Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Partijas grib ar Vējoni runāt par Gobzema pielaidi valsts noslēpumam

Sešas tā dēvētās labēji centriskās partijas, kas piedalās sarunās par valdības veidošanu, lūgs audienci pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, lai rastu risinājumu situācijai, kad Ministru prezidenta kandidātam Aldim Gobzemam (KPV LV) nav pielaides valsts noslēpumam, bet tās piešķiršana varētu prasīt laiku.

Pats Gobzems uzskata, ka tai vajadzētu būt plašākai sarunai par jauno politiķu iespējām saņemt pielaidi valsts noslēpumam, savukārt citi valdības veidošanas sarunās iesaistītie politiskie spēki norāda, ka iebilst pret pašreizējās pielaižu sistēmas reformu, jo uzskata to par samērīgu.

Premjera amata kandidāts norādīja, ka viņa pārstāvētā partija KPV LV organizēs tikšanos ar Valsts prezidentu, lai risinātu jautājumu, kas saistīts ar pielaidēm valsts noslēpumam. Viņš norādīja, ka tas nav tikai jautājums, kas skar viņu personīgi, bet vairāk esot "saistīts ar demokrātijas potenciālu apdraudējumu", ņemot vērā, ka 13. Saeimā vairāk nekā puse ir jauni deputāti, pret kuriem visiem esot iespējams izmantot šāda veida argumentāciju kā pret Gobzemu, proti, ka viņam nevar uzticēt amatu, jo nav skaidrības par pielaides valsts noslēpumam iegūšanas iespējām.

Politisko spēku pārstāvji pirms tikšanās ar Valsts prezidentu atturējās prognozēt, kāds risinājums varētu iezīmēties sarunā.

Vējonis līdz 29. novembrim atradīsies Afganistānā, savukārt piektdien Valsts prezidentam paredzēts piedalīties vairākos pasākumos Rīgā.

Šodien tika organizēta valdības veidošanas sarunu otrā tikšanās, kurā tika apspriesti valdības partiju sadarbības principi, domstarpību risināšana un iekšējā un ārējā komunikācija.

Nākamā tikšanās, ko arī paredzēts veltīt šiem jautājumiem, iecerēta ceturtdien, 29. novembrī, plkst.13 KPV LV frakcijā.

 

Top komentāri

Miks
M
Varbūt pie viena ar Vējoni varētu pārrunāt arī Gobzema acīmredzamo nepiemērotību premjera amatam.
laide
l
Vai kāds uzticētu savu glauno autiņu mehāniķim bez izglītības, kurš strādā pāris mēnešus? Bērnu skolotājam, kurš tikko iestājies augstskolā, veselību dakterim, kurš pabeidzis pirmo semestri augstskolā? Kāpēc Gobzems iedomājas, ka politika ir tāda rotaļa - kur ievēlēšana automātiski padara par speciālistu? Skaidrs, ka politika ir jāmācās - vai nu augstskolā vai praksē. Pielaide valsts noslēpumam nevar būt kā deputāta nozīmīte. Ir taču deputāti, kuri nestrādā "sensitīvajās" komisijās, neieņem augstus amatus. Ir tikai normāli, ja premjera amata kandidāts tiek pārbaudīts. Un nav normāli, ka pirmo reizi mūžā ievēlēts Saeimas deputāts tiek pie valdības veidošanas. Tur ir ačgārnība, nevis automātiskā pielaides neiegūšanā.
Udo Ulbergs
U
Nevis par valsts noslēpumu muļķībām (kādi var būt noslēpumi VDK mantinieku pārvaldītā zemē !?) ir jārunā, bet par nekauņas negodīgumu un totālo nepiemērotību valsts darbam. Bet vispār ir visiem jāstāv klusu un ar baltu palagu strauji jāvirzās uz zināmo vietu, jo neviens no tiem brāļiem nav labāks par otru, bet runāt viņi ies vispār pie recidīvista, kurš jau ir zaudējis vairāk nekā 10 tiesas par informācijas slēpšanu no tautas, zaglīgi Rīgas pilī sadalot naudu par nepelnītiem darbiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas