Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināta - Kolāts: Ja samazinās radio budžetu, vērsīsimies tiesā

Ja Finanšu ministrija sabiedriskajiem medijiem 2012.gadā par miljons latiem samazinās budžetu, apsveram iespēju vērsties tiesā, portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.Jau ziņots, ka Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots neoficiāli redzējis papīru, kurā LTV budžetā ir "iezīmēts par vienu miljonu latu mazāk".

Vēl vairāk samazinot LTV budžetu, E. Kots lūgs pasludināt sabiedriskās televīzijas maksātnespējas procesu.Dz.Kolāts portālam Diena.lv apstiprināja, ka neoficiāli dzirdējis runas, ka nākamgad plānots samazināt sabiedrisko mediju budžetu par miljons latiem, oficiāls apstiprinājums tam nav gūts.”Mums nav vairs kur ietaupīt, darbinieku algas samazinātas pat līdz 50 %. Plašsaziņas likums noteic, ka finansējums sabiedriskajiem medijiem nevar būt mazāks kā pagājušajā gadā.  Ja patiešām nākamgad tiks samazināts budžets, mums ir trīs iespējas kā rīkoties – samazināt programmu skaitu un apraidi vai sūdzēt valsti tiesā,” sacīja Dz.Kolāts.

Finanšu ministrijā atzina, ka MK nav pieņemts lēmums par finansējuma LTV un Latvijas Radio samazināšanu.

“Valdība šā gada 28.martā ir apstiprinājusi valsts budžeta bāzes izdevumus 2012.-2014.gadam, paredzot visā šajā periodā sabiedriskajiem medijiem nemainīgu bāzes finansējumu 2011.gada apjomā: 11 151 504 latus,” portālam Diena.lv atzina FM pārstāve Baiba Melnace.

(pievienots FM pārstāves Baibas Melnaces komentārs.)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas