Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pašvaldība aizliedz rīkot visus 16.martā pieteiktos pasākumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
astra
a
Jāsāk domāt, vai Sarkanie bija lielākais ļaunums latviešiem, vai mūsu pašu bāleliņi, kas tagad ir pie varas.Un par 16. martu. Arī mans tēvs tur karoja. Tagad jau miris. Neesmu nevienā gājienā piedalījusies un arī netaisos to darīt.Vai kāds ir painteresējies, kas tie ir par cilvēkiem, kas tur iet. Varbūt tie, kas grib izrādīties, kam patiesībā nav nekāda sakara ar Leģionu. Jā, un 9. maija pasākumu arī vajadzētu aizliegt, lai cer katrs savā mājā lielākā vai mazākā pulciņā.
Vetis
V
..........Un atnks pāris desmit asu piedzīvojumu meklētaji. 16.marts ir dažu 10 nelaimīgu cilvēku piemiņas pasākums. Viņi it kā karoja par neatkarīgu Latviju. Bet karoja Hitlera armijas sastāvā. Kļūda meklājama Kārļa Ulmaņa pavēle"palikt savās vietās". Tas Latvijas tautai izmaksāja 100 tūkstošus kritušos abās karojošo pusēs. Arī šodien, šī traģēdija tiek izmantota lētai propogandai abu galēji fašistisko partijiņu interesēs. Latvijas sašķelšanai. Lai lielie zagļi varētu turpināt izlaupīt Latviju. Mazie varoņi uz prieikšu. Par oligarhu labklājību! Par Latvijas izlaupīšanu! Par latviskā iznīcināšanu! Ar karogiem.Ar dziesmām! Ar Aspāzijas vērdiem uz lūpām!
Vlads
V
Sen jau vajadzeja partraukt so nirgasanos par Valsts patriotiem! 16 marts - Latvijas kauns! Jadzivo sodien, nevis jakurina naidu...
Ministry of Truth
M
Ja krievi būtu uzvarējuši tajā 2. pasaules karā, droši vien fašisti viņiem vairs nerēgotos. Aiz militāriem faktiem vienkārši slēpjas cilvēku nīšana. Tas nav pieņemami, un nekad nebūs pieņemami.
ziniet
z
Nupat izlasīju savas nesen mirušās mātes saraksti ar saviem draugiem 50. gadu beigu un 60. gadu sākumā. Es abrīnoju viņu tā laika jauno cilvēku drosmi atklāti izteikties par toreizējo stāvokli Latvijā, par mums svešo un agresīvo iebraucēju kultūru. Katrā ziņā attieksme nebija naidiga, bet bija apsolūta pārliecība, ka te tomēr kaut kas nav īsti tā kā vajag. Ja tādi jaunieši būtu šodien, es domāju, ka Latvija būtu citāda. Bet cerība mirst pēdējā. Kā var apmelot un piespiest noliegt mūsu vēsturi, mūsu senču izcīnīto un uzsāpēto? Ar kādām tiesībām?!
janis
j
Atgriežamies okupācijas laikos. Vēl ļaunākos.
AA
A
Un kad beidzot aizliegs to bezmaksas cirku 9.maijā? Man vēmiens nāk pat tām sarkano neļķu kaudzēm un pārdzērušamies, agresīvajiem un neadekvātajiem jauniešiem.
ara!
a
Tas ka okupanti savus ljeninekljus nomainijushi ar pushkinekljiem un iekarotaja petera1. slavinoshiem saukljiem,nedod tiem nekadas tiesibas,bet gan patur speka ANO rezolucijas par okupetu teritoriju nepiljaujamu kolonizaciju ar okupetjvalsts iedzivotajiem. ddd
aivars
a
Rīgas domes deputati -SC un PP/LC ir lieli muļķi,aizliegliegumus rīkot leģionarus gājienus pie Brīvības piminekļa.Leģionari aizstavēja savu dzimteni pret krievus-fašistus.Leģionari nav fašisti, tikai aizstavēju Latviju pret krievu fašistim komunistiem padomiju savienībā. Arī 9.maijā aizliegumus rīkot uzvaras dienu pie pieminekļa uzvras laukumā.Nevajag rīkot 9.maijā gājienus!!! Tie krievi ir fašisti,neželīgi nogalināja cilvēkus,sūtīja uz sibiriju.9.maijā nevajag rīkot.
TAISNīBA
T
Tad jāizbeidz arī tas BALAGāNS 9.maijā! Kā var patikt TIK ILGI runāt, klaigāt par kara šausmām? īSTIE CIETēJI sēro un piemin savējos ar klusuma brīdi, iededz svecīti un skumst...
Ēriks
Ē
Vai Rīgas dome tiešām nespēj mācīties no savām kļūdām? Arī citus gadus Dome'centusies iestāstīt, ka policija ir lūgusi neatļaut, tik pēc tam policīja to noliedz. Vēl vairāk, atruna, pat ja policija to teiktu, nedrīkst tikt izmantota, kā atruna. DEMOKRĀTISKĀ valstī, jebkuram ir tiesības uz savu viedokli un to paust, bet policijas pienākums nodrošināt sabiedrisko kārtību, bet ideju popularitāte/atbalstamība politiķu vai ierēdņu vidū nekādi NEDRĪKST ietekmēt lemumu. Ja organizatori būs pietiekami gudri un neatlaidīgi, lai šo lēmumu pārsūdzēt tiesā, uzvara ir neizbēgama, ja nē vēl tālu no tiesiskām Latvijas tiesās, tad Eiropas cilvēku tiesību tiesā Latvijai kārtējā zaudētā prāva būs noetiki! Tomēr, vēl satraucošāk, lielai daļai tautas nav pielēcis, ka paši atbalstot citu tiesību ierobežošanu, piem. geju praidu aizliegumus, ir radījuši priekšnosacījumus pašu tiesību ierobežošanai, kā to tagad dara Rīgas dome. Ja vēlaties saglabāt/aizsargāt savas tiesības uz vārda brīvību, tad sīs tiesības jānosargā visiem! Ar šo negribu izteikt atbalstu 26. marta pasākumiem. Lai gan ticu, ka vairums rīkotāji un dalībnieki ir patiesi patrioti, un ka viņiem ar nāzismu/antisemītismu nav nekā kopīga, ir pilnīgi skaidrs, ka viņi tiks pārprasti, un ka tas nesīs negat'vias sekas Latvijai. Uzskatu, ka daudz labāk valstij būtu, ja viņi cīņu biedrus/kritušos atcerētos klusāk, pie sveču gaismām mājās, bet ja viņi uzskata, ka tā nav, viņiem ir visas tiesības rīkto publiskus atcere4s pasākumus. Tāpat citiem ir tiesības 9. maijā, rīkot savus pasākumus, un nekādu apdraudējumu valstij tas nerada. Nu nav tā tuata tik stulba, ka dažu piedzērušo bolševiku pulcēšanās Okupāijas parkā pie Okupācijas pieminekļa liks mums visiem balsot kreisi. Tāpat, geju praids nespēj nevienam mainīt orientāciju, ziedu nolikšana 26. marta pie brīvības pieminekļa neliks nevienam domājošam mainīt to, kā saveicinoties viens otram pamāj!
Dr.xy
D
Nekas nav aizmirsts,nekas nav piedots! Un tadel visiem, kam darga latviesu tauta un Latvijas Valsts briviba, ir jabut 16.marta pie Brivibas pieminekla.Beidzot ir jasaprot,ka latviesu tauta ir Latvijas Valsts,un Latvijas Valsts pieder latviesu tautai.Lai 16.marts butu sakums latviesu tautas vienotibai! Tikai ta mes varam nosargat musu Valsti Latviju,un panakt tas uzplaukumu.
selga
s
Mani izbrīna,ka neviens domes vaņka vēl nav aizdomājies pēc Romas imperatoru paražas mainīt kalendāru,16.martu pārcelt uz 10.maiju un tad varētu publiski dzert ,vemt,d...vai veselu nedēļu,un latviešiem 16.marta arī vairs nebūtu.Rīdzinieki,latvieši,kā ir ap dūšu tagad ,kad krievi atkal spļauj jums ģīmī,tāpat kā 50.gadus to darīja?
Ilmārs
I
Apsveicu Rīgas Domi! Mankurtus un latviešu vēstures nodevējus! Priecīgu ziedu nešanu pie Uzvaras pieminekļa 9. maijā!
sunny
s
Paradiet man vel vienu naciju pasaule,kura slavina Hitlera armijas dalju? Pat ne igaunji,ne polji,ne chehi,ne lietuvieshi,ne ungari,ne ukrainji,ne baltkrievi to nedara,lai gan ari shis nacijas cieta zem komunisma. Latvieshiem atkal vajag "pozitivi" izcelties... Butu labak veltijushi adekvatu energjiju savas nespejigas ekonomikas atjaunoshanai,bet ne,vajag bezjedzigi un bezgaligi urkjeties sava bedigaja un tragjiskaja pagatne,kuru ta pat neviens vairs nevar izmanit. Latvija savu nakotni gan var izmainit,bet tur jau latvieshiem nav speka cinities...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas