Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pētījums: eiropiešu lielākā problēma - bezdarbs

“Eirobarometra” apsekojuma rezultāti atklāj, ka eiropieši par lielāko problēmu šobrīd uzskata bezdarbu.

Ņemot vērā krīzes ietekmi uz nodarbinātību, lielākā daļa eiropiešu (54%) domā, ka grūtākais vēl priekšā, toties 38% uzskata, ka krīze jau ir sasniegusi zemāko punktu.

30% eiropiešu uzskata, ka tuvākajos divpadsmit mēnešos valsts ekonomiskais stāvoklis uzlabosies, 38% domā, ka tas nemainīsies, un 21 % — ka pasliktināsies. 11% nav viedokļa šajā jautājumā.

Aptaujātie uzskata, ka krīzes izraisītās problēmas vislabāk spēj risināt Eiropas Savienība (22%) un valstu valdības (19 %). Tām cieši seko G20 (18 %).

Eiropieši uzskata, ka pats galvenais, lai nodrošinātu ilgtspējīgu izaugsmi, ir veicināt pētniecību un inovāciju Eiropas rūpniecībā (31%), atbalstīt videi nekaitīgu preču ražošanu un pakalpojumu sniegšanu (30 %), atbalstīt lauksaimniecību (27%) un veicināt uzņēmumu izveidi (25%).

Pētījuma dari parāda, ka kopš  2007. gada rudens ir mainījies vērtējums par to, kā darbojas demokrātija. 53% ir apmierināti ar to, to, kā darbojas demokrātija viņu valstī, savukārt Eiropas Savienībai šis rādītājs ir 54%. Pirms diviem gadiem tas, kā demokrātija darbojās valsts līmenī, bija novērtēts augstāk (58 %) nekā demokrātijas darbība ES līmenī (52%).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas