Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Premjers prasa pierādījumus par spiedienu uz ierēdņiem Šlesera priežu lietā

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) _Jūrmalas aizsardzības biedrībai _lūdzis iesniegt dokumentālus pierādījumus, kas apstiprinātu tās izteiktos apgalvojumus, ka pozitīvie atzinumi par zemes transformāciju kāpu aizsargjoslā Jūrmalā iegūti, izdarot spiedienu uz atbildīgajiem ierēdņiem. Tādā gadījumā lēmums varētu tikt pārskatīts, jo "tas pilnībā maina šo situāciju", norādīja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Ja premjers būtu piedalījies valdības sēdē, viņš būtu balsojis pret lēmumu par zemes transformāciju, kas ļauj izcirst priedes Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) ģimenei piederošajā zemesgabalā. Šobrīd premjeru ir ieinteresējis biedrības teiktais par spiedienu pret ierēdņiem. L. Krapāne uzsver, ka valdībā konstatēts, ka virzītais lēmumprojekts bijis likumīgs. Tomēr, ja atklātos, ka pozitīvie atzinumi ir iegūti spiediena rezultātā, "situācija krasi mainītos" un lēmumu varētu pārskatīt.

Raidījumā 100. pants JAB pārstāvis Guntis Grūba informēja, ka ap plkst. 18 premjera birojā iesniegti dokumenti, kas norāda uz šo spiedienu. Viņš klāstīja, ka Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija sākotnēji devusi negatīvu atzinumu par minēto lēmumprojektu, taču pēc Zemkopības ministrijas iebildēm savu lēmumu mainījusi.

Tēvzemei un Brīvībai/LNNK vadība norobežojusies no sava ministra – satiksmes ministra Kaspara Gerharda – rīcības, kurš atbalstīja zemes transformāciju kāpu aizsargjoslā par labu Aināra Šlesera ģimenei. Taču nekādas sankcijas pret K.Gerhardu nesekos.

Gerhardam bija tiesības pašam izlemt, kā balsot, šobrīd partijai nav lēmuma par sankcijām pret Gerhardu, portālam Diena.lv sacīja tēvzemiešu preses sekretārs Roberts Pētersons.

Tēvzemiešu ministrs atbalstīja zemes transformāciju A.Šlesera īpašumam, tādējādi dodot zaļo gaismu koku izciršanai. K.Gerhards uzstājās arī debatēs. Viņš pauda, ka, viņaprāt, tur viss ir likumīgi.

Satiksmes ministrs K.Gerhards šodien skaidroja, ka jautājums par A.Šlesera īpašumu iepriekš partijā netika skatīts, tādēļ viņš balsojis atbilstoši savai izpratnei par tiesiskumu. Neminēsim, kas būtu, ja būtu, atbildēja ministra preses sekretāre Inga Sprinķe uz jautājumu, vai K.Gerhards balsos citādi, ja notiks atkārtots balsojums.

„Valdības lēmums par kāpu aizsargjoslas ierobežojumu atcelšanu ir juridiski bīstams precedents, kas turpmāk var nopietni apdraudēt spēkā esošo stingro kāpu aizsardzību Latvijā. Nav pieļaujams, ka tik nopietni jautājumi tiek izskatīti valdības sēdē stipri nepilnā sastāvā, Ministru prezidentam esot ārpus Latvijas. Vēl jo vairāk tāpēc, ka šis lēmums ir tapis vienas politiski ietekmīgas personas interesēs, pilnībā ignorējot likuma prasību par kāpu zemes transformācijas pieļaušanu tikai izņēmuma gadījumos, ja tas atbilst sabiedrības interesēm,” uzsvēris TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle.

R.Zīle ir aicinājis premjeru Valdi Dombrovski (JL) izrādīt politisko gribu un sasaukt vēl vienu Ministru kabineta sēdi A.Šlesera zemes jautājuma pārskatīšanai. V.Dombrovskis atgriezies darbā tikai šodien, vakar viņa pienākumus pildīja zemkopības ministrs.


(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas