Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Miris avārijā cietušais karavīrs, Maklakovs: Karavīri bija noslogoti

Veicamo uzdevumu apjoms sauszemes spēku karavīriem ir ļoti liels, tādēļ, ieslīgstot rutīnā, nepietiekama uzmanība tiek pievērsta ar drošību saistītajiem jautājumiem, pēc tikšanās ar ceļu satiksmes negadījumā iesaistīto karavīru komandējošajiem virsniekiem _Dienai _sacīja Nacionālo  bruņoto  spēku  (NBS)  komandieris ģenerālmajors Juris  Maklakovs.

Komandieris atzina, ka avāriju, kurā cieta 10 cilvēki, izraisīt varēja arī karavīru lielais nogurums:  "Tas, ka slodze viņiem bija liela, tas tiesa."

Neoficiāli izskanējušo informāciju, ka karavīri, iespējams, bijuši pārguruši pēc nakts marša un tādēļ nobraukuši no ceļa, J.Maklakovs komentēt nevēlējās. "Negribu minēt faktorus, vai tas bija ātrums vai citas lietas," sacīja J.Maklakovs uzsvērdams, ka to noskaidros izmeklēšana.

Tiesa, J.Maklakovs atklāja, ka ar automašīnu Mercedess  240  GD Latvijas teritorijā drīkstēja braukt tikai deviņi nevis 10 cilvēki. "Saskaņā ar tehniskajiem datiem, mašīnā varēja braukt 10 cilvēki, bet to neatļāva Latvijas noteikumi, jo transporta līdzeklis šeit piereģistrēts kā vieglais," sacīja komandieris, piebilzdams, ka arī šie fakti tiks vērtēti izmeklēšanā.   

J.Maklakovs sacīja, ka turpmāk lielāka uzmanība tiks pievērsta sauszemes spēku karavīru ikdienas jautājumiem, jo šo karavīru noslodze un atbildība ir augsta, tajā skaitā misijā Afganistānā. J.Maklakovs stāsta, ka konkrēti cietušie netika gatavoti sūtīšanai starptautiskajās misijās, bet nodrošināja pārējo karavīru sagatavošanu.

NBS komandieris ir gatavs atkāpties no amata pēc tam, kad būs zināmi dienesta izmeklēšanas rezultāti, vēsta aģentūra LETA.

J.Maklakovs ceturtdien Ādažu  militārajā  bāzē  tikās  ar  NBS Sauszemes  spēku komandējošajiem virsniekiem un instruktoriem, lai pārrunātu 18.augusta ceļu  satiksmes negadījumu, kurā cieta 10 karavīri, automašīnai Mercedess  240  GD nobraucot no ceļa brauktuves un ietriecoties kokā.  Viens no avārijā iesaistītajiem karavīriem - dižkareivis Mārtiņš Gailis - ceturtdien slimnīcā no gūtajām traumām mira.

Kā  jau iepriekš ziņots, J.Maklakovs ir uzdevis NBS ģenerālinspektoram  brigādes  ģenerālim  Jurim  Vectirānam  veikt  dienesta izmeklēšanu, kas jāpabeidz līdz 1.septembrim. Avāriju izmeklē arī Valsts policija. 

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) pēc informācijas saņemšanas par karavīra nāvi pauda uzskatu, ka ir jāsagaida izmeklēšanas rezultāti. Ministrs neplāno rīkoties, pirms tiks izmeklēti visi avārijas apstākļi. V.Veldre izteicis līdzjūtību bojāgājušā karavīra tuviniekiem un draugiem. Visdziļāko līdzjūtību karavīru vārdā ģimenei izteicis arī NBS komandieris.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas