Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

papildināta - Vienotība pieņem rezolūciju par Latvijas attīstības mērķiem

Sestdien partija Vienotība kongresā pieņēma rezolūciju Par Latvijas attīstības mērķiem, kurā kā galvenie mērķi noteikti ekonomiskā izaugsme, Latvijas globālās konkurētspējas uzlabošana un tautas attīstība, portālu Diena.lv informēja partijas pārstāve Laila Timrota.

"Veidojot partiju Vienotība, par savu augstāko mērķi izvirzījām veidot Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuras sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni," teikts rezolūcijā.

"Savā darbā esam pierādījuši, ka, apvienojot spēkus, iespējams panākt daudz vairāk nekā vienatnē. Kā partija esam spējuši apvienot valstiski domājušus labēji centriskos politiskos spēkus, veidojot Vienotību par Latvijas politikas līderi. Ar saviem darbiem Saeimā, valdībā, Latvijas pilsētās un novados, esam nodrošinājuši Latvijas vietu šobrīd Eiropā straujāk augošo ekonomiku vidū. Mēs esam pierādījuši, ka vienotībā ir spēks," norāda rezolūcijas autori.

Rezolūcija aicina partijas valdi, ministrus un deputātus strādāt tā, lai trīs gadu laikā Latvija kļūtu par tautsaimniecības izaugsmes līderi Baltijā, savā attīstībā apsteidzot eirozonas valstis.

Kā viens no mērķiem noteikts, lai trīs gadu laikā Latvija kļūtu par vienu no pirmajām piecdesmit valstīm Globālās Konkurētspējas indeksā.

Treškārt, trīs gadu laikā jāasasniedz paaugstināta Latvijas vieta Apvienoto Nāciju Tautas attīstības indeksā, "līdz ar konsekventu ekonomikas augšupeju panākot arī sabiedrības labklājības pieaugumu, cilvēkiem ne vien iegūstot no attīstības procesa, bet arī piedaloties tajā. Jo mūsu valsts attīstība ir nesaraujami saistīta ar tautas attīstību, kurā svarīgs ir ikkatrs cilvēks", teikts rezolūcijā.

Sestdien kongresā ievēlēta arī jauna partijas valde 20 cilvēku sastāvā.

Valdē tika ievēlēti – Valdis Dombrovskis, Dzintars Zaķis, Jānis Reirs, Ainārs Šteins, Olafs Pulks, Ilze Viņkele, Arvils Ašeradens, Kārlis Šadurskis, Lolita Čigāne, Ilma Čepāne, Aleksejs Loskutovs, Andrejs Judins, Artis Pabriks, Edvards Smiltēns, Karīna Korna, Ina Druviete, Ģirts Valdis Kristovskis, Iveta Blaua, Sarmīte Ēlerte un Krišjānis Bušs.

Vienotības kongresā ievēlēja arī partijas Ētikas komisiju, kurā darbosies Jānis Avotiņš, Gatis Puriņš, Jānis Egliņš, Uldis Martinsons, Didzis Šēnbergs, Andris Ulāns, Kārlis Līdaks, Mārcis Gobiņš un Arta Segliņa.

Savukārt partijas Revīzijas komisijā ievēlēti - Uģis Rotbergs, Inese Kalniņa, Ansis Saliņš, Linda Medene, Edgars Engīzers, Guna Arente, Ilze Znotiņa, Viktors Vilkaušs un Evija Kolberga.

Par partijas priekšsēdētāju kongresa delegāti sestdien ievēlēja partijas līdzšinējo priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu. Savukārt Vienotības domes priekšsēdētāja amatā ievēlēta Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete.

Domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus kongresa delegāti uzticējuši veikt Aizsardzības ministrijas parlamentārajam sekretāram un Rīgas Stradiņa universitātes lektoram Veiko Spolītim.

Jau ziņots, ka sestdien Tukumā norisinās partijas Vienotība kongress.

(papildināta par valdes ievēlēšanu)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas