sabojāts. Tie, kas to dara, viena daļa no viņiem ir alkohola reibumā, par to liecināja veikalu laupīšana, īpaši alkoholisko, bet izskatās, ka viena daļa ir arī ar citādu mērķi."

Valdības vadītājs prognozēja, ka tagad aizturēšanas būs ļoti lielas, un cilvēki, kas turpina nodarboties ar nekārtībām, tiks aizturēti un netiks laisti vaļā ilgu laiku. "Un tad varēs sūdzēties, cik grib, kamēr nenoskaidros katra vainu."

I.Godmanis noraidīja pārmetumus policijai, un uz žurnālistu mēģinājumu norādīt uz televīzijas kameru uzfilmēto un televīzijas ekrānos redzēto, atcirta: "Es nezinu, ko jūs redzējāt, es pateicu, ko domāju." Uz jautājumu, vai nekārtībās varētu būt vainojami pasākuma organizatori, viņš tikai teica, ka tas tiks noskaidrots rīt, kad būs ieraksti. Esot arī "papildu informācija no vakardienas".

Pēc aptuveni stundas Latvijas Televīzijai viņš gan paziņoja, ka daļa atbildības jāuzņemas arī tiem, kas organizēja pasākumu un apgalvoja, ka nodrošinās kārtību. Pārmetumus viņš izteica arī Neatkarīgajai policistu arodbiedrībai.

"Jebkuri recidīvi un mēģinājumi atkal iet un aicināt vairs netiks pieņemti, ne no policijas, ne no varas puses," LTV teica premjers.

I.Godmanis LNT nevarēja komentēt, vai grautiņi tika rīkoti speciāli. Par šo jautājumu vairāk skaidrības būšot trešdien.

Sākot interviju ar premjeru, žurnālisti teica: "Labvakar, Godmaņa kungs!", taču viņš atbildēja: "Vakars noteikti nav labs."

(pievienota 6. un 7.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas