Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Peters: Latvijā arī šodien sabiedrība vēl neprot dzīvot kapitālismā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vecais pauts
v
Tiem berniem kuri skolojas Irija Tava domashana nav vajadziga.
Jānis Kūla
J
Pie mums tiesām uzticas paši tiesneši , kā ari tie kuri nevar pateikt kā tikuši pie pirmā kā pie pārējiem miljoniem un izrādās arī mulķu zemes pavalstnieki !
presbiterānis>who cares
p
Slovēnija(arī Malta,Kipra un Polija) ir pamācošs piemērs,ko spēj sasniegt jaunā ES dalībvalsts ar progresīvo nodokļu sistēmu!
Perpendikulāris
P
Kapitālismā Latvijā prot dzīvot tikai uzņēmumu padomju un valžu locekļi!
VIENTULAIS VILKS
V
Bet tadi pasisarkanie baroni bija SkosteJEKABPILS puse,BLUMS ,RUBULIS SALDUS PUSE,KAULINS LIELVARDES PUSE. Es KAULU PAZINU KA CILVEKU,kuru peckara perioda izaudzeja audzumate ( VECAKI TRAGISKI KARA LAIKA GAJA BOJA).KAULAM neviens nevar parmest negodigumu.neko no saimniecibas vins nepiesavinajas.un neaizmirti ka LUCANSKIS (SODIENAS MILJARDIRIS ) caur ADAZIEM kluva par tadu. Ari man nav bijusas darba attiecibas ar vinu ,toties darba komandejumos esmu stradajis pie SKOSTES,kurs prasija kvalitati un precizitati,maksaja protams par to
info
i
Maldaties, siers peļu slazdā ir visupirms jānopērk, kur pēcāk izlietot-māgai vai pelēm, jūsu daļa! Bet par Ēģipti palasiet internetā, neesiet slinks-pirms ko sludiniet, uzziniet patiesību! Otrie ēdieni toreiz maksāja tā ap 30-50 kapeikām, atceros-kotletes (ar kartupeļiem,mērci un salātiem) 36 kap.,ātrais klopsis-42 kap.,cūkg.gulašs 46 kap.,befstroganovs 52 kap.,bet gaļu, ja grib, tagad var dabūt lētāk kā toreiz. Kartupeļu porcija (150 g) toreiz maksāja 3 kap.,tēja 3 kap.,kafija 7 kap (lielās krūzītes, ne leļļu kā tagad).Restorānos īpašie ēdieni bija ļoti dārgi- tā ap 70-80 kap., bet reizēm veselu rubli par porciju.
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Te nu varētu pastrīdēties kurš kuru izglīto,un kurš kuram maksu parādā. Neesmu nolīdzis T.Grauzdiņu par mājskolotāju,un nekad to nedarītu,jo viņš pasauli redz "vienkrāsainu",bet tā tomēr ir daudzkrāsaina,ar to es gribu pateikt,ka problēmas jāaplūko no dažādiem aspektiem un skatu punktiem,kas bieži vien mēdz būt pretrunīgi.
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Kāda netaisnība - tu viņus esi notiesājis,bet tiesa neatzīst tavu spriedumu! Vai tev neliekas,ka tu "lielos zagļus" esi par tādiem nosaucis pirms tiesa ir viņus par tādiem atzinusi,un par to tev pienāktos krimināllieta par personas cieņas un goda aizskaršanu? Tu ,un tev līdzīgie,izdariet spiedienu uz tiesu,tikai nav vairs padomju laiki,kad uzkūdīts pūlis varēja ietekmēt tiesas lēmumu. Tiesībsargājošās iestādes lietas ir izskatījušas un turpina izskatīt,bet,ja tiesa konstatē,ka darbības ir bijušas likumu atļautajās robežās,tad spriedums ir attaisnojošs,un tas arī tev jārespektē. Saceltā histērija pret Latvijas "oligarhiem" ir tikai propagandas dūmu aizsegs ,lai tādi vientieši kā tu un tev līdzīgie nesāktu meklēt īstos izlaupītājus,kas darbojas valdības līmeni, organizē un realizē valsts starptautisku izlaupīšanu,daudzu desmitu miljardu latu apjomā un valsti grūž parādu verdzībā,verdziski izdabājot starptautiskajiem augļotāju kantoriem.
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Vai tev neliekas,ka tu "lielos zagļus" esi par tādiem nosaucis pirms tiesa ir viņus par tādiem atzinusi,un par to tev pienāktos krimināllieta par personas cieņas un goda aizskaršanu? Tu ,un tev līdzīgie,izdariet spiedienu uz tiesu,tikai nav vairs padomju laiki,kad uzkūdīts pūlis varēja ietekmēt tiesas lēmumu. Tiesībsargājošās iestādes lietas ir izskatījušas un turpina izskatīt,bet,ja tiesa konstatē,ka darbības ir bijušas likumu atļautajās robežās,tad spriedums ir attaisnojošs,un tas arī tev jārespektē. Saceltā histērija pret Latvijas "oligarhiem" ir tikai propagandas dūmu aizsegs ,lai tādi vientieši kā tu un tev līdzīgie nesāktu meklēt īstos izlaupītājus,kas darbojas valdības līmeni, organizē un realizē valsts starptautisku izlaupīšanu,daudzu desmitu miljardu latu apjomā un valsti grūž parādu verdzībā,verdziski izdabājot starptautiskajiem augļotāju kantoriem.
angkosaxis
a
Arī man nācās padzīvot pie Kaula. Lai viņam vieglas smiltis, sodu viņš saņēma drausmīgu. Viņš bija maziņš staļins savā saimniecībā. Viss turējās uz atbalstu no Maskavas, jo kapitālistiskie tūristi reguilāri tika vesti uz kolhozu, lai viņiem parādītu, cik spoži darbojas sociālistiskā kolhozu sistēma. Pie Kaula labi dzīvoja (no elites) tie, kas macēja pielīst. Kam bija savas domas, ātri nācās mukt. Jā zemākie saņēma visai labas algas, pat pa 2 vistām divas reizes mēnesī. Kaula nelaime bija viņš pats. Lai kāda arī nebūtu dzīve šodien, nekad vairs negribu pieredzēt to sirreālo murgu un labprātāk iztieku bez tiem "labumiem".
Jānis Kūla
J
Mulķu zemes pavalstniek , cik Jūs maksāsiet Taleirānam Grauzdiņam , ja viņš par Jums apžēlosies un izglītošanas nolūkā čakli atbildēs ?
Jānis Kūla
J
Vai valsts iekārta atbilst tādām tirgus ekonomikas prasībām , kas darbojas visas valsts , tautas interesēs , ja tiesībsargājošās iestādes nopietni nenodarbojas - necīnās ar LIELAJIEM ZAGļIEM !? Vai par to nav jāsatraucas ?
Jānis Kūla
J
Ar zagļiem lai nodarbojas tiesībsargājošās iestādes,tev par to nav jāsatraucas. Šoreiz runa iet par ko citu un proti - par valsts iekārtu,un kāpēc tā neatbilst tirgus ekonomikas prasībām. Ja tev par tēmu nav ko teikt,tad teikšu deputāta Līdakas kunga vārdiem - "Aizver muti"! ----------------------- Vai valsts iekārta atbilst tirgus ekonomikas prasībām , ja tiesībsargājošās iestādes nopietni nenodarbojas - necīnās ar LIELAJIEM ZAGļIEM !? Vai par to nav jāsatraucas ?
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Jebkuras sabiedriskas iekārtas pamatā ir KAPITĀLS, un atkarībā no kapitāla piederības, varam izšķirt dažādas kapitālisma formas. It mežonīgais kapitālisms,ar diviem pretpoliem - bagātajiem un nabagajiem, ir valsts kapitālisms,kad ražojošais kapitāls pieder valstij,un ir tautas kapitālisms,kad kapitāls daudzmaz vienmērīgi sadalās starp valsts iedzīvotājiem - ir plašs turīgs vidusslānis ,maz nabago un maz ļoti bagāto. Bez kapitāla nevar pastāvēt neviena sabiedriskā iekārta,lai kā arī to nenosauktu. Taču pēdējā laikā,pateicoties globalizācijai,valstīs parādās jauna kapitāla forma - NEGATĪVAIS kapitāls,kad viss valstī esošais kapitāls vairs nepieder ne valstij,ne tās iedzīvotājiem, Latvija ir labs piemērs šajā ziņā. Arī bagātajā Vācijā no 2,4 triljonu lielā IKP 1,8 triljoni ir negatīvais kapitāls(ārējie parādi).
4 kapeikas
4
Ēģiptē medicīna (ieskaitot ārstēšanos slimnīcās un operācijas) ir par velti. Izglītība arī ir par velti (vidējā izglītība ir obligāta). Un tas - neskatoties uz to, ka lielākā daļa iedzīvotāju nemaksā nekādus nodokļus un neslēdz apdrošināšanas līgumus. Arī Zviedrijā un Dānijā augstākā izglītība un medicīna (vismaz daļēji) ir bezmaksas, bet tur tas ir tāpēc, ka nodokļi ir ļoti lieli, tos spiesti maksāt pilnīgi visi (atšķirībā no Latvijas), un progresīvais nodoklis ir pašsaprotama lieta cilvēku izpratnē par sociālo taisnīgumu un nav diskutējama tēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas