Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

papildināta - Vairāk nekā puse pieļauj Saeimas vēlēšanu rezultāta viltošanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aivars Andersons
A
Lai šīs vēlēšanas izskatītos kaut cik godīgas,vajadzētu steidzīgi Saeimai nobalsot par 5% barjeras atcelšanu . Protams, ja pati Saeima ir kaut cik godīga. 13 saraksti nav 53 saraksti, ka varētu runāt par pārāk lielu iespējamo Saeimas sadrumstalotību.Patiesībā arī tā šobrīd nav izeja no saprašanas purva, kurā vēlētāji tagad atrodas.
Karmena
K
Taisnība gan. Jo ja komisijā gadu no gada ir vieni un tie paši, tad tiek atstrādātas "shēmas". Vispār jau Pēdējā partija ir par e-balsošanu, bet arī tās organizēšanai būs vajadzīga komisija un sistēma, tāpēc ideja par rotāciju paliek spēkā.
Lelle
L
Vēl varu piebilsts, ka uz katrām vēlēšanām ir jāveido jaunas vēlēšanu komisijas visos līmeņos, CVK jāveido jauna uz katrām vēlēšanām un katru referendumu, tad būs vismaz kaut kāda ticamība, nevis viens nopirkts ieliktenis sēž gadiem un pat par zagšanu netiek atlaists.
Lelle
L
Nu, redz, kāda demokrātija te plaukst un zeļ!!!! MANS KOMENTS PAR CVK DARBOŠANOS IR IZŅEMTS GAN TE< GAN DELFOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Es rakstīju par to, ka pagājušajās Saeimas vēlēšanās no pl. 12.45 naktī līdz pl. 5.30 no rīta vēlēšanu rezultāts bija nemainīgs...tātad gandrīz 5 stundas tika muhļīts kamēr samuhļīja kā vajaga. Un pussešos no rīta paziņotais arī palika nemainīgs, kaut gan vēlāk nāca klāt arī ārzemju balsojums! Tā, lūk, te tas viss notiek! Kāda gan jēga te iet un būt par muļķi- statistu kretīnu spēlēs?
pro
p
66% - tas ir BAIGI. Tas ir iemesls padomāt gan starptautiskajiem novērotājiem un ekspertiem, gan pašmāju politiķiem. Tas ir divas trešdaļas, nekā `vairāk kā puse`!!!
Pelēkais Vilks
P
Ja vēlēšanu rezultāti nebūs pārlieku lielā "razrezā" ar visa gada gaŗumā veiktajām dažādu neatkarīgu sabiedrisku organizāciju aptaujām, tad Cimdaru virzīsim vēl uz vienu termiņu. Kas var būt labāks par ilggadēju, profesionālu, innovatīvu un absolūti godīgu vēlēšanu procesa organizatoru. Šī, savlaicīgi organizētā, innovatīvā akcija 2. Republikas vēsturē svarīgāko Saeimas vēlēšanu gaitā, neapgāžami liecina par Cimdara kunga neitralitāti, kompetenci, demokrātismu un nesalaužamo gribu panākt netraucētu un visādiem ārvalstu spēkiem neapstrīdamu Latvijas Vēlētāja suverēnās gribas izpausmi, ko nespēs apstrīdēt neviens
Oma - Gogi
O
Tavs sapnis manī radīja dziļas pārdomas un tā prātodama nemanot iesnaudos! Vai,es arī laimē starodama kopā ar "tautas labāko daļu" gatavojos lidojumam un tad ... ak, šausmas!: visas ļotenes nozagtas! No pārbīļa atmodos! Ko tas viss varētu nozīmēt?
Diezgan ilgi jau vietējais
D
Jau iepriekš ir bijušas aptaujas, kurās tauta ir paudusi savu neuzticību valsts iestādēm un politķiem. No pasaules pieredzes redzams, ka tur, kur lielāka nauda apgrozas, tur arī lielāka korupcija. Ņemot vērā, ka kontrole pāri valsti ir finansiāli "lielāka" par kontroli pāri vienam vai otram valsts uzņēmumam, ir pamats domāt, ka korupcija arī sastopama tajā valsts iestādē, kas organizē Saeimas vēlēšanas. Ja, kā jau mēs visi zinām, 100 gudrākās galvas neatrodas Saeimā, tad kāds ir mūsu ieteikums padarīt balsošanu par uzticamāku? Vai ar modernām tehnoloģijām (elektronisko balsošanu internetā vai vēlēšanu iecirkņos) kombinācijā ar papīra balsu skaitīšanu iespējams nodrosināt uzticamāku rezultātu? Ja problēma atrodama tikai pašā augšgalā pēdējos balsu skaitītājos pirms galējā paraksta, tad īstenībā tas jau ir visas sistēmas sabrukums. Tādā gadījumā, vai tiešām nekas cits neatliek kā atdzīvināt čudu, slāvu, vepsu un kriviču 900 gadus senos vārdus rūsiem "Mūsu zeme ir liela un bagāta, bet kārtības tajā nav. Nāciet par kņaziem un valdiet pār mums."
Karmena
K
Nu nevar gan tā izdarīt. Piesakieties par novērotāju, aizejiet uz iecirkni no paša rīta un Jums parādīs tukšu urnu, ko aizlīmēs tikai tad, kad atnāk pirmais balsotājs. RD vēlēšanās bija tikai viena riska pozīcija - iepriekšējā balsošana mazajā urnā 3 dienas. Ar tās aizlīmēšanu, glabāšanu pie dažādu apstākļu sakritības, komisija varēja manipulēt- bet arī jābūt ļoti vienotai un pretvalstiski noskaņotai komisijai. Diezgan sarežģīti. Labāk būtu bijis, ja mazās urnas saturs pa partijām būtu saskaitīts atsevišķi, tas pašiem un novērotājiem dotu skaidru pārliecību, ka arī mazajā urnā ir dažādu partiju biļeteni un nekas tur nav samainīts pa nakti.
Buba
B
Kāpēc neviltot, ja jau var sēdēt Saeimā par pusalgu kā pusdeputāts Boldāns?
vērpis
v
Tas taču pat muļķim skaidrs, kapēc tas Cimdars tiek tur turēts un labi piebarots. Uz katrām vēlēšanām būtu jāveido jaunas vēlēšanu komisijas pat uz vietām, par centrālo nemaz nerunājot!!!
K-K
K
... Velesanas rezultatus sagatavo aptaujas kuras neviens nekontrole un neizskata tajas pielietota metodoligiju ... tas pilnigi nesaskan ar privato aptauju rezultatiem ... ... 100 x vairak EDSO parstavjiem, jabut klat, visas velesanas procesa fazes - lidz pat Cimdara parakstam un to publicesanai ... jo sajas velesanas uz svara ir likta veselas tautas un kulturas liktens !!!! ... Nezinu nevienu valsti, kura tik isa bridi pec velesanam tiek iznicinati velesanas dokumenti ... kamdel - kamdel tie nav pieejami neintralai politologu analizei &#039;post facto&#039; ??? ... Un tamdel, viss ari ir kluvis aizdomigs no 1. - visu tris ieprieksejo velesanas komisijas priekssezu agras naves 2.- ieprieksejas velesanas atklatas balsu viltosanas un uzpirksanas meginajumiem... 3. - Nenokartotas POZITIVISMA izdevumu rezultata piespriesta partiju soda naudas samaksas lietas... 4,- parak lielo pasparliecibu par uzvaru un darbibu no veco partiju duziem ... 5. - propogandas apjoma: a) pret piedalisanos velesanas, b) tukso balsosanas lapu iniciatives, kas nak tikai par labu kadiem spekiem, ne pamattautas interesem ... 6. - parak lielas monopolistiskas kontroles par medijiem un veco partiju lobesanu ar tiem ... 7. etniski nostaditas plaisas veletajos, kas nozime arejo iejauksanos un spaidu ... utt. ... V.P. Zatler, 21 g.s. kars pret katru ievainojamo un iznicinamo valsti, tas neatkaribu un iekartu ir mainijis seju - to aizstavet tamdel ari var tikai ar izmainitiem un uzlabotiem aizsardzibas ierociem un jaunam metodem - TA IR TAVA ATBILDIBA - PEC SATVERSMES NORADIJUMIEM !!!! ... UZRUNA 12. st. PIRMSVELESANAS VAKARA IR NEPIETIEKAMA RICIBA !!!! ... KAD BUS VALSTS DROSIBAS ORGANU SAPULCE UN DARBIBA + EDSO - NO TEVIS SASAUKTA AR TAVU PLANU NODROSINOT VELESANAS REZULTATU LEGITIMITATI ? ...
Viesulis
V
Es pat zinu, kas vēlētos visvairāk viltot rezultātus viena bandītu un izzadzēju kopa, kuru rotā atsevišķu burtu kombinācijas, kas visiem līdzekļiem centīsies palikt pie siles, lai neuzpeldētu visi noziegumi pret valsti.
hmmm
h
"...pieteiksies ap 4000 .." ----------------- Gaidi vien! Mums tak ir di...u tauta, kura prot tikai gānīties, bet personīgās aktivitātes vairākums nekad neveiks - par slinku un stulbu.
?
?
Kam mums tie visi SABi un DP, ja studentiņiem jānovēro. Ja tiešām pastāv robi, tad tieši šīm iestādēm būtu jāzina kur, kādi un jānodrošinās, lai tie netiek izmantoti! Jo ja tiek viltoti rezultāti, tad tā vairs nav LR, ko uzpasēt ir viņu kompetence.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas