Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

papildināta - Lemberga partija prasa Kristovska atkāpšanos

Ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska atkāpšanos prasa arī koalīcijā esošā Latvijai un Ventspilij (LvunV), kas valdībā pārstāv Zaļo un Zemnieku savienību. LunV valdes loceklis Guntis Blumbergs _Dienai _apstiprināja, ka partija piektdien ir pieņēmusi šādu lēmumu. LunV uzskata, ka ministra atbalsts Aivara Sluča paustajiem izteikumiem par pacientu dalīšanu pēc etniskās piederības nav savienojams ar ieņemamo amatu.

Ģ.V.Kristovskis presei noliedza, ka būtu atbalstījis A.Sluča pirms vairāk nekā gada elektroniskajā sarakstē teikto - viņš «kā ārsts nevarētu ārstēt krievu vienlīdzīgi latviešiem Latvijā». Politiķis esot piekritis pavisam citiem vēstulē minētajiem secinājumiem, kas bijuši saistīti ar korupcijas apkarošanu.

Ģ.V.Kristovskis ir ventspilnieks, kurš atmodas sākumā bija A.Lembergs oponents, savukārt savas politiskās karjeras brieduma posmā bija saistīts ar A.Lembergam opozīcijā esošajiem uzņēmējiem - ministrs pats šo saistību skaidroja ar kopīgo darbību Latvijas Tautas frontes laikā.

Latvijai un Ventspilij paziņojumā presē ir teikts, ka partija aicina Vienotību un Pilsonisko savienību, kā arī premjeru Valdi Dombrovski izvērtēt, vai «rusofobija ir savienojama ar demokrātiskas valsts Ministru kabineta locekļa statusu - it īpaši un jo sevišķi ar ārlietu ministra statusu».

Ventspils reģionālā partija ir tikai viena no četrām partijām, kas veido ZZS, ar kuras vadību Dienai sazināties vēl nav izdevies. ZZS valdes sēde ir paredzēta pirmdien. Ventspils partijai ir trīs deputāti Saeimā. Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, uzskata, ka ministra demisijai nav nekāda pamata, jo tiek izmantoti sagrozīti fakti, un, viņaprāt, Ģ.V.Kristovskim ir jāsniedz prasība tiesā par goda un cieņas aizskaršanu. Iepriekš ārlietu ministrs šādu iespēju arī bija apsvēris. Uz jautājumu, vai nav bažas par šīs valdības pastāvēšanu, ja jau pirmajā nedēļā ir apdraudēta tās stabilitāte, Dz.Zaķis atbildēja: «Kas slikti sākas, tas labi beidzas.»

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis informē, ka ZZS par partijas LVunV valdes priekšlikumu aicināt Ģirtu Valdi Kristovski ("Vienotība") atkāpties no ārlietu ministra amata lems pirmdien, ziņo LETA.

Brigmanis norādīja, ka viņam šajā jautājumā nav viedokļa, bet partija lēmumu pieņems pirmdien, kad plānota ZZS valdes sēde.

(pievienots A.Brigmaņa komentārs)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas