Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

papildināta - Sals Latgalē sasniedzis -20,5 grādus, Rīgā sniega sega 36 cm

Pirmdienas rīts īpaši auksts bijis Latgales pusē. Viszemākā gaisa temperatūra fiksēta Daugavpilī, kur plkst.8 termometra stabiņš noslīdēja līdz -20,5 grādiem, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ne mazāk auksts bijis arī Ziemeļvidzemē: Alūksnē gaisa temperatūra plkst.5 bija noslīdējusi līdz -17 grādiem, tomēr dažas stundas vēlāk sals atkāpās līdz -13 grādiem.

Rīgā šorīt bija -11 grādus auksts, tomēr līdz plkst.8 sals pieņēmās spēkā līdz -14 grādiem. Dobelē bija -15 grādi, Liepājā -7 grādi, bet vissiltākais bija Kolkā, kur gaisa temperatūra noslīdēja līdz -5 grādiem. 

Šobrīd biezākā sniega sega ir Rīgā - 36 cm. Ziemeļvidzemē sniega sega ir 23 cm, Latgalē ap 15 cm, bet Kurzemes piekrastē - 11 cm.

Dienā ciklona darbības ietekmē ik pa laikam joprojām turpinās snigt, Kurzemē gaidāms arī neliels putenis. Pūtīs mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 14 m/s. Dienas laikā gaisa temperatūra pieturēsies -6...-11 robežās. Piekrastes rajonos būs nedaudz siltāks un temperatūra turēsies robežās -2...-7 grādi.

Arī nedēļas turpinājumā gaidāmas aukstas naktis, jo īpaši nakts uz sestdienu, kad Vidzemē un Latgalē gaidāms sals līdz pat -21 grādam, bet valsts centrālajos rajonos līdz -17 grādiem.

Pirmdienas rītā Rīgā maģistrālās ielas un tilti ir brīvi caurbraucami. Apgrūtināta braukšana ir rajona nozīmes ielās. Satiksmes plūsma pilsētā ir lēna. Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi ar nelieliem pārtraukumiem kopš ceturtdienas turpina gan maģistrālo ielu un tiltu, gan B kategorijas ielu tīrīšanu. Patlaban visgrūtāk izbraucamas ir C un D kategorijas ieliņas. Kopumā darbos iesaistītas vairāk kā 40 tehnikas vienības, tai skaitā traktortehnika, specializētās kaisīšanas mašīnas un autogreideri, Dienai pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ieva Prauliņa.

Departaments aicina autovadītājus, novietojot automašīnu ielas malā, pārliecināties, vai tai garām var izbraukt sniega tīrīšanas tehnika. Autovadītāji lūgti būt saprotošiem un atsaucīgiem, kad sniega tīrīšanas tehnikas vadītājs lūdz pārvietot automašīnu, lai tehnika var izbraukt ielu un iztīrīt sniegu.

Sestdien un svētdien Rīgā sniegs tika izvests daudzviet no centra gājēju tuneļiem, sabiedriskā transporta pieturvietām, krustojumu teritorijām, atsevišķiem tiltiem, kā arī no šaurajām pilsētas ielām, kur sniega vaļņi brauktuvju malās traucēja transportlīdzekļu kustību. Patlaban tiek apkopoti dati par izvestā sniega daudzumu.

Nedēļas nogalē bija sākta arī rajona nozīmes ielu tīrīšana un apstrāde ar pretslīdes materiāliem, taču, pastiprinoties snigšanai, tehnika atkal prioritāri tika novirzīta uz maģistrālajām ielām. 

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem saglabājusies Kurzemē, Zemgalē, kā arī pa Rīgas apvedceļiem virzienā uz Pļaviņām, Cēsīm, Valmieru un Ainažiem. Pa valsts reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē. Tur brauktuves ir sniegotas, tās tiek turpinātas tīrīt un apstrādāt pret slīdi. Latgalē atsevišķos autoceļu posmos braukšanu apgrūtina apledojums, arī tur brauktuves tiek apstrādātas pret slīdi, informē Latvijas Valsts ceļi.

Braukšana pa vietējiem autoceļiem ir apgrūtināta lielākajā daļā valsts teritorijas. Brauktuves ir sniegotas vai ar piebrauktu sniega kārtu un sniega sanesumiem. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek ceļu attīrīšana no sniega un bīstamo posmu apstrāde pret slīdi.

(papildināts ar informāciju par satiksmi Rīgā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas