Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

papildināta - Kristovskis: Zatlera vizīte Maskavā ir svarīga, apsveicama un veicināma

Lūgts komentēt gaidāmo Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīti Maskavā, ārlietu ministra amatam nominētais Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) uzsvēra, ka vēl neesot ieņemis šo amatu un Ārlietu ministrija pašlaik vizītes sagatavošanā nepiedalās, līdz ar to viņam neesot zināmas sīkākas detaļas. “Taču lielos vilcienos ir skaidrs, ka Latvijai ir nepieciešamas labas kaimiņattiecības ar Krieviju un vizīte Maskavā Valsts prezidenta līmenī, kas ilgus gadus nav bijusi iespējama, ir svarīga, apsveicama un veicināma.

” Viņš novēlot Prezidenta kancelejai veiksmīgi turpināt darbu pie vizītes gatavošanas.Viņš arī atzina, ka gada beigās parasti notiekot intensīva ārpolitiskā dzīve un tiekot rīkoti daudzi dažādi starptautiski forumi, taču neatkarīgi no tā, kad notiek vizīte, svarīgi ir ka tā vispār notiek.“Tā ir savstarpējo attiecību uzlabošana valstu līmenī, kas, protams, dod lielāku uzticību ekonomiskajai sadarbībai un tīri cilvēku privātajā līmenī, jo nav jau noslēpums, ka nereti Krievijas un Latvijas starpā viedokļu apmaiņa ir bez spējas vienoties un konkretizēt un panākt nākamo sadarbības pakāpi,” teica Ģ.V.Kristvskis.

Savukārt bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio atzina, ka tas ir tikai loģiski, ka Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Maskavā notiek pēc tam, kad Latvijā ir izveidojusies jaunā valdība.

"Es redzu loģiku tam, ka šāda Valsts prezidenta vizīte notiek jau pēc tam, kad Latvijā ir izveidojusies jaunā valdība," viņš teica.

"Kad valdība izveidojas, tai ir mandāts darbam. Parasti prezidentu šādās darba vizītēs pavada viens vai vairāki ministri, kuri paraksta konkrētas vienošanās un risina sarunas. Protams, viena lieta ir vest šādas sarunas ar ministru vai ministriem, kuri ir ieguvuši mandātu darbam turpmākajiem gadiem, vai ar tiem ministriem, kuri skaidri zina, ka nāk vēlēšanas un pārliecības, ka viņi turpinās darbu, nav. Domāju, ka ir pilnīgi loģiski tas, ka šie datumi prezidenta vizītei tika pārbīdīti uz pēcvēlēšanu laiku," viņš teica

Uz šo vizīti būs laiks sagatavot starpvalstu līgumus. Daži no šiem sagatavošanas statusā esošajiem līgumiem M.Riekstiņam šķiet ļoti būtiski uzņēmējdarbības stimulēšanai. Ja līgumus izdosies parakstīt, tad šī vizīte būs bijusi veiksmīga, viņš teica.

"Protams, līgumu tiesiskā bāze un tās stiprināšana ir katras vizītes fundamentāli svarīga lieta, it īpaši starp kaimiņvalstīm, starp kurām kontakti un aktivitātes ir ļoti lielas. Skaidrs, ka šī vizīte, ja tā notiks decembrī, nāksies iziet cauri visai mūsu divpusējo attiecību gammai. Šāda līmeņa tikšanās ar Krievijas vadību nav bijusi ilgu laiku. Manuprāt, jautājumu spektrs, par kuru abu valstu diplomātiem vēl ir jāvienojas, kurus jautājumus virzīt priekšplānā, varētu būt diezgan plašs," teica M.Riekstiņš.

(pievienots Ģ.V.Kristovska komentārs 1.-4.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas