Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Politisko reklāmu pievieno arī privātajām e-pasta vēstulēm

Diena.lv saņēmusi lasītājas Baibas viedokli, par “nepatīkamo pārsteigumu” kādu viņai sagādājusi inbox.lv sūtītajām privātajām vēstulēm pievienotā “Visu Latvijai” reklāma. Reklāmā pausts aicinājums nebalsot par “Saskaņu”. “Kapec latviesi balso par partijam, kas gatavas nemt Saskanu valdiba, es toc nesaprotu, es balsosu par VL/TB LNNK,” (bez garumzīmēm) teikts reklāmas tekstā.

Izlasot reklāmu, Baiba pauž neizpratni.  “Vai inbox.lv drīkst izpādot reklāmas laukumu ziņojumu saturā? Vai šo reklāmu redzu tikai es, vai arī saņēmējs _tajā galā_? Pagaidām, kad rakstu jūsu portālam, viss ir _tīrs_, bet, ja saņemat šo ziņu kopā ar politisko reklāmu, tad ziniet – es par šo partiju nebalsošu un neesmu tās atbalstītāja,” jautā lasītāja.Inbox.lv sekretāre Dienai.lv skaidro, ka šāda veida reklāma lietotājus e-pastos nonākusi šorīt apmēram līdz pulksten 9:30, bet “šobrīd vairs nav un ir izņemta.” Reklāmas izņemšanas iemesli gan tiek paskaidroti īsi: “jo bija laiks izņemt”. Sarunas gaitā Inbox.lv pārstāve tomēr atzīst, ka saņemtas lietotāju pretenzijas. “Protams, ik pa laikam ir cilvēkiem kaut kādas pretenzijas. Bet tajā pat laikā cilvēki lieto bezmaksas pastkastīti un lietošanas noteikumos ir minēts punkts par reklāmu. Ja cilvēki nevēlas reklāmas vispār saņemt un redzēt, viņi var abonēt mail+ pastkastīti, kas ir par maksu,” skaidro Inbox.lv sekretāre. To, kādas partijas izmantojušas iespēju reklamēties šādā veidā inbox.lv pārstāve gan neatklāj, tāpat kā attiecīgā reklāmas veida izmaksas. Uz jautājumu, vai inbox.lv lietotāji var atteikties no šāda veida reklāmas, uzņēmuma pārstāve norāda: “Bezmakas pastkastītēs reklāma būs”.Savukārt “Visu Latvijai” līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks uzsver, ka partija likumu nav pārkāpusi. “Mums ir oficiāls līgums ar aģentūru, kura visus reklāmas materiālus izvieto. Aģentūrai ir līgums ar Inbox.lv. Es nedomāju, ka mēs vai aģentūra esam noslēguši līgumu, pārkāpjot atļautās normas,” norāda I.Parādnieks un piebilst: “Ja būs kāds pārkāpums, tad pirmkārt jau pats portāls ir atbildīgs arī par to. Es domāju, ka viņi var pasūtītājam izdarīt piezīmes, ja tur kaut kas nav korekti.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas