Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Kristovskis: Ēlertes grupas pievienošanās kādai partijai ir "intīma izvēle"

Bijušās laikraksta _Diena _galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes un viņas ieteikto deputātu kandidātu pievienošanās kādai no apvienību _Vienotību _veidojošajām partijām ir viņu «intīma izvēle», _BNS _norāda Vienotības vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Ģ.Kristovskis, kurš vada arī apvienību veidojošo partiju Pilsoniskā savienība (PS), BNS pavēstīja, ka otrdien plānots ar S.Ēlerti pārrunāt pievienošanos apvienības partijām. Tādēļ viņš prognozēja, ka jau tuvāko divu dienu laikā būs zināms sarunu rezultāts.

Uz jautājumu, vai Lietussargu grupa varētu pievienoties tieši PS, Ģ.Kristovskis atbildēja izvairīgi, minot, ka tas ir individuāls process. «Tā ir viņu intīma izvēle, viņu sajūta. Es šeit nevaru sniegt komentārus,» sacīja Ģ.Kristovskis.

Meierovica biedrības dibinātāja Sarmīte Ēlerte šodien nāca klajā ar saviem ieteiktajiem deputātu kandidātiem apvienības Vienotība veidotajam deputātu kandidātu sarakstam rudenī gaidāmajām 10.Saeimas vēlēšanām. S.Ēlerte un viņas domubiedri apsver iespēju stāties kādā partijā.

S.Ēlertes domu biedru grupa izvirzījusi šādus cilvēkus: laikraksta Diena dibinātāju Sarmīti Ēlerti, Dagdas novada deputātu Juri Viļumu, bijušo Latvijas Jaunatnes padomes prezidentu Andri Grafu, Pasaules Dabas fonda direktoru Uģi Rotbergu, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku rezerves pulkvedi Raimondu Rublovski, bijušo Delnas padomes priekšsēdētāju Lolitu Čigāni, politikas zinātnes profesori Rasmu Kārkliņu, Latvijas pārstāvi Eiropas Savienības tiesās Kristīni Drēviņu, Jelgavas tipogrāfijas valdes priekšsēdētāju Juri Sīli, premjera ārštata padomnieku ekonomikas un finanšu lietās Andri Vilku, Latvijas Institūta direktoru Ojāru Kalniņu.

Preses konferencē S.Ēlerte šodien iepazīstināja ar Lietussargu grupas pamatvērtībām: pašcieņa un cieņa indivīda un nācijas līmenī, godīgums un atbildīgums, pilsoniskais ideālisms, iesakņotība un nācijas kopība, līdzvērtīgas iespējas katram.

Viņa teica, ka visi deputātu kandidātu sarakstam izvirzītie stāsies kādā no Vienotības partijām, arī pati S.Ēlerte apsver iespēju stāties kādā no partijām. Šo Jaunā laika uzstādījumu viņi respektē daudz lielāku mērķu vārdā, jo, viņasprāt, nav alternatīvas Vienotībai, un pēc Saeimas vēlēšanām S.Ēlerte neredz alternatīvu Valda Dombrovska (JL) valdībai.

«Tikai šāda valdība spēj nodrošināt Latvijas attīstību. To nevar ne Šķēles, ne Šlesera, ne Lemberga vadītā valdība, tā ir pagātne. Un to nevarēs arī prokremlisks veidojums,» teica S.Ēlerte.

Lēmumu stāties partijā Lietussargu grupa pieņēmusi daudz svarīgāku mērķu vārdā, tas esot taktisks kompromiss.

Kā teica S.Ēlerte, nosauktie cilvēki nepārstāv Meierovica biedrību. Viņi sevi piesaka kā Lietussargu grupu, jo Meierovica biedrība vēlēšanās nepiedalās un arī turpmāk grib palikt kā neatkarīga biedrība.

Uz jautājumu, vai Lietussargu grupas sarakstā būtu arī TB/LNNK un Visu Latvijai! pārstāvji, S.Ēlerte atbildēja, ka viņa gribētu pārfrazēt Dienas virsrakstu - «Varēja būt sabiedrotie, tagad būs konkurenti». Viņa uzskata, ka šo partiju pārstāvji varēja būt konkurenti saraksta iekšienē, tagad Vienotība būs ieguvusi sabiedrotos pēc Saeimas vēlēšanām. TB/LNNK un Visu Latvijai! varētu būt tuvākie Vienotības pēcvēlēšanu sabiedrotie, uzsvēra arī R.Kārkliņa.

Kā zināms, Vienotības kodolu veido trīs partijas - Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība un Sabiedrība citai politikai.

(papildināts ziņas sākums)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas