Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pēc nevakcinētā bērna nāves liek meklēt risinājumu

Veselības ministrija uzdevusi Latvijas Infektoloģijas centram (LIC) sagatavot detalizētu informāciju par bērnu vakcināciju Latvijā un izstrādāt darbības plānu, kā ģimenes ārstus informēt par vakcinācijas kalendārā iekļautajām jaunajām vakcīnām, lai vecākiem viņi spētu sniegt izsmeļošu informāciju. Tāpat LIC jāsagatavo priekšlikumi, lai sadarbībā ar izglītības iestādēm un bērnu vecākiem, uzlabotu skolas vecuma bērnu vakcināciju.

Diskusijas par vakcinēšanos aktualizējusi 11 mēnešus veca bērna nāve. Vecāki bija izvēlējušies puiku nepotēt pret tuberkulozi. Simnīcā viņš nonāca ļoti smagā stāvoklī, ārsti palīdzēt viņam nespēja. „Nebaidos atkārtoties – vakcinācija ir labākā profilakse pret bīstamām infekcijas slimībām un tās nozīme nav diskutējama, ja vien medicīnas autoritāšu vietā nesāksim balstīties uz margināliem viedokļiem ikvienā jautājumā. Tādēļ uzskatu par absurdu situāciju, kad par vakcināciju sabiedrība sāk uztraukties tikai tad, kad notiek traģēdija,” savu viedokli pauž veselības ministre Baiba Rozentāle, kura pati ir ārste un speciālizējusies infektoloģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas