Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pārdomas par paēdušo un neēdušo saistību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jumors
j
Cik saņem "vidējais latvietis"- jūsuprāt? Te viens cilvēciņš teica, ka Latvijā ar augstāko pelnot 1500. man ir divas augstākās, bet valsts mani ir notaksējusi uz 250. Un nekādas iespējas izvairīties no nodokļiem, jo tos atvelk pirms ienākumu ieskaitīšanas Kāpēc man būtu jādomā, ka tiesnesim ir vairāk intelekta- ja tas aplami kuplināja krīzes ceļu ar saviem aizņēmumiem? Kāpēc man jāciena Rimšēvičs, kurš pats sevi ir iecēlis "dieva izvēlēto" kārtā? Kāpēc lamā Latvijas pirmās personas, kuras ir bijušas un vēl joprojām ir reprezentatīvās figūras? Ne viņas sastādīja likumus, kurus var traktēt visādi, ne viņas shēmoja Latvijas līdzekļu izplūšanu uz ārzonas bankām. Grūtos laikos visiem jāpeld uz viena plosta, tāpēc te izlikties, ka vienam vai kādai grupai nav "lielo plūdu", būtu vienkārši stulbi!
Ieva
I
Ā, tas ir kā tai anekdotē, kad cilvēkam piešķīra trīs vēlēšanās ar nosacījumu, ka kaimiņš dabūs to pašu divas reizes vairāk, un trešā vēlēšanās bija, lai aplaimotajam tiktu izdurta viena acs...... Bet vispār jau, jo augstāk cilvēks sēž, jo labāk informēts, arī ienākumi un uzkrājumi ir svarīga lieta, jo viena lieta zaudēt savu labo dzīvi, otra- iespēju savilkt galus kopā...
anonīmais šakālis
a
Lai arī biju pret lata devalvāciju, nākas secināt, ka lata devalvācijas gadījumā, solidaritāte būtu neizbēgama un automātiska.
anonīmais šakālis
a
No otras puses, ja tiesneša alga 2000-5000Ls garantētu korupcijas iznīkšanu tiesā un taisnīgu tiesas spriešanu, tas radītu daudzmiljonu ietaupījumu valsts un pilsoņu maciņos, tāpēc es būtu par!
anonīmais šakālis
a
Pilnīgi piekrītu! Vēl no filmas La Piovra, mafija ir stipra tur, kur cilvēki netic valsts varai.
lauķe
l
Nekad neesmu lolojusi ilūzijas par tiesnešu kastas godīgumu.Tie ir sava veida "neaizskaramie".Ne velti savulaik Veidenbaums rakstīja: "Par tiesnešiem cienīti blēži sēž....."
iz "O.M.© arChīva"
i
"Pār Muļķu Zemi - 'klāra' debess..." ( Iz "Ontūna M.© arChīva" ) Pār Muļķu Zemi - kristāldzidra debess, Spīd saule, oranža, virs zaļās zemes, Nav Brīnumlaukā "kataklizmu" skarbu ~ Zin' savu vietu 'katrs viens' un "darbu"... ... Šai "valstī" 'biedri' svētā mierā rosās: Pa "Augsto Namu" - "tautas kalpi" knosās, Pie varas 'kloķiem' - "kvōrums" 'šiverējas', Un "savējie", kas 'glumāk ieziepējas'... ... Šeit "viedie" Muļķu Zemes "pūli" bradā, Kurš reģionos nīkst, vai sprāgstot badā, Ar nabadzību Lielpilsētās kaujas ~ Kam 'piegriežas' - uz SIB-īriju aujas. Iet miljons ļaužu ikdienā uz 'šanci', Lai daži simti 'dzīvotos ar glanci' ~ Pār visiem (kopā) - tīra debess 'klājas', Ir katram galva (it kā), rokas, kājas... ... Pār Muļķu Zemes "valsti" = 'klāra' debess. Šeit nenotiek ne oligarhu 'rebes', Ne "politiku" pērk, ne pārdod "tiesu" ~ Vien - piesmej Tēvzemi, kā Mātes miesu. =======
Pārliecība
P
...Atalgojums ietekmē tiesnešu darbu...Ne tikai. Atalgojums IETEKMĒ arī policistu,ārstu, skolotāju utt. darbu. Esat ar mieru, ka ārsts Jūs slikti (vai nemaz) neizārstē, policists pagriež muguru, ja Jums kāds kārtīgi sadod pa ādu vai apzog, skolotājs neliekas zinis, vai Jūsu bērns apguvis mācīto? Mēs nevaram no viņiem gaidīt labu darbu, ja NEVĒLAMIES MAKSĀT ADEKVĀTU UN SAMĒRĪGU atalgojumu. Un nevajag te gudri runāt tikai par tiesnešiem. Vidējais latvietis.
Vija
V
No alkatības un rijības var tikt vaļā, ja dod tik daudz, ka sāp. Kurš ir vairāk devis, tas, kuram no 150 paņēma 15, vai tas, kuram no 1500 paņēma 150? Un kuram no viņiem vairāk sāp?
Lode, to Sprīdītis
L
Es domāju, ka godīgums nav nopēkama vērtība. Godīgums cilvēkā vai nu ir vai nav, neatkarīgi no tā, vai par to maksā, vai nē. Ja tiesnešu godīgums ir pērkams par lielu algu, tad tādus tiesnešus vajag dzīt pie velna, jo vienmēr atradīsies kāds, kurš varēs samaksāt vairāk par viņu algu. Pērkams cilvēks ir un paliek pērkams cilvēks.
Vecais
V
Aizdevējiem administratīvās pilnvaras,LAI REALIZĒ STRUKTURĀL''AS REFORMAS !!!! VIDin muitas punktus nodot Eiropas savienības tiešā pārvaldē. Vai latvieši ir spējīgi efektīvi pārvaldīt savu valsti ??? Ja jau esam Eiropā,tad grūtā brīdī jāsauc Eiropa palīgā....
liene
l
Atceros, ka biju nelielā neizpratnē par nu jau nelaiķes B.Tāleres apsūdzības iemeslu - kululi 500 LVL vērtībā. Neesmu situēts pilsonis, tomēr pat man šķiet, ka tā ir diezgan maza summa, kuras dēļ riskēt nonākt aiz restēm. Manuprāt, gadījumi politiskajā un tiesu sistēmā arvien pierāda, ka vairojoties mantai, vairojas arī kārība pēc tās, un ierēdņu algu celšana ar saukli "konkurētspējīgs atalgojums" jau neliedz (un varbūt pat mudina) tiem pašiem ierēdņiem uzreiz pacelt vēl nedaudz augstāk šo latiņu. Ja profesionālās kompetences neiet roku rokā ar inteliģenci,sirdsgudrību un godprātību, tad nekāds algu līmenis nebūs pietiekams, lai atturētu no negodīgām darbībām (mans subjektīvais viedoklis, protams).
Ieva
I
Galu galā, algas izcelsme vēl negarantē vienādu domāšanu. Protams, daudzi bailēs par savu vietu klusē un ļauj, lai lielās zives dara, ko grib...
Ince
I
Tā laiva jau sen guļ jūras dibenā. Pašlaik notiek individuālais peldējums, kura laikā daži vēl mēģina grupēties un turēties mazās pašpalīdzības grupās, bet lielākā daļa paļaujas vairs tikai uz sevi, vai likteni, vai nepaļaujas ne uz vienu un ne uz ko. Ir arī tie, kas jau nogrimuši.
hmm
h
Neesmu Zanders,bet tomer atbildesu. Kaut vai izlasi gramatu "Es no vinpasaules". Vel ari nesen pa tv stastija, ka katru gadu tiek attaisnoti vairaki nepatieis apsudzetie (visa pasaule). Ari Latvija ir tadi gadijumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas