Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pēc Mūrniecei adresētiem vīterojumiem zemnieka saimniecībā ierodas robežsargi

“Tā ir liktenīga sakritība, nevis viņas rīkojums,” savas domas mainījis Smiltenes novada aitkopis Andris Pauls-Pāvuls, kuru pēc sarunas ar iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (JL) sociālā tīklā _Twitter _viņa saimniecībā apmeklēja Valsts robežsardzes Vidzemes dienesta pārstāvji.

Lai arī sarunā ar Diena.lv lauksaimnieks atzina, ka Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esošās iestādes darbinieki pie viņa ieradušies, visticamāk, pamatojoties uz kaimiņu sniegto informāciju par iespējamiem austrumvalstu ārzemniekiem viņa sētā, tas zemniekam netraucēja interneta vidē pārmest ministrei, ka šī vizīte notikusi ne bez ministres ziņas.

Aitkopis diskutē ar ministri par Neo lietu


“Pirms raidījuma Kas notiek Latvijā? es rakstīju L.Mūrniecei Twitter, lai liek Neo mierā, jo viss, ko viņš ir pelnījis – pēriens par 4.Atmodas armijas izdomāšanu, jo, paziņojot, ka šāda organizācija ir izdomājums, viņš laupīja tautai cerības,” sacīja A.Pauls–Pāvuls.

Drīz vien L.Mūrniece pievienojusies viņa sarunu biedru lokam un abi diskutējuši arī par citām aktualitātēm, taču pēc pāris dienām viņa saimniecībā ieradušies robežsardzes darbinieki, meklējot nelegālos strādniekus. Zemnieka un ministres saruna Twitterī liecina par A.Paula-Pāvula neapmierinātību par robežsargu vizīti. Viņš L.Mūrniecei pārmeta, ka šī vizīte notikusi ne bez viņas ziņas.

Pats A.Pauls-Pāvuls nodarbojas ar aitkopību un gaļas produkcijai meklē noietu Austrumu tirgos jeb valstīs, kur izplatīta islāmticība. “Pie manis bieži viesojas personas, kuras ir esošie un potenciālie pircēji halal gaļai. Protams, daudzi no viņiem ir islāmticīgie un atbilstoši ģērbjas. Taču pārsvarā tie ir Latvijas pilsoņi, kuri pieņēmuši šo ticību, no ārzemēm pie manis brauc retāk,” stāsta aitkopis.

Viņš norāda, ka robežsardzes pārstāvji neesot apskatījuši saimniecību, meklējot ko aizdomīgu, bet tikai pieņēmuši rakstiskus paskaidrojumus no viņa un viņa viešņas, kas arī ir islāmticīgā Latvijas pilsone. “Es paskaidroju, kāda ir mana biznesa specifika, kādēļ un cik bieži pie manis brauc ārvalstu delegācijas,” stāsta zemnieks, kurš šovasar gaida ierodamies islāmticībai piederošus biznesa partnerus no Vācijas.

Pēc robežsargu vizītes zemnieks interneta vidē veltīja skarbus vārdus ministrei, kura bijusi spiesta atvainoties un painteresēties par robežsargu motīviem. “Drīz vien man piezvanīja robežsardzes Vidzemes dienesta priekšnieks un paskaidroja, ka viņa darbinieku vizīte saimniecībā nav bijusi saistīta ar kādu rīkojumu no augšas, bet ar ienākušos informāciju par iespējamiem trešo valstu piederīgo personu atrašanos saimniecībā,” notikumu secību atstāsta A.Pauls-Pāvuls. Robežsargi izturējušies profesionāli un nekādu sūdzību A.Paulam-Pāvulam neesot nedz pret ministri, nedz viņas pārraudzībā esošās iestādes darbiniekiem. Vienīgais, kas viņu šajā situācijā satrauc – ministres darba laika pavadīšana interneta vidē, sarunājoties ar aitkopi.

Pārbaude bijusi plānota


“Es priecājos, ka šis cilvēks sapratis – robežsargu vizītes un mūsu sarunas laiks ir tikai sakritība,” norādīja ministre, kura ir neizpratnē par zemnieka nekorektiem uzbrukumiem viņai interneta vidē. “Es viņam atvainojos, ja gadījumā esmu viņu kā aizskārusi. Taču Twitterī norādīju, ka nesaprotu, ko viņš no manis vēlas un kādēļ vajā,” savu attieksmi neslēpa L.Mūrniece, kurai neesot laika un iespējas izpētīt viņas aptuveni 1500 virtuālo sarunu biedru personības.

Tāpat, ministre norāda, ka A.Pauls-Pāvuls esot paudis savu piederību Tautas partijai, tādēļ neizslēdz, ka tā ir kārtējā provokācija no konkurējošās partijas biedriem pret viņu. “Viņš internetā man uzrakstīja vairākas uzbrūkošas vēstules. Pieļauju, ka to mērķis bija provocēt mani uz atbilstošu reakciju, lai vēlāk šo tēmu varētu attīstīt tālāk,” neizslēdz ministre, kura sarunas noslēgumā norādīja: “Es šo cilvēku nezinu, nezināju un labprāt nebūtu zinājusi.”

Arī Valsts robežsardzes Vidzemes dienesta priekšnieka vietnieks majors Oskars Dubults norāda, ka viņa kolēģu vizīte Smiltenes novada saimniecībā ir balstījusies uz vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju par iespējamiem trešo valstu pilsoņiem tajā.

“Šī informācija mūsu rīcībā bija nonākusi aptuveni pirms divām nedēļām. Izvērtējām tās patiesumu, sazinājāmies ar kaimiņiem un tikai tad - attiecīgi pēc divām nedēļām, devāmies šo informāciju pārbaudīt uz vietas,” sacīja O.Dubults norādot, ka robežsargu vizīte vienkārši sakrita ar ministres un pārbaudāmās saimniecības īpašnieka sarunu Twitterī.

“Esam jau vienreiz ar šādu pārbaudi bijuši A.Paula–Pāvula saimniecībā pēc vietējo iedzīvotāju sniegtās informācijas. Tagad tas notika atkārtoti. Vienojāmies, ka viņš mūs informēs par viesiem no trešajām valstīm, lai varam kontrolēt, vai viņi uzturas noteiktā adresē, kas jāuzrāda, ieceļojot Latvijā,” situāciju skaidroja O.Dubults.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas