Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Kavējas algu izmaksas teātriem un kultūras iestādēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ir kaut kas tāds:
i
'tā arī sabruks Demakovas un visas TP vienīgais palikušais tuvojošos vēlēšanu reklāmas kampaņas balsts - "mēs, gaismas (????!!!) nesēji Latvijā!"." - kam sabrukt? nevajag taču vārdu konstrukcijas - gaismas pilis un gaisa pilis, kas ir būtībā ir viens un tas pats, JA VIEN AIZDOMĀJAS par to, kas tas ir -- uztvert kā reālas celtnes, pat kā metaforiskas nevajag.
Nita
N
Protams, ka ne jau tos, kuri nav saņēmuši algas, es saucu par baumotājiem, bet gan šādu rakstu rakstītājus un arī politiķus, kuri tikai biedē, bet nav spējīgi piedāvāt racionālu plānu kā tikt galā ar radušos situāciju, nepieļaujot spekulācijas par tēmu. Noved valsti līdz kraham, bet atbildīgo nav. Lai valdošajiem mierīgi, sēdiet mājās un uz protesta akcijām neejiet. Satrauksies vēl kāds pārlieku...
dzamba dzamba
d
pajaat algas, galvenais , lai uzcelj koncertzaali un biblioteeku, pajaat , ka nebuus ko est toties buusim loti kulturaali nabagi utt.
tā nav
t
Šoreiz tā ir tikai politika! Zaglīgi saimniekojot, viss tiek tecināts tik no siles uz vajadzīgajām vietām. Ŗeņģēdāji - tie lai pagaida! Viņi ir parādījuši, ka pat normāli piketēt neprot un vadošajiem nav vairs pat nekāda respekta pret saviem vēlētājiem! Nekāda!
drakons
d
Tas, kādā mērogā ir palielinātas algas Demakovas laikā, ir prātam neaptverami. Nekādas saistības ar produktivitāti, efektivitāti - vienkārši politisks uzstādījums. Tagad tas ir slikti. Latviešu tautas sindroms.
drakons
d
Teikšu godīgi - te nav jāvaino Demakova, ne jau viņa aprēķina algas. Es arī strādāju valsts pārvaldē un mums avansu par janvāri izmaksāja kopā ar decembra algu. Tas, ka neizmaksā algu vienkārši ir vai nu slikta finanšu plānošana vai nu cilvēciskais faktors, sak, ai kas tur gada pēdējās dienas, labāk ātrāk aiziet no darba - ir taču Ziemassvētki un Jaunais gads. Nevajag administratīvās lietās meklēt politisko fīču.
Nitai - padomā!
N
Nita, jau esi domājošs cilvēks, tad padomā - vai tas, ka KM pēdējās dienās nav spējusi (gribējusi) laikus neizmaksāto algu jautājumā nākt klajā ar izsmeļošu skaidrojumu, kurā, ja nepieciešams, atzītu arī savu neizdarbību, nav sava veida kaitniecība no pašas ministrijas puses. Ja cilvēkiem netiek dota saprotama un publiski pārbaudāma informācija, tad savu viedokļu paušanā viņi tik vien var balstīties uz saviem uzskatiem un individuālajiem dzīves novērojumiem. Jo citu avotu pārdomām viņiem vienkārši nav. Vai tad tā ir baumu izplatīšana un kaitniecība no šobrīd cietušo (algas vēl nesāņemušo) puses? Ceru, ka atradīsi laiku sniegt pamatotu atbildi - viedokli arī par šo komentāru! Pretējā gadījumā par nopietni domājošu cilvēku tevi būs grūti uzskatīt!
Nita
N
šādu puspatiesību, baumu izplatīšanu vajadzētu uzskatīt par klaju kaitniecību. Bet var būt tas tieši kādam ir izdevīgi?! Haoss jau vienmēr kādam ir izdevīgs.
Jā! - Pretīgā dome
J
Jā, un vai kāds 3 mākslas augstskolu (Kultūras, Mūzikas, Mākslas) rektoriem, LNSO, LNO, VAK, DT., NT u.c. direktoriem uzdrošināsies pajautāt, cik lielas joprojām paliek viņu algas pēc 15% samazināšanas salīdzinot ar ierindas darbinieku samazinātajām algām!!! Vai šie iebarotie vadītāji - ielikteņi vispār ir spējīgi domāt citādāk, kā Šlesers, Daudze un Veldre utt.??? Diez vai, jo mūsu kultūras institūciju vadība sirgst tieši ar to pašu, ar ko pašreizējā valsts politiskā vadība un augstākā ierēdniecība - aroganci, nekompetenci un izmisīgu nevēlēšanos no radītās bagātīgās siles atteikties kaut kādu tur augstu morāles standartu dēļ. Un te zāles vienīgās - radikāli mainīt vadītāju sastāvu, liekot viņu vietā jaunus, kas ar to visu līdz šim nav sasmērējušies un kuriem būs jāsāk jaunā situācijā - visi strādā reāli samazināta atalgojuma apstākļos, galvenais ir kopējā lieta, nevis personīgās ambīcijas. Bet tas jau izklausās pēc pasakas, vai ne? Jeb tomēr?
Pretīgā dome
P
it kā izdevusi rīkojumu samazināt algas par 15 %. Tiem, kam 2 un vairāk tūkstoši, tiem nekas, bet ko lai dara tie, kam jāmaksā dārgie dzīvokļi, jāaudzina un jāskolo bērni, bet alga tagad ir tikai 400 uz papīra. Lai tas pretīgais domes midzenis ar visiem saviem tārpiem ir nolādēts līdz 7-jam augumam!!!!!
gau
g
Interesanti, ka starp aptaujātajām kultūras iestādēm nav neviena muzeja - vai tad tā nav kultūra? Turklāt ar vismazākajām algām, ko tāpat par krietno daļu vēl taisās īsināt. Turklāt dažu sadomājušies pa burzmu likvidēt - lai staigā bezdarbniekos, varēsim tās ēkas privatizēt.
Jancis
J
Vispār jau šitā visiem vienādā algu samazināšana ož pēc padomjlaiku obligātajiem pasākumiem... skumjā valstī mēs dzīvojam.
Sanita
S
Algas ir paaugstinātas, bet varbūt tāpēc, ka tās bija tik nožēlojamas, ka kādam kauns teikt cik saņem, jo cilvēki vienkārši netic, ka tik mazas algas vēl aizvien kādam ir. Arī pēc paaugstināšanas. Runa ir par pamatalgu. Par citiem teātru darbiniekiem, neaktieriem vispār nav ko runāt, algas ir neticami zemas, tuvas minimālai. Diemžēl mūsu valstī ir raksturīgi celt aizvien kaut ko jaunu, dārgu, bet nerūpēties par jau esošajām vērtībām. Tā jau valsts dotētu teātru Latvijā, salīdzinot ar citām valstīm, ir nožēlojami maz. Es, piemēram, vēl aizvien izjūtu Jaunatnes teātra trūkumu, arī Operetes.
Mākslinieks - kult.darbin.
M
Jūsu komentārs, cienītais, ir īstā padomju laiku domāšanas garā. Turklāt zīmīgi, kādu apzīmējumu sev izvēlaties - tas jau ar no tiem laikiem. Nepamatoti aizrādīt, ka, piemēram, operas solists reāli nedēļā uz skatuvas darbiem parādās 10-16 ha. Bet tas ir tikai publiski redzamais darbs, kam klāt nāk krietni pāri 40 ha darba, saistīta ar gatavošanās dažādu darba uzdevumu izpildi. Vispār šādu komentāru varētu būt uzrakstījis/-usi kāds KM strādājošais - tas tur noteikti ir tipiski!
Kultūras darbinieks
K
"Nepateicība ir pasaules alga"- "autoritatīvās", "zaglīgās", "nekulturālās" u.c. Demakovas laikā šeit čīkstošajiem mūziķiem, aktieriem, Operas solistiem u.c., kuriem bieži vien nedēļām, pat mēnēšiem(!) nav jāiet uz darbu,(reāli nedēļā jāastrādā ne vairāk kā 10-16 h) algas tika paaugstinātas vairrākkārtīgi (!!!). Tagad, jūtot viņas vājumu, šie kā mankurti-šakāļi mēģina iekost rokai, kas daudziem no viņiem palīdzējusi tikt pie vērā ņemamas turības (X5, A6, privātmājas u.t.t)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

 

Valsts kase: valstij naudas algu izmaksai šobrīd pietiek

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas