Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

PLL: Pensijas apjomam ir jābūt atkarīgam arī no bērnu maksātajiem nodokļiem

Vecuma pensijas apjomam jābūt atkarīgam arī no bērnu maksātajiem nodokļiem, uzskata partiju apvienības Par Labu Latviju (PLL) deputāti.

Lai risinātu demogrāfijas problēmas, PLL frakcija iesniegusi priekšlikumus Labklājības ministrijas izstrādātā rīcības plāna Ģimenes valsts politikas pamatnostādnes 2011. – 2017. gadam īstenošanai.

Viens no frakcijas priekšlikumiem paredz piemaksu pie pensijas 10 procentu apmērā no bērnu iepriekšējā gadā veiktajām vidējām sociālās apdrošināšanas iemaksām. “Viennozīmīgi, ka ģimenes, kurās aug bērni, nevar atļauties veikt tādus uzkrājumus, lai nodrošinātu sev bezrūpīgākas vecumdienas, tāpēc šāds deputātu priekšlikums kaut daļēji kompensēs tos izdevumus, kuri vecākiem radušies, audzinot bērnus,” norāda PLL deputāti.

Šāds priekšlikums arī veicinātu sabiedrības izpratni, ka valsts iespējas uzturēt pensionārus ir tieši saistītas ar nodokļu maksātāju skaitu, uzskaat PLL.

Deputāti rosina arī noteikt ātrāku pensionēšanās vecumu par katru izaudzināto bērnu.

Lai veicinātu dzimstību un vecāku drošību par savu bērnu un savu nākotni, PLL rosina arī izveidot bērnu uzkrājuma fondu, kurā valsts nogulda 1000 latus līdz bērna 18 gadus sasniegšanai. Tāpat frakcijas priekšlikumos ir virkne ierosinājumu, kas nodrošinātu izglītības pieejamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas