Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Petraviča tomēr meklēs pensiju piegādes kompensēšanai nepieciešamo finansējumu LM budžetā

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) tomēr meklēs pensiju piegādes kompensēšanai nepieciešamo finansējumu Labklājības ministrijas (LM) budžetā, aģentūru LETA informēja ministres padomniece Liesma Kalve.

Viņa norādīja, ka kompensācijai atsevišķām grupām, proti, pirmās un otrās grupas cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī senioriem, kuri vecāki par 80 gadiem, nepieciešami 1,5 miljoni eiro, kamēr visiem - divi miljoni eiro.

Petraviča naudu meklē, pārskatot pabalstu izmaksas, tomēr cer arī uz valdības kolēģu atbalstu, piebilda Kalve.

Jau ziņots, ka no 2020.gada VAS Latvijas pasts noteiktā maksa par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) pensiju, pabalstu vai atlīdzību piegādi dzīvesvietā būs 4,88 eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā šobrīd, bet no 2021.gada par šo pakalpojumu būs jāmaksā 5,28 eiro, trešdien žurnālistiem pastāstīja VSAA direktore Inese Šmitiņa.

Ņemot vērā, ka no nākamā gada sadārdzināsies pensiju un pabalstu piegāde dzīvesvietā, LM rosināja valstij kompensēt šo sadārdzinājumu, tomēr iecere pagaidām atbalstu valdībā nav guvusi, aģentūrai LETA apstiprināja ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

Tikmēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdeva labklājības ministrei Petravičai un satiksmes ministram Tālim Linkaitam (JKP) kopīgi rast risinājumu valsts pensiju, pabalstu un atlīdzību piegādes izmaksu sadārdzinājuma kompensēšanai. Kariņš aicinājis izvērtēt iespēju rast finansējumu Labklājības un Satiksmes ministriju iekšējos resursos.

Labklājības ministre iepriekš norādīja, ka pensiju piegādes sadārdzinājuma kompensēšanai LM rezervju nav, tāpēc Petraviča vērsīsies pie pašvaldībām un sociālajiem darbiniekiem ar lūgumu konsultēt pensionārus par iespējām pensiju saņemt citos veidos, ne ar piegādi dzīvesvietā, vismaz pārejas periodā, kamēr tiek meklēts finansējums sadārdzinājuma kompensēšanai.

Top komentāri

Roberts
R
Nevar taču atpalikt no kolēģes Viņķeles, kura spēj sameklēt VM budžetā 29 milj.
parakājos pa atviltnītēm
p
un atradās pāris nekam nevajadzīgi miljoni. Vajadzēs vēl - parakāšos atkal...
Buks
B
Stratēģiski pareizs lēmums! Nav taču noslēpums, ka tie pensionāri, kuri cenšas izkustēt uz pastu, lai saņemtu pensiju, dzīvo ilgāk. Tie, kuriem pensiju pienes mājās, pārstāj apgrūtināt Petravičas budžetu krietni savlaicīgāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas