Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pilsoniskās savienības frakcija gaida Ušakova atbildi par pašvaldībai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu

Pilsoniskās savienības (PS) Rīgas domes frakcija kopā ar Jaunā laika (JL) domes frakciju uz 2.decembrī nosūtīto vēstuli Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) ar prasību sākt dienesta izmeklēšanu, lai noskaidrotu pašvaldībai nodarīto zaudējumu vainīgās amatpersonas, no amata nelikumīgi atbrīvojot vairākas amatpersonas, joprojām nav saņēmusi atbildi. Par to informē PS konsultante preses jautājumos Sallija Benfelde.

Viņa norāda, ka pēc likuma Rīgas mēram bija jāatbild 15 dienu laikā. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPML) vēstulē Rīgas mēram liek izvērtēt pašvaldībai radītos zaudējumus, konkrēto pašvaldības amatpersonu un darbinieku vainas pakāpi zaudējumu radīšanā, kā arī izvērtēt iespējas no vainīgajām personām piedzīt zaudējumu atlīdzību. Par izvērtēšanas rezultātiem, pieņemtajiem lēmumiem un Rīgas domes (RD) turpmāko rīcību domes priekšsēdētājam jāziņo ministrijai.

Jau rakstīts, ka ar vairākiem RD lēmumiem nodarīti zaudējumi Rīgas pilsētas pašvaldības budžetam vairāk nekā piecdesmit tūkstošu latu apmērā. Pārsūdzot tiesā domes lēmumus, no darba atbrīvotie dažas Rīgas pašvaldības amatpersonas - J.Viņķelis, A.Agrums un O.Heniņš - civillietās par nelikumīgu atbrīvošanu no darba un vidējās izpeļņas piedziņu tika noslēgti izlīgumi. Tādējādi pašvaldība ir samaksājusi no sava budžeta izlīgumos lielas naudas summas.

Pērngada 26.novembrī pēc Pilsoniskās savienības (PS) RD frakcijas pieprasījuma tika sasaukta ārkārtas domes sēde. Koalīcijas deputāti ārkārtas domes sēdē balsojot noraidīja iesniegto lēmumprojektu, kurā bija paredzēts uzdot RD priekšsēdētājam izpildīt likumu normas par šiem pašvaldības zaudējumiem un piedzīt no vainīgajām amatpersonām zaudējumu atlīdzinājumu.

Tāpēc PS RD frakcija vērsās pie ministra, vēstulē lūdzot izmantot «Likuma par pašvaldībām» 77.panta septītajā daļā noteiktās RAPML tiesības šādos gadījumos celt prasību tiesā par pašvaldībai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas