Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis
Piebalgs uzskata, ka partijām jāaizmirst elitārisms un princips, ka tikai biedri var kandidēt visās vēlēšanās

Piebalgs pašvaldību vēlēšanās saskata iespēju partijai piesaistīt jaunus biedrus

Partija Vienotība vasaras sākumā gaidāmās pašvaldību vēlēšanas izmantos jaunu biedru piesaistīšanai, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Lai gan Vienotības formālais biedru skaits patlaban esot gandrīz 2500, partijas kongresos aktīvi piedaloties aptuveni trešdaļa. "Partijas panākumus izšķir ne jau biedru skaits "uz papīra", bet aktīvo biedru skaits un viņu darbošanās. Vēlēšanas dod iespēju partijai piesaistīt daudzus jaunus biedrus, kuru vēlme piedalīties politikā mani priecē," klāstīja Vienotības līderis.

Viņaprāt, partijām ir jāaizmirst elitārisms, ka tikai to biedri var kandidēt visās vēlēšanās. "Visās politiskajās aktivitātēs ir jāiesaista pēc iespējas lielāks skaits partijas atbalstītāju," pārliecināts politiķis.

Pēc viņa teiktā, pašvaldību vēlēšanās aptuveni puse no Vienotības deputātu kandidātiem ir partijas biedri, bet puse - atbalstītāji. Veidojot deputātu kandidātu sarakstus, neesot bijuši noteikti kādi formālie kritēriji kandidēšanai vai sarakstu struktūrai. Būtiskākais bija katrā pilsētā un novadā atbildēt uz iedzīvotāju vēlmēm un izraudzīties cilvēkus, kuri tās spēj realizēt, apgalvoja Piebalgs.

Kandidātu sarakstu veidošanā liela rīcības brīvība bijusi dota partijas reģionālajām nodaļām. Uz vietas nodaļās ticis izlemts, vai attiecīgajā pašvaldībā Vienotība startēs vēlēšanās ar atsevišķu deputātu kandidātu sarakstu vai kopā ar kādu citu partiju, klāstīja partijas līderis.

Viņš novērojis, ka daudzi cilvēki ar noteiktiem politiskajiem uzskatiem nevēlas stāties partijās dažādu iemeslu dēļ - viņi nevēlas saistības, nevēlas ciešu politisko piederību, bet tai pašā laikā labprāt risina dažādas problēmas savā pašvaldībā. "Manuprāt, tas ir drīzāk spēks, nevis vājums. Savu politisko izvēli šie cilvēki tik un tā izdara. Pašvaldību vēlēšanās vēlētājiem ir citi vērtēšanas kritēriji un primārā mēraukla nav tā, vai attiecīgais kandidāts ir partijas Vienotība biedrs vai atbalstītājs," pārliecināts Piebalgs.

Vaicāts, vai interese par kandidēšanu no Vienotības saraksta Rīgā bijusi pietiekami liela, Piebalgs atbildēja apstiprinoši. "Cerības ir attaisnojušās. Rīgas sarakstā ir vairāki deputātu kandidāti, kuri nav Vienotības biedri. Viena no mūsu saraksta līderēm Rīgā būs uzņēmēju nevalstiskās organizācijas, eksporta veicināšanas kustības Red Jackets pārstāve Inese Andersone. Mums ir svarīgi izveidot deputātu kandidātu sarakstu, kas var dot nepieciešamās pārmaiņas Rīgā. Es uzskatu, ka pieeja bija pareiza, protams, vienmēr var vēlēties lielāku aktivitāti," sacīja partijas vadītājs

Top komentāri

īpašuma nodoklis ir nenormāls!
ī
Nekustamā īpašuma nodoklis Latvijā ir nenormāls! Un pie tā ir vainojama Dombrovska (Vienotība) valdība, kas 2010.gadā sagrozīja likumu. Ja Vienotība to negrasās labot, tad labāk lai tā iet pa skuju taku...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas