Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pieprasījumu par Turlā atstādināšanu varētu iesniegt piektdien

Pieprasījumu par Rīgas domes priekšsēdētāja Daiņa Turlā (GKR) atbrīvošanu no amata opozīcija plānots iesniegt piektdien, aģentūrai LETA sacīja partijas Vienotība Rīgas domes frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis.

Viņš norādīja, ka, visticamāk, šodien tiks savākts nepieciešamais balsu skaits, lai varētu iesniegt pieprasījumu par Turlā atstādināšanu.

Ķirsis piebilda, ka sēdes norises laiks ir atkarīgs no paša Turlā, bet līdz 21.jūnijam rezultātam vajadzētu būt skaidram.

Tikmēr Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) vietnē Twitter jau informējusi, ka par Turlā atbrīvošanu no amata parakstījušies visi šīs frakcijas deputāti.

Runājot par situāciju Rīgas domē, Ķirsis pauda nostāju, ka joprojām valda diezgan liela neskaidrība. Viņaprāt, to varētu mainīt iespējamie balsojumi gan par vicemēra Vadima Baraņņika (S) atbrīvošanu no amata, gan arī par Rīgas mēra Turlā atstādināšanu.

Tāpat viņš norādīja, ka politiskā krīze ir tikai "aisberga redzamā daļa", tāpēc, lai šo "krīzi" atrisinātu, viņaprāt, ārkārtas vēlēšanas ir neizbēgamas.

Jau ziņots, nedēļas sākumā parakstu vākšanu par Turlā atstādināšanu ierosināja opozīcijā esošā partijas Latvijas attīstībai frakcija, kuras sastāvā ir astoņi deputāti.

Kopumā šādas sēdes sasaukšanai nepieciešami vismaz 20 deputātu paraksti. Kopš iesnieguma saņemšanas brīža ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atstādināšanu no amata pašvaldībai jāsasauc divu nedēļu laikā.

Top komentāri

Jūrmalā ZZS+Saskaņa ir saskaņā
J
Jūrmalā "latviskā" ZZS ir pilnīgā saskaņā ar Saskaņu. Kāpēc lai Rīgā kāda no "latviskajām" partijām amatu un lielo otkatu dēļ uz to "neparakstītos"?
Tā spēlīte ir riskanta
T
Ja tie 4 nodevēji noraus Saskaņai balsis, tad viņus tā izčakarēs, ka maz neliksies. Šie pastulbie spēlmaņi, kam pašiem šķiet, ka viņi ir ļoti gudri, neapzinās tos rioskus, ko ietver šādas spēlītes ar "Saskaņu"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas