Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Policijas darbību 13. janvāra nemieru novēršanā varētu izvērtēt Francijas speciālisti

Lai gan dienesta pārbaude par 13.janvāra vakara notikumiem Vecrīgā varētu tikt pabeigta vēl mēneša laikā, neoficiāli jau izskan pieļāvumi, ka nemieriem pāraugt grautiņos ļāvusi nepietiekama darbu koordinācija starp Valsts policiju (VP) un militāro policiju (MP). Tas netieši noprotams gan no dažādiem avotiem tiesībsargājošajās iestādēs, gan no Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas vadītāja Jura Dalbiņa (TP) komentāriem, ka VP un MP sadarbība ir neskaidra.

Aizsardzības ministrija (AM) gan nesaredz "īpašas problēmas, kas mums būtu bijušas koordinējošajā darbā", saka AM pārstāvis Airis Rikveilis. Viņš tomēr atzīst — lai gan protestētāju iekļūšana Saeimā novērsta, situācijā, kāda izvērtās, MP "nebija iespējams realizēt plānu pilnībā", tāpēc nākotnē tiks izstrādāti vairāki scenāriji. "Galvenā mācība — ja ir pazīmes, ka gatavojas masu nekārtībām, tas ir jāņem nopietni un jāpieliek vēl 20% klāt, bet viņi domāja, ka atnāks, palamāsies un pavicināsies ar dūrēm. Ar prevenciju varbūt varēja izbēgt no nekārtībām," pēc komisijas tikšanās ar dienestu vadītājiem secinājis J.Dalbiņš. Viņš gan to, ka grautiņi netika novērsti, nesauc par kļūdu, bet par smagu un nopietnu mācībstundu. Intervijā Dienai iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) pieļāva, ka notikumu izvērtēšanai varētu tikt izveidota neatkarīga izmeklēšanas komisija. VP Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) priekšnieks Andris Dzenis, kurš vadīja operāciju, norādīja, ka policijai esot ļoti laba sadarbība ar franču instruktoriem, kas mūsu VP mācījuši masu nemieru savaldīšanu, tāpēc speciālisti no Francijas varētu piedalīties notikumu analīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas