Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Par "Atbildības" ubagu lellēm policija ierosina lietu

Par sociāldemokrātisko partiju apvienības "Atbildība" ceturtdien Rīgas centrā izvietotajām cilvēka lieluma lellēm, kas attēlotas kā bezpajumtnieki, Rīgas Pašvaldības policijā (RPP) sākta administratīvā lietvedība, vēsta LETA.

RPP preses pārstāve Inese Tīmane pastāstīja, ka policisti pilsētā uzgājuši sešas lelles ar plakātiem. Par notikušo noformēti seši apskates protokoli un sākta lietvedība, kuras gaitā pie atbildības tiks sauktas atbildīgās personas.

Savukārt Rīgas vicemēra, Par labu Latviju! (PLL) kandidāta Aināra Šlesera plakāts Stacijas laukumā tomēr drīkstēs atrasties. Plakāta izvietošana ir saskaņota ar viņa partijas biedru Rīgas domes izpilddiektoru Juri Radzēviču (LP/LC), tādēļ Rīgas pilsētas būvvaldes atļauja nav vajadzīga. Savu liegumu tā ir atsaukusi.

Jau ziņots, ka Rīgas ielās parādījusies savdabīga "reklāma" - ubags ar uzrakstu kaklā. 

Iepriekš Diena.lv rakstīja, ka Twitter  "ceļoja” visai ekstrēmas sociāldemokrātisko partiju apvienības Atbildība politiskās reklāmas. Vienā attēlā bija redzams LSDSP līderis Jānis Dinevičs, kas tērpies kā ubags ar cepuri rokā, bet otrā reklāmā Valdis Lauskis siltajās apakšbiksēs. Atbildība apgalvoja, ka reklāmas "nopludinātas" nesankcionēti, turklāt tā neesot galīgā versija.


Kā teica Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) preses sekretārs Uģis Vidauskis, apvienībai dota atļauja aģitācijas pasākuma rīkošanai, bet atļauja izvietot lelles neesot sniegta.

"Tas, vai par šādu pārkāpumu tiks piemērots sods, ir Rīgas Pašvaldības policijas kompetencē," norādīja U.Vidauskis.

Apvienības "Atbildība" līderis Jānis Dinevičs (LSDSP) atzina, ka leļļu izvietošana ir apvienības pārstāvju darbs un tās nelikumīgi izvietotas apzināti.

"Mums nav tādu līdzekļu kā citām partijām, kas var pirkt raidlaikus. Valsts medijos arī tiek diskriminētas partijas, kas kādu laiku nav bijušas pie varas un kurām nav tik lielu reitingu. Tādēļ mēs meklējam alternatīvu formu, kā uzrunāt vēlētājus," skaidroja J.Dinevičs.

Dinevičs norādīja, ka leļļu novietošana pašvaldībā nav saskaņota. "Lai mūs soda, mums nav cita ceļa," teica politiķis.

(papildināta visa ziņa)




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas