Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Parakstīs nodomu protokolu par sadarbību radošo industriju politikas jomā

Piektdien radošajā biznesa inkubatorā Creative Andrejsala Rīgā starp Kultūras ministriju un Ekonomikas ministriju tiks parakstīts nodomu protokols par sadarbību radošo industriju jomā. Pēc protokola parakstīšanas Kultūras un radošo industriju padome un eksperti pārrunās nozares aktuālos jautājumus, lai sasniegtu nodoma protokolā minētos mērķus.

Andrejsalā klātesošajiem radošo industriju uzņēmēji stāstīs savus veiksmes stāstus par radošu produktu vai pakalpojumu izveidošanu, kā arī būs diskusija _Radoša ideja top par produktu/pakalpojumu. KĀ?_ uzņēmēja un ekonomista, ideju grupas _Radošuma pils dibinātāja _Jāņa Ošleja vadībā.Nodomu protokols un Kultūras un radošo industriju padome ir tapusi pēc gada sākumā notikušā semināra par radošo industriju attīstību Baltijas valstīs, kurā piedalījās pārstāvji no visām trim Baltijas valstīm. Radošo industriju attīstību kultūras ministre Sarmīte Ēlerte ir paziņojusi kā vienu no savām darbības prioritātēm.Nodomu protokolā paredzēts, ka turpmāk ministrijas apņemas savstarpēji saskaņot radošo industriju attīstības jautājumus, veikt pastāvīgu radošajām industrijām pieejamā finansējuma (valsts, pašvaldību, Eiropas Savienības fondu un citu ārvalstu finanšu instrumentu) apzināšanu un novērtēšanu ar mērķi padarīt finansējumu pieejamāku radošo industriju aktivitātēm, plānot atbalsta pasākumus radošo industriju attīstībai Eiropas Savienības finansējuma plānošanas periodā 2014.-2020.gadam, tāpat sadarboties statistikas pilnveidošanā, pētījumu veikšanā un pieredzes apmaiņā par radošo industriju jautājumiem.Ministrijas, deleģējot savus pārstāvjus, ne retāk kā reizi gadā kopīgi apspriedīs šī protokola izpildes gaitu un izskata jautājumus, kas saistīti ar sadarbības turpmāku veicināšanu.Nodomu protokola parakstīšanā piedalīsies S. Ēlerte, ekonomikas ministrs Artis Kampars, radošā biznesa inkubatora Creative Andrejsala komanda un uzņēmēji, Kultūras un radošo industriju padomes dalībnieki un eksperti, kā arī Kultūras ministrijas un Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas