Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Partiju sistēmu Latvijā pozitīvi vērtē tikai 2,7%

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TV
T
Lūgta komentēt aptaujas rezultātus, V.Muižniece atzīst, ka valdībai un parlamentam nav izdevies nodrošināt "veselīgu dialogu ar sabiedrību". Par kādu dialogu Muižniece runā? Vai par to, ka sabiedrībai nav skaidrs, kāpēc ir vajadzīga partija, kura taisa likumos caurumus, lai vieglāk izzagt Latviju?????
mazgudrais
m
6.pants Šī likuma 5.pantā minētais attiecināms arī uz Tautas partijas nominētiem ministru kandidātiem, ministriem, ministru prezidenta kandidātiem un ministru prezidentiem. 7.pants Šī likuma 3.,4.,5. un 6.pants nav attiecināms ur Tautas partijas biedriem, kuri ir bijuši amatpersonas Tautas pratijas struktūrā. 8.pants Tautas partijas biedriem, kuri ir bijuši amatpersonas Tautas partijas struktūrā, tiek piespriests sods - mūža ieslodzījums. Pēc 30 ieslodzījumā pavadītiem gadiem šī panta pirmajā daļā minētajām personām ir tiesības lūgt Valsts Prezidentu aizstāt atlikušo ieslodzījuma daļu ar katorgas darbiem uz 25 gadiem. 9.pants 3.,4.,5.,6. un 8.pantā minēto personu īpašums tiek konfiscēts.
mazgudrais
m
tā kā Latvijas Republikā vara pieder tautai (tā rakstīts Satversmē, bet tauta - vēlētāji - var ierosināt likumprojektu (arī tas rakstīts Satversmē), tad varbūt ir pienācis laiks vākt vienas 10 daļas vēlētāju parakstu par referenduma organizēšanu par sekojošu konstitucionālu likumprojektu: 1.pants Tautas partija ir noziedzīga organizāciju. 2.pants Tautas partijas biedri ir noziedznieki. 3.pants Tautas partijas biedriem, kuri nav bijuši Tautas partijas izvirzīti pašvaldības vai Saeimas deputātu kandidāti, tiek atņemta Latvijas Republikas pilsonība. 4.pants Tautas partijas biedriem, kuri ir bijuši Tautas partijas izvirzīti pašvaldības vai Saeimas deputātu kandidāti,tiek atņemta Latvijas Republikas pilsonība un viņiem 24 stundu laikā jāizceļo no Latvijas Republikas. 5.pants Tautas partijas biedriem, kuri no Tautas partijas saraksta ir ievēlēti par pašvaldību vai Saeimas deputātiem, tiek atņemta Latvijas Republikas pilsonība, viņiem un viņu laulātajiem un bērniem 24 stundu laikā jāizceļo no Latvijas Republikas. 6.pants Šī likuma 5.pantā minētais attiecināms arī uz Tautas partijas nominētiem ministru kandidātiem
blondīne
b
Tie 2.7 % varētu būt aktīvie dažādu partiju biedri, kas vēl cer paspēt tikt pie siles...
vilis
v
Daudz kur var piekrist komentāriem.Ļoti satrauc viedoklis ka nepatīk partiju ķīviņi.Manuprāt tieši tur slēpjas sāls.Sevišķi pēdējais ķiviņš par veselības aprūpi starp TP unJL presē un TV.Tauta redz kas ir kas un veido savu viedokli,kas izpaudīsies saeimas vēlēšanās 2010.gadā.Tas ka politiskie strīdi tiek pārnesti sabiedriskā telpā ir demokrātijas sasniegums.Bīstamāk ja apspriešana notiek kuluāros.
-
-
"Vai nu jāpaceļ procentu barjera līdz 10% partijas iekļūšanai Saeimā /...../" Ar 10% barjeru 9. Saeimā būtu bijis šāda sadale: Saskaņas Centram - 22 vietas, ZZS- 24, TP- 29 un JL - 25. Pārējās partijas (LPP/LC, PCTVL un TB/LNNK) paliktu aiz borta. No vēlētāju viedokļa vai tas kaut ko būtisku būtu mainījis pēdējos 3 1/2 gados ?
aigars
a
Šāda demokrātijas forma vismaz Latvijā nav dzīvotspējīga! To pierāda gan pirmās brīvvalsts laiks,kur tā eksistēja 14 gadus un tagad nonākusi bezizejā pēc 19 gadiem! IR KARDINĀLI JĀMAINA SISTĒMA UN VĒLĒŠANU LIKUMS! Vai nu jāpaceļ procentu barjera līdz 10% partijas iekļūšanai Saeimā,lai vienreiz izbeigtu tās nebeidzamās partiju intrigas un ķildas,kā arī visas tautas vēlēts prezidents,kurš ar plašākām pilnvarām uzraudzītu to balagānu! Vai nu arī kaut kā citādi,bet tā kā līdz šim tālāk vairs nevar!!! Acīmedzot 1922.g.rakstot Satversmi valsts tēvi bija pārāk lieli ideālisti,cerēdami uz partiju cilvēku taisnīgumu un godīgumu,strādājot tikai tautas un valsts labā!
pako
p
Saeimai un partijām šis tautas viedoklis ir pie d..sas,jo nav jau izdevīgi ko mainīt vēlēšanu sistēmā un zaudēt savas labi iesildītās vietiņas!
Lurike (Maija Deķe)
L
Pusgadu esmu atmetusi darbaholiju. Bet, kamēr pastāv mūsu neatkarīgā valsts, nemitīgi esmu strādājusi divās un pat trijās darba vietās- uz to taču mūs mudināja Godmaņa kungs? Bet tad vēl nopelnītais ir jarealizē- jāgādā apģērbs un pārtika , dažādi dzīves priekšmeti u.t.t. atrī dzīves vietas maiņas(privatizācijas procesi) un kur tad vēl būtu laiks politikai? Tāpat kā daudzi citi, jādomā, pat tūkstoši, cerēju, es strādāju godīgi, tāpat strādās arī ievēlētie deputāti un ieceltie valstsvītri. Tagad gaidu atbildi- vai tā izpaužas stulbums?
q
q
Ko šādā brīdī darīja Ulmanis, zinām. Mums vajadzētu kaut kā gudrāk - tiesiski tikt vaļā no šī "demokrātijas" murga.
Tā nu tas ir...
T
To ka Latvijas sīkpartiju sistēma nav efektīva tika pierādīts jau pirmskara Latvijā. Latvijas saimniecība sāka strauji attīstīties tikai pēc Ulmaņa apvērsuma,to apstiprinās visi kas to piedzīvoja. Jau toreiz tika runāts par jaunas Satversmes pieņemšanu diemžēl okupācija to pārtrauca. Mūsdienu sīkpartijas faktiski ir dažu uzņēmīgu cilvēku apmaksātas domubiedru grupas.Katra cīnās par savām savtīgajām interesēm,aizmirstot valsts ilglaicīgu attīstību. Latvijā pietiktu ar pāris lielām partijām. Pašreizējām partijām nav ne morālo ne ētisko tiesību saukties par partijām kas kalpo tautas interesēm.
vecais
v
Jāmaina partiju dibinātāju biedru skaits un tam jābūt lielākam virs 1000 biedru unproblēmu atrisināsies pati no sevis, kaut vai 5% barjera pašvaldību vēlēšanās ienesa jau kaut kādu skaidrību.
K-K
K
3 N0 100 ... PIED.
K-K
K
...3 no 1000, BEZABRENE , noverte politiskas partijas pozitivi !!! ... Un V. Muizniecei un jaunam SKDS direktora kgm. KAKTINAM, labi finanseta, jauni iesakta POZITIVISMA vilna eiforija slikusiem, ISTAIS CELONIS- KAUZALITATE paslid garam ka ziepains udens, ko pasas partijas ir sadulkojusas ta ... '...1. Savstarpejie kivini (Kaktins), un 2. lidera, ar skaidru redzejumu, trukums(Muizniece), ir celoni izverstai ilgadigai Saeimas un to parstavoso partiju nespejai valdit valsti efektivi, korekti ... ... Un Etiskais un Moralais iztrukumsi (jo ETIKAS PIELOTOSANU - latviski TIKUMA - MUSU POLITIKANI, PA LIELAKAI DALAI UZSKATA KA POLITISKA NAIVUMA PAZIMI, KAS IR JAAPKARO AR VISIEM IESPEJAMIEM IEROCIEM ...JO TAS IR BISTAMI VINU ADAM ...), kas ir novedis pie pasreizejas pilsonu attiecibas sameriem pret politikaniem un to partijam, GLUDI TIEK IGNORETS, IGNORETS, IGNORETS - JO LIELIE PROPOGANDAS MELI VEL STRADA SIS PAAUDZES ZOMBETO PRATOS ... !!! ... Lasitaji pasi var nosaukt celoni, ja atceramies un padomajam: PRIHVATIZACIJA, G-24, 6 MILJ. LIETA, JURMALGEITA, POZITIVISMS, PARTIJU STAIGASANA, 30 milj. lieta, ES nauda, ABRENE UTT. un vel NESKAITAMI SIKUMI , KAS IZTUKSOJA BEZABRENI NO TAUTAS KAPITALA ...
lai dzīvo
l
Muižniece un TP- c i e t u m ā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas