Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - LTV: nav jāuztraucas par kultūras raidījumu izskaušanu

Latvijas Televīzija ir gandarīta par sabiedrības pievērsto uzmanību kultūras raidījumiem, paziņojumā ceturtdien norāda Latvijas Televīzija (LTV).

Diena jau rakstīja, ka 63 kultūras un mākslas organizāciju pārstāvji, individuāli mākslinieki un kultūras procesu atbalstītāji atklātā vēstulē vērsušies pie LTV un Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP), uzsverot, ka līdz šim publiskotā informācija par LTV darbības stratēģijas izmaiņām liekot domāt par kultūras un mākslas informācijas izstumšanu, aizstājot to ar masu izklaidi un dzeltenām ziņām, kas "nav pieļaujama medijā ar sabiedrisku statusu".

Paziņojumā LTV informē, ka līdz jaunās televīzijas 1.kanāla stratēģijas ieviešanas raidījums 100 g kultūras paliks esošajā formātā, bet jaunajā programmā LTV sola kultūras ziņas katru darba dienas vakaru, bet reizi nedēļā - plašu kultūras notikumu nedēļas apskatu.

„Mūsu uzdevums ir sabiedrības informēšana un izglītošana par kultūras jautājumiem. Tāpēc ar pilnu atbildību varam teikt, ka mūsu skatītājiem nav jāuztraucas par kultūras raidījumu izskaušanu no Latvijas Televīzijas,” paziņojumā uzsver E. Kots.

Plašāku informāciju par gaidāmajām izmaiņām LTV sola decembra sākumā.

LTV paziņojumā arī norādīts, ka ažiotāža ap raidījumu 100 g kultūras, visticamāk, sacelta personisku iemeslu dēļ. LTV arī norāda, ka ikviena informācija par plānotajām izmaiņām, ko nav sniegusi LTV vai NRTP, nevar tikt uzskatīta par patiesu.


(papildināta ar viedokļiem labajā slejā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKĻI

Ābrams Kleckins, NRTVP priekšsēdis: kultūrai LTV jāuzrunā auditorija

Mēs faktiski izdalām trīs lietas, par kurām mums ir īpaša interese — informatīvi analītiskie raidījumi, lai cilvēki varētu orientēties, kas notiek Latvijā, bērnu raidījumi un trešā lieta ir kultūra. Es saprotu satraukumu, bet tas balstās uz nepilnīgas informācijas pamata. Kultūras raidījumi LTV ne tikai nesamazināsies, bet pat palielināsies. Ja es būtu viņu (LTV vadības — red.) vietā, es ilgi domātu, vai uzņemties to klapi, tāpēc mani kaitina tas, kas tagad notiek. Izraut vienu raidījumu [100 g kultūras] un, uz tā balstoties, runāt par visu raidījumu stāvokli. LTV kultūras jomā ir divas auditorijas — cilvēki, kurus nopietni interesē kultūra un kuri no LTV gaida analīzi, kā arī cilvēki, kuriem it kā ir interese par kultūru, bet "nepietiek laika". 100 g kultūras neuzrunā ne vienu, ne otru no šīm auditorijām — nosacīti vienkāršajiem skatītājiem tas ir pārāk specifisks, bet tiem, kas nopietni interesējas par kultūru, tas ir pārāk vienkāršs.

Dzintra Geka, NRTVP locekle: jābūt kā neatņemamai sastāvdaļai

Pirms tika izveidots raidījums 100 g kultūras, LTV bija padziļināti raidījumi par kultūru — par teātri, kino… Es domāju, ka skatītāji tādus gaida. Protams, sabiedriskā televīzija ir vieta, kur kultūrai jābūt kā neatņemamai sastāvdaļai. Viens raidījums nedēļā, par ko pagaidām ir zināms man, — ar to nav pietiekami.

Anda Rožukalne, RSU žurnālistikas programmas vadītāja: vajag risināt kultūras jomas problēmas

Paziņojums, ka sabiedriskajai televīzijai vajadzētu lielāku auditoriju, tas ir pamatoti. Galvenais jautājums ir par ceļiem, kā to panākt. Ja tā saturā mēģinās kļūt par kaut ko līdzīgu komerctelevīzijai, tad būs jautājums, kāpēc tā ir sabiedriskā televīzija. Arī par mazāk vērtīgajām tēmām var izveidot produktus, kas kļūtu nozīmīgi lielai televīzijas skatītāju daļai. Es domāju, ka LTV problēma ir spējā pazīt auditoriju, radīt tai pievilcīgu saturu. Kultūras raidījumiem LTV nevajadzētu apkalpot dažādas kultūras industrijas, bet gan nodrošināt komunikāciju ar pašiem kultūras patērētājiem. Ir jāmaina veids, kā pieiet kultūrai. Vajag risināt kultūras jomas problēmas, kas netiek darīts, tāpat arī skatītāji jāiesaista kultūras faktu skaidrošanā. Pagaidām skatītājiem netiek radīta sajūta, ka viņi ir daļa no kultūras dzīves. Ikdienā LTV kultūra dzīvo atsevišķi no pārējās sabiedrības. Varbūt arī tāpēc reitingi ir tik zemi.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas