Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pļaviņu novadā uzvarējusī Vidzemes partija paliek bez domes priekšsēža amata

Ceturtdien par Pļaviņu novada domes priekšsēdētāju kļuvis līdzšinējais priekšsēdētājas vietnieks Aigars Lukss (Vienotība), līdz ar to amatu neizdevās iegūt novadā uzvarējušajai Vidzemes partijai. Novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Kristīne Ginaite aģentūru LETA informēja, ka priekšsēdētāja amatam virzīti abu divu novadā populārāko partiju kandidāti: Andrejs Kačkāns no Vidzemes partijas un Vienotību pārstāvošais Lukss.

Ar astoņām balsīm "par", vienu "pret" un četriem deputātiem atturoties par novada mēru kļuvis Lukss. Savukārt par Kačkāna kandidatūru nobalsojuši pieci deputāti, četri bija pret, vēl četri atturējušies. Divas vēlēšanu zīmes bija nederīgas. Plašāka informācija par balsojumu pašlaik nav pieejama.

Savukārt priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas ceturtdien nenotika, jo partiju starpā vēl notiekot sarunas, informēja Ginaite.

Iepriekš Vidzemes partijas saraksta līderis Ainārs Arnītis aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka par novada domes vadītāju tiks ievēlētas partijas pārstāvis, jo partija novadā uzvarējusi un ieguvusi piecas deputātu vietas.

Savukārt Vienotībai, kas domē pārstāvēta ar četriem deputātiem, Arnītis neprognozēja pat vietnieka amatu.

Trešajā vietā Pļaviņu novadā ir iepriekšējās domes priekšsēdētājas Guntas Žildes pārstāvētā Jēkabpils reģionālā partija ar trīs vietām domē. Žilde šajās vēlēšanās vairs nekandidēja.

Tālāk seko nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK ar diviem mandātiem, bet vienu vietu izcīnījusi partija Latvijas attīstībai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas