Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Policija aicina iedzīvotājus palīdzēt meklēt “Kaupo”

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
abac
a
passi vainigi, kas tur jāmeklē? lai dzīvo Latvijā, nav ko vizināties apkārt pasaulei. tiešām nesaprotu, kāpēc vinjiem tas bija vajadzīgs? Kāds labums un kam no tā ceļojuma? ????????
vvin!
v
sieviete varbūt, bet šī bija tam popovam sieva es protams nezinu, bet man liekas, ka šoreiz viņa ņipričom
zaķis
z
Kā bija ar to pirātu parunu, ka sieviete uz kuģa nes nelaimi?
petkins
p
Latvijas likumdošana nosaka, ka gadījumā, ja persona pazudusi atklātā jūrā ilgāk par pusgadu, var lūgt to atzīt par mirušu. Kara gadījumā var lūgt atzīt par mirušu pēc diviem gadiem, parastos gadījumos - pēc 10 gadiem, ja vien pazudušais nav krietnā vecumā. Apmēram tā.
vvin!
v
atradu šādu ziņu par iepriekšējo incidentu ZIŅOJUMS NO KAUPO 2009.gada 4.janvārī no ostas Vigo katamarāns KAUPO devās uz Las Palmas (Kanāriju s.) ar 4 cilvēkiem uz klāja (A.Popovs, S.Timofejeva, A.Grenenbergs, N.Vedernikovs). 7.janvāra naktī katamarāns KAUPO atradās apmēram 120 jūdzes no San Visenti raga uz Sv. Vēja virziens NNO 5-6 balles, brāzmās līdz 7. Viļņu augstums 2-3 metri pa ceļam, bet brīžiem katamarāns izjuta stiprus sāna sitiens. 03:30 (UTC) katamarāna kreisajā korpusā tika pamanīts bezsamanā guļošs ar galvas traumām N.Vedernikovs. Iespējams, viņš stipri atsitās pret dzinēju paejot garām sāna vilnim. Novērtējot N.Vedernikova stāvokli, kā kritisku, lūdzu pēc palīdzības. Mēdinājumi sazīnāties pa avārijas kanālu 2182 khz bija neveiksmīgi. Pēc tam tika ieslēgta Satellite 406tm EPIRB boja. 11:00 UTC (07.01.09) izdevās sazināties ar Portugāles AJF, kuri izsutīja apsardzes kuģi F 487, lai evakuētu N.Vedernikovu. Evakuācija uz kuģa notika 20:00 UTC punktā 36020’ N, 10025’ W. Naktī N.Vedernikovs no kuģa ar helikoptera palīdzību tika pārvests uz hospitāli Lissabonā. Lai sniegtu paskaidrojumus šājā lietā, katamarāns devās ostas Lagosa virzienā, kur tika doti paskaidrojumi jūras policijai. Pēc neliela remonta katamarāns 15.janvarī 2009.gada dosies tālāk virzienā Las Palmas.
vvin!
v
citēts 7.jan2009.g Krasta apsardzes dienesta virsnieks kapteiņleitnants Roberts Lakučs aģentūru LETA informēja, ka šodien plkst.8.20 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs ("MRCC Riga") saņēma informāciju no starptautiskās avārijas satelītsakaru sistēmas COSSPAS/SARSAT reģionālā sakaru centra Bodo, Norvēģijā, par to, ka Atlantijas okeānā, aptuveni 100 jūras jūdzes attālumā no Portugāles krasta, ir aktivizēta avārijas radioboja, kura uzstādīta uz Latvijas kreiserkatamarāna "Kaupo". Nekavējoties informācija tika nosūtīta "MRCC Lisabon". Portugāles meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs centās nodibināt radiosakarus ar katamarānu, taču tas neizdevās. Sazinoties ar rajonā esošajiem kuģiem, "MRCC Lisabon" noskaidroja, ka viens no kravas kuģiem avārijas radio kanālā saņēmis izsaukumu no katamarāna "Kaupo", kura kapteinis informējis par avārijas situāciju un paskaidrojis, ka viens no apkalpes locekļiem, neuzmanīgi rīkojoties ar uguni, izraisījis ugunsgrēku. Portugāles Jūras spēki uz notikuma vietu nosūtīja vienu karakuģi un patruļlidmašīnu. --- Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta preses virsniece Liene Ulbina. .atzina, ka vakar no rīta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrā saņemtā informācija, ka Atlantijas okeānā, aptuveni 100 jūras jūdzes no Portugāles krasta, izcēlies ugunsgrēks uz katamarāna "Kaupo", ir izrādījusies maldīga. . Latvijas glābēji bija saņēmuši informāciju, ka ir aktivizēta uz Latvijas katamarāna uzstādītā avārijas radioboja, tāpēc nekavējoties šī informācija tika nosūtīta jūras glābējiem Lisabonā. Portugāles meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs visu dienu centies nodibināt radiosakarus ar "Kaupo", taču tas izdevies tikai vakarā, noskaidrojot, ka sākotnēji saņemtā informācija no Portugāles Jūras spēku kuģa, ka uz katamarāna izcēlies ugunsgrēks, izrādījusies maldīga. . Pārpratuma cēlonis bijušas komunikācijas problēmas, iespējams, arī tehniskas problēmas starp "Kaupo" un Portugāles Jūras spēku kuģi, kurš uztvēra avārijas signālu. Pēc katamarāna "Kaupo" apskates Portugāles Jūras spēki tomēr pieņēmuši lēmumu veselības apsvērumu dēļ veikt viena cilvēka evakuāciju, izmantojot helikopteru, lai nekavējoties nogādātu viņu tuvējā slimnīcā. . Tā kā katamarānam "Kaupo" esot sabojājies dzinējs, visu nakti drošības apsvērumu dēļ to novērojis Portugāles Jūras spēku patruļkuģis, bet šodien tiks sniegta peldlīdzeklim nepieciešamā tehniskā palīdzība. . Katamarāna komandas pārstāve Kristīne Timofejeva vakar aģentūrai LETA sacīja, ka ar Latvijas katamarāna "Kaupo" komandu viss esot kārtībā un neviens neesot cietis. . Tobrīd viņas rīcībā esošā informācija liecinājusi, ka ar "Kaupo" komandu viss ir kārtībā. "Tas, kas patiesībā notika ar "Kaupo", nav zināms. Tagad ir zināms, ka komanda ir dzīva, bet papildu ziņu pagaidām nav," vakar sacīja Timofejeva.
vvin!
v
kāds nu kuram tas ģīmis ir, tāds ir kādreiz bildes izdodas labākas, kādreiz ne visai te šoreiz ir runa par dvēselēm man ir minētās svetlanas timofejevas grāmata par pirmo kaupo ceļojumu (izlasīju ar ineteresi) ir arī gaiļa grāmata par mildu, kur pieminēts, ka iepriekšējā kaupo ceļojuma laikā iesp.tur notikuši daži kautiņi liekas, ka strīdi varētu būt izcēlušies starp popovu un valdi gren-grinb, kuri abi bij kapt. (gluži kā nesaskaņas bij abiem mildas kapt. gailim un milleram) varbūt tagad tur bija kaut kas starp bij. kapt dēlu aigaru un pārējiem, jo jau atlantijas okeānā šis bij ielaidis jūrā glābšanas radioboju(vai kaut ko taml), ko vēlāk skaidroja ar vienkāršu pārpratumu gribētos cerēt, ka arī te ir tikai kāds pārpratums un ka vismaz kāds no ekipāžas tagad kaut kur dzer sulu no salmiņa zem saulessarga un vēlāk mums ko pastāstīs
Bo
B
Es vienkārši agrāk lasīju par to, ka viņi starp Keiptaunu un Austrāliju brauks pa kuģu ceļu. Acīrmredzot speciāli, drošības labad.
vai,vai
v
Tās bildes gan ir sameklētas kriminālas. Ar tādiem ģīmjiem tikai salu iezemiešus baidīt...
Tuurists
T
Viscerīgākais, ka mēģinot piebraukt pie kādas salas, sasituši Kaupo un tagad dzīvo kā Robinsoni. Tas, ka vairākus mēnešus dreifē okeānā..., var jau būt... ------------- Tur nu gan to salu nav tik daudz. Un taas kas ir nav diez ko piemeerotas dziivoshanai bez apriikojuma un paartikas kraajumiem.
nesaprotu
n
Nesaprotu, kam vajadzīgi tie portreti, apakšā norāde "Valsts policija"? Lai pajokotu?
Tuurists
T
Peedeejais vaards saitee ir global-shipping-map/
Gita
G
Nu ja. Pazud 2. septembri, meklet sak 2. februari! Ar musdienu sakaru lidzekliem pusgadu nekadu zinu? Ko tad radinieki gulejusi ziemas miegu?
Tuurists
T
Viņi brauca pa kuģu ceļu. Ja neiet el. komunikācija, ir taču oranžie dūmi un signālraķetes. Diemžēl esmu pesimistisks šajā gadījumā. ------------------ Neesmu speciaalists, bet no taam kugjoshanas liiniju karteem ko esmu redzeejis negribeetos teikt, ka tanii galaa buutu ka biezs no kugjiem. Piemeeram paluukojies uz sho visai shematisko, bet visnotalj ilustratiivo karti. Taa juura noteikti nav taa labaakaa kur kaadaam ieriiceem saiet griistee pat braucot pa kugju celju.
aleluja
a
Vai tad tas nebija gaidāms? Vai kāds te gaidīja citu iznākumu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas