Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Par slēpto reklāmu UgunsGrēkā un radio raidījumos aizrādījums

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) ir konstatējusi slēptās reklāmas pazīmes TV3 seriālā _UgunsGrēks. _Filmas laikā reklamēts medikaments DETRALEX un apdrošināšanas kompānija SEESAM, informācija par kuriem bija iepīta filmas varoņu dialogos. Pēc ilgstošas savstarpējās diskusijas NRTP nolēmusi izbeigt administratīvās lietas, bet izteikt TV3 brīdinājumu, saka NRTP preses pārstāve Dārija Juškeviča.

NRTP izskatīja administratīvo pārkāpumu arī pret Latvijas radio saistībā ar iespējamo slēpto reklāmu raidījumā Sieviešu klubs, kur sarunas laikā arī tika reklamēts medikaments DETRALEX. NRTP ģenerāldirektors Dzintris Kolāts atzina, ka konkrētajā pārraidē var atrast slēptās reklāmas pazīmes un solīja turpmāk līdzīgus precedentus nepieļaut. Arī radio izteikts aizrādījums. Tāpat radio Star FM 3.jūnija raidījumā Zoopasta reklamēts šis pats medikaments DETRALEX un Veselības centrs 4. Arī šajā gadījumā padome nolēma izbeigt administratīvo lietu, bet Star FM brīdināt.

Viens slēptās reklāmas gadījums tomēr sodīts ar naudas sodu – Star FM par 9.aprīļa raidījumā Zoopasta reklamēto apģērbu veikalu Braks sodīts 500 latu apmērā, kas ir mazākais naudas soda apmērs par slēpto reklāmu.

Ņemot vērā to, ka visiem nosauktajiem medijiem ir līdzīgi pārkāpumi, un, ka ir vērojamas dažādas likuma interpretācijas, padome nosūtīs kopīgu vēstuli visām raidorganizācijām ar brīdinājumu un atgādinājumu par striktu likuma normu ievērošanu.

Maksimālais sods par slēpto reklāmu ir 5000 latu, iepriekš rakstīja Diena.

NRTP izsūtīs vēl vienu vēstuli visiem Latvijas elektroniskajiem medijiem ar atgādinājumu par Radio un televīzijas likuma normu, kas nosaka, ka reklāmā, izņemot pašreklāmu, un televeikalā nedrīkst izmantot tādu personu tēlus un balss materiālu, kuras regulāri vada ziņu vai sabiedriski aktuālu problēmu raidījumus. Vēstule tapusi saistībā ar LR un LNT programmu vadītāja Haralda Burkovska piedalīšanos arī komercreklāmās. Padomes nostāja ir viennozīmīga - žurnālistam ir jāizdara skaidra izvēle, kā rīkoties - vadīt raidījumus vai tikai piedalīties reklāmas klipos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas