Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Pētniece: sajūta, ka Latvijā baznīcas un valsts attiecībās varētu būt izmaiņas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautājums
j
Nu re ! Ar pareizticīgajiem arī apvienojieties ! Svētki jums kopīgi , un Marijas kults, svēto institūts, svētbildes un klosteri. Gaume uz brokātiem, zeltiem un vīrakiem... Bet mūs, luterāņus, liekat mierā, jo mums nekā tāda nav ! p.s. Un kā ar to Aglonieša džipu...100 tūkst.Ls...nopietna nauda ! Un no kurienes? Ja jau Pujāts pats sev nevar pat kondicionieri nopirkt...
Undīne
U
Pareizticīgiem Marijas uzņemšana debesīs ir otrie svarīgākie svētki pēc Lieldienām. Svarīgāki kā Ziemassv'etki.
Undīne
U
Nav svarīgi, kurā gadā to pāvests pasludināja par dogmu. Bet svarīgi ir zināt, ka Marijas Debesīsuzņemšanu Baznīca sāka svinēt jau 64. gadā pēc Kr. dz. To 15. augustā svin ne tikai katoļi, bet arī pareizticīgie (Uspeņije Bogorodici). Pie mums krievu pareizticīgie svinēja 28. augustā, kas ir 15. augusts pēc Vecā stila. Tā ka nevajag iedomāties, ka tā ir kaut kāda tikai katoļu izdomāta dogma.
puika
p
Atvainojos, pārrakstijos -1950.gadā.
puika
p
Kāpēc valdība Aglonas pasākumam iedeva 100 000 Ls? Rezultātā dabūja politisku , tautu šķelošu , runu! Bez tam Marijas pacelšanu debesīs Vatikāns ,kā dogmu, atzina tikai 1959,gadā ,ģadsimtiem nezinot , kā to pamatot. Bībelē par to klusē. Kristīgā baznīca ir projekts , ko savulaik , bez valstiskas ideoloģijas palikusī Romas imperija ,ieviesa kā tatu apstrād'jošu līdzekli. Kāpēc mums to tagad vajag?
Liene
L
Divas vistuvākās konfesijas bija ideoloģiski ļoti tālu viena no otras. Tagad ārēju vai ekonomisku spēku diktētas tuvinās. Domāju, ka tas ir zaudējums Latvijas intelektuālajiem prātiem, ja tiks izveidota megabaznīca. Tāds kā superveikals ar garīgiem pakalpojumiem un politisku protekcionismu. Iesaku pētniecei nopietnāk papētīt un dot izvērstākas atbildes neatkarīgākos mēdijos par šo lietu
to lasītāja
t
Gribi izlikties gudrāka par Vanagu? Nesanāks! Tu toreiz mācījies Ticības mācību, kura tiešām bija dalīta pa konfesijām. Mana vecmāmiņa arī pirmskara Latvijā to mācījās. Bet tam nav nekā kopēja ar Bībeles stundām, kur ar konfesijām nav nekāda sakara. Jo Bībele ir viena. Un nekur nav teikts, ka Bībele domāta tikai ticīgajiem.
ome
o
Lēvalds kristīts gan ir luterāņu baznīcā. Tas tā - skaidrībai. Jo tu, Ieva, daudz ko nezini, bet gribi izlikties gudra. Bet te visi ir gudri.
ome
o
Katoļiem un luterāņiem ir vienas un tās pašas aprobācijas Bībele.
ome
o
Prasi tās kvītis un čekus Tieslietu ministrijai, Iekšlietu ministrijai, Veselības ministrijai un Zemkopības ministrijai. Tie to Aglonas naudu saņēma! Tieši baznīcai nekāda valsts nauda netiek dota - nav ko fantazēt! Un vēl prasi savam Dombrovskim - tas jau tur Aglonā uz ceļiem vien rāpoja, kā jau īsts katolis.
Veneranda
V
Tev interesē, kas ir Sakrālais centrs? Atbrauc uz Balviem, tad redzēsi!
lasiitaaja
l
Kuru Biibeli tad maaciis? Ir atshkjiriibas starp katolju un protestantu Biibeli. Kad maaciijos ticiibas maaciibu skolaa pasniedza luteraanju versiju, jo luterticiiba bija domineejoshaa Latvijaa. Katolju un baptistu beerni bija atsvabinaati, jo viniem ticiibas maaciibu pasniedza vinju bazniicaa. Man liekas, ka Vanags ir par jaunu lai to zinaatu.
ups
u
varbūt, ka es pēc šādiem novērojumiem arī varētu pretendēt uz reliģijas pētnieka statusu? Bet ja nopietni, tad mani nebeidz izbrīnīt itkā gudru sieviešu sajūsmināšanās, cieņa un mīlestība, ko viņas pret Vanagu izjūt. Ne tikai Misāne, bet arī Andersone, Vidiņa... Es konkrēti šo nesaprotu.
ups
u
Šovasar putnu vērotāji varēja Vanagu vērot Salaspils apkaimē. Reizumis kopā ar sievu iepērkoties piestacijas veikaliņā. Atmiņā palikusi epizode, kur Vanaga kungs tādā kārtīgā kovboju platmalē, saulesbrillēs un ar aluspudeli rokā laiski slāja Silavas virzienā pa vienu ceļa pusi un arhībīskapa kundze pa otru. Taču pārsvarā uz veikalu gāja sieva. Arī melnās brillēs un platmalē. Ak jā un kredītkartes viņiem tādas zeltainas, vipīgas. To gan ielāgoju kādā citā veikalā, būvniecības, ja nemaldos.
Nemūžam!
N
Mēs esam izcīnījuši ticības brīvību un nedomāju, ka kāds mums šīs tiesības var atņemt. Un kāpēc maniem mazbērniem būtu jālasa bībele, ja es negribu viņus radināt pie vardarbības ainām? Bībele ir piebāzta ar tām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas