Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Latvijas policija izsludinājusi meklēšanā Spānijā pazudušo meiteni un viņas māti

Spānijā pirms pāris nedēļām pazudusi trīs gadus veca meitene un viņas māte no Latvijas, tā, atsaucoties uz meitenes tēva un sievietes civilvīra Ģirta Lapiņa stāstīto, vēsta laikraksts Neatkarīgā. Viņas bezvēsts prombūtnē atrodas jau gandrīz divas nedēļas.

Valsts policija izsludinājusi meklēšanā trīs gadus veco meiteni un viņas māti. Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš aģentūru LETA informējis, ka abu dati ievietoti Šengenas informācijas sistēmā, lai piesaistītu viņu meklēšanā pēc iespējas vairāk valstu. Policijas pazudušo cilvēku meklēšanas nodaļa sākusi aktīvu darbu arī tepat Latvijā, kā arī regulāri notiekot konsultācijas un informācijas apmaiņa ar kolēģiem Spānijā.

Tuvinieki ir vērsušies Latvijas un Spānijas policijā, Latvijas ģenerālkonsulātā un Latvijas vēstniecībā Spānijā, tomēr pagaidām meklēšana norit bez rezultātiem, vēsta laikraksts.

Pirms vairāk nekā divām nedēļām Santa Daubure ar savu trīs gadus veco meitu Patrīciju Lapiņu devās uz Spāniju atpūsties. Tā kā meitene baidās lidot, viņas ceļojumā devušās ar mašīnu. Katru dienu Santa uz mājām zvanījusi astoņas vai deviņas reizes, bet 22.jūlijā sakari pārtrūkuši. Nākamajā dienā, kad no Spānijas nekādu ziņu nebija, Patrīcijas tēvs un Santas civilvīrs Ģ.Lapiņš devies abas pazudušās meklēt.

Ieradies Spānijā, viņš devies uz Marbelu, kur Santa bija rezervējusi apartamentus. Tur viņš saticis saimnieci, kas, pēc Ģ.Lapiņa novērojumiem, uzvedusies aizdomīgi. Sākumā viņa apgalvojusi, ka abas pazudušās ir redzējusi, nedaudz vēlāk policijai to noliegusi, bet, kad policija bija prom, norādījusi, ka zina, kas noticis, bet nevienam to nestāstīšot. Ģ.Lapiņam pat radušās aizdomas, ka viņa ir lietojusi narkotikas vai kādas citas apreibinošas vielas.

Pēc tam vīrietis devies uz Latvijas ģenerālkonsulātu, kura darbinieki par notikušo paziņojuši vietējai policijai un Latvijas vēstniecībai Spānijā.

Policija uzsākusi meklēšanu, tomēr ne mašīnu, ne abas latvietes nav izdevies atrast. Mašīna gan parādījusies pēc pāris dienām pie apartamentiem, ko bija noīrējusi Santa. Tā nebija aizslēgta, tajā mētājās tikai dažas Patrīcijas rotaļlietas, asins pēdas mašīnā nav atrastas.

30.jūlijā Ģ.Lapiņš atgriezies Latvijā un uzrakstījis iesniegumu policijai. Nākamnedēļ viņš plāno vēlreiz doties uz Spāniju.

Latvijas vēstniecība no Spānijas policijas ir saņēmusi apstiprinājumu, ka ir pieņemts iesniegums un ir uzsākta personu meklēšana, trešdien informēja Latvijas Ārlietu ministrija. Latvijas vēstniecība Spānijā sekojot līdzi izmeklēšanas gaitai un uzturot regulārus kontaktus ar policiju.

Latvijas vēstniecība  Madridē par notikušo telefoniski uzzinājusi 28.jūlijā no Latvijas Goda konsulāta Marbelā. Ģ.Lapiņš ieradies goda konsulātā ar policijas izziņu par notikušo. 

Kā norāda ministrija, gadījumos, kad ārvalstīs bezvēsts ir pazudis Latvijas iedzīvotājs, tuviniekiem Latvijā jāvēršas kompetentajā institūcijā - Valsts policijā - un jāinformē par personas pazušanu. Savukārt Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā tiek pieņemti tuvinieku iesniegumi, kas tiek pārsūtīti attiecīgajai Latvijas vēstniecībai ārvalstīs. Parasti diplomātiskās pārstāvniecības ir pirmās, kuras no ārvalstu kompetentajām institūcijām saņem informāciju par cietušiem, aizturētiem Latvijas iedzīvotājiem.

Ministrija piebilst, ka šajā gadījumā persona rīkojusies pareizi, par notikušo faktu ziņojot Spānijas policijai un Latvijas pārstāvniecībai. Latvijas vēstniecība pārliecinās, ka policija ir pieņēmusi iesniegumu un uzsākusi personu meklēšanu. Vēstniecības uzdevums ir uzturēt kontaktus ar tiesībsargājošām institūcijām un sekot līdzi izmeklēšanas gaitai, bet tai nav tiesību iejaukties minēto institūciju darbībā, norāda ministrija.

(pievienotas pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas