Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Valsts kontrole konstatē nepilnības prokuratūras iekšējās kontroles sistēmā

Valsts kontrole (VK) finanšu revīzijā par Latvijas Republikas Prokuratūras 2007.gada finanšu pārskatā nav atklājusi būtiskas neatbilstības, tomēr konstatējusi vairākas nepilnības. Tai skaitā prokuratūrā nav izveidota kontroles sistēma, kas nodrošinātu regulāru depozītu kontā esošo krimināllietās izņemto naudas līdzekļu un ieskaitītās drošības naudas grāmatvedības uzskaites datu salīdzināšanu ar prokuratūras iestāžu lietvedībā esošo krimināllietu datiem.

Prokuratūra norāda, ka skaidra nauda prokuratūrā netiek uzglabāta. VK Prokuratūra arī pārmet aptuveni 320 tūkstošiem latiem veiktus iepirkumus, kuros notikusi izvairīšanās no likumā noteiktās procedūras.

VK uzskata, ka pašreizējā kārtība Prokuratūrā rada risku, ka depozītu kontā glabājas summas krimināllietās, kuru tiesvedības process ir beidzies vai kurām iestājies noilgums. Lai nodrošinātu krimināllietās izņemto naudas līdzekļu uzskaites un uzglabāšanas atbilstību likumam, VK iesaka izvērtēt iespēju izstrādāt jaunu kārtību par lietisko pierādījumu un citu krimināllietās izņemto priekšmetu uzskaites un glabāšanas kārtību pirmstiesas izmeklēšanas iestādēs.

Prokuratūra norāda, ka VK par nepilnību atzinusi vien to, ka, balstoties tikai uz grāmatvedības dokumentiem, nav iespējams noteikt kādā kriminālprocesa stadijā šī nauda izņemta, kas atrodas depozīta kontā.

Prokuratūra atzīmē vairākas kriminālprocesa stadijas, kuru gadījumā šajā depozīta kontā glabājas nauda - kriminālprocesos, kuros nav pie kriminālatbildības saucamas personas; tādos, kuros apsūdzētās personas ir izsludinātas meklēšanā, kā arī citos gadījumos.

VK konstatējusi nepilnības arī Prokuratūras ēku un būvju nolietojuma uzskaitē, kā arī nav izstrādāta kārtība par reprezentācijas izdevumu atskaiti. Veicot Prokuratūras telpu kosmētisko remontu, 2007. gadā organizēti 12 iepirkumi par aptuveni Ls 320 tūkstošiem latu bez PVN. Plānojot un veicot šos iepirkumus, nav ievērotas Publisko iepirkumu likuma prasības, tā izvairoties no likumā noteiktās iepirkuma procedūras piemērošanas, uzskata VK.

Tāpat prokuratūras bilancē atrodas vismaz 18 automašīnas, kas ilgāku laiku nav tikušas izmantotas iestādes funkciju izpildei, tāpēc pastāv risks, ka budžeta līdzekļi, tai skaitā stāvvietu nomai, apdrošināšanai un tehniskās apskates veikšanai, ir iztērēti neefektīvi.

Pēc Prokuratūras 2007. gada finanšu pārskata revīzijas Valsts kontrole ir izstrādājusi 12 ieteikumus, kurus Prokuratūra apņēmusies ieviest laikā līdz šā gada beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas