Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pārtika sadārdzināsies par PVN likmes celšanas tiesu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Enco
E
Ne tikai! Pat pārtikas tirgotājiem tagad būs jāmaksā divtik par elektroenerģiju:gan gan gaismas reklāmai,gan tirdzniecības telpu apgaismošanai,ventilācijai,ledusskapjiem un vitrīnām pārtikas produktiem,daudzajiem kases aparātiem un datoriem.Tātad,pacentīsies radušos zaudējumus kompensēt,paaugstinot produktu cenas!
ciniķis
c
Viss jau izklausītos loģiski un ticami, tikai cik tad ir to vietējo ražotāju īpatsvars Rimi un Maxima tirgotajās precēs? Labi, ja 10% būs. Nu neticu, ka šie par mūsu PVN jautāja piemēram, Nīderlandes vai Spānijas tomātu ražotājam, vai Polijas ābolu ražotājam. Neticu, ka šie jautāja arī Lietuvas piena ražotājiem, vai Lietuvas un Dānijas cukura ražotājiem. Tā, ka šīs pasaciņas ir tikai otmazka vispārējai cenu celšanai. Varu derēt, ka uzcenojums būs klāt visām importētajām precēm un tad jau šie lielveikali skatīsies kā būs tālāk. Ja pirks normāli, tad cenas tādas arī paliks, ja pirks mazāk, tad mēģinās izmaksas pārlikt uz importētājiem, tas arī viss. Jebkurā gadījumā neviens lielveikals uz sevi šīs izmaksas neņems. Es domāju importētāji piekāpsies, ja saglabājas lata piesaiste eiro, tad viņiem ir kur piekāpties, tur varka uz kursa starpību vien ir 30%. Un, ja nu kādu baigi žņaugs skopums, tad šis importētājs varēs nepiekāpties un meklēt, kur viņa preci nopirks par viņa cenu, tikmēr atradīsies, kas strādā arī ar zemākiem uzcenojumiem. Tā, ka viss atkarīgs no patērētāju aktivitātes. Es gan domāju, ka kaut kāda daļa šo lielveikalu un tirdzniecības centru būs jāsamazina darba laiki vai pat jāaizklapē kāds mazāks veikals ciet. Jo pieprasījums būs vājš un tas tikai pavājināsies, jo tiem pašiem patērētājiem pie krītošas algas būs dārgāks pilnīgi viss, līdz ar ko viņi sāks piedomāt cik daudz kur un ko pirkt un galvenais par kādām cenām.
Protams
P
Auto nodoklis nekādu iespaidu uz cenām neatstās
Lasītājs
L
Pārtika sadārdzināsies par PVN likmes celšanas tiesu+pārtikas ražošanas un tirgošanas sadārdzinājums pēc PVN dubultošanas elektroenerģijai!
Viennozīmīgi Seskam
V
Noperc kalkulatoru!
dika
d
Jau gribas beznīnu tērēt, tad laikam tomēr izdevīgāk braukt uz Poliju un iepirkties tā pavairāk - cenu starpība ievērojamāka un piedāvājums lielāks - īpaši, ja pērk lietas, kuras var ilgāk uzglabāt - saimniecības preces, higiēnas preces, gultas veļu, dvieļus, visādus vitamīnus, cukuru, putraimus... Lietuvā cenas arī ir pakāpušās - vsiamz pirms nedēļas tā bija.
sesks
s
A ko tad Šauļos pērc? Augļus un dārzeņus? Bet benzīna izmaskas? Un valūtas maiņa? Vai tiešām ir izdevīgi. Es tā interesējos, jo principā no dzīvoju netālu no Lietuvas robežas, taisni no Šauļiem. Varbūt tiešām vērts.
Ieva
I
Tu domā, ka tikai augļus un dārzeņus? Vienīgi maizi, īpaši pašā veikalā cepto, klusi iebāž starp svaigajiem klaipiem- varbūt kāds pajoliņš uzķersies...
Viennozīmīgi
V
Braucu regulāri iepirkties uz Šauļiem , cenas daudz labākas nekā LV. Iesaku visiem.
Jāns
J
banāniem nav sezona, tāpēc... zinu, ka apmēram 15 % no ievestajiem augļiem un dārzeņiem Latvijā, tirgotāji izmet miskastē, pirms vēl tie ir pārdoti. Latvijā ieved šausmīgus augļus un dārzeņus, zaļi, bet jau bojāti.
!
!
"Straujāku cenu pieaugumu veikalnieki izslēdz, tā noraidot bažas, ka preces, izmantojot situāciju, varētu sadārdzināt vairāk." Nupat, tikko, pagājušajā nedēļā banāniem nez no kurienes cena no ~ 0,76 cena uz 1 Ls. Lai pūst. Nupat, tikko, pagājušajā nedēļā daudziem saldajiem dzērieniem un sulām cena par santīmiem 10 uz augšu. Konservanti ir pievienoti, lai tik stāv.
sd
s
nu var jau likt pie cenas klāt cik vēlas tāpat viss nostājas savās vietās kad jāskatās cik var atļauties cilvēki
Ieva
I
Nesaki vis- energoresursu PVN ietekmē, tāpat kā izejvielu PVN...
Juris
J
Nu gan blefo, ka paši neko neliks klāt :) PVN pašizmaksu tiešā veidā nemaz neietekmē, tas tikai uz naudas plūsmu attiecas.
grieta
g
vai patiesi notiks brīnums un tas būs tikai par vienu procentpunktu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas