Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Politologs: Iespējams, Zatleram nekļūstot par Saeimas spīkeru, Kukulei-Sondorei bijis jāatrod kāds cits amats

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča jaunā padomniece Sandra Sondore-Kukule (ZRP) ir uzkrājusi lielu pieredzi darbā Valsts prezidenta kancelejā, turklāt ir tikai normāli, ka ministrs nāk ar savu komandu, kas pārstāv vienu politisko spēku. Tā, vērtējot S.Sondores-Kukules iecelšanu E.Rinkēviča padomnieces amatā, komentēja portāla Diena.lv uzrunātie eksperti. Viņi arī pieļāva, ka, iespējams, savu lomu nospēlējusi arī nepieciešamība amatos salikt savas partijas cilvēkus. 

"Es nepazīstu Sandru Sondori-Kukuli Ārlietu ministrijas darbības vai ārlietu darbības kontekstā kopumā. Tomēr viņa ir bijusi klātesoša gan pie Vairas Vīķes-Freibergas aktīvās rīcības, gan tāpat daudz pieredzējusi strādājot pie Valda Zatlera," uzskata Andris Sprūds.

S.Sondores-Kukules pārziņā būs likumdošanas un valsts pārvaldes jautājumi, kas, kā uzskata A.Sprūds, neesot mazsvarīga lieta arī ĀM darbībā. Padomniece ministram palīdzēs arī ar Latvijas ārējo sakaru veicināšanu.

"No otras puses, šajā visā situācijā radies iespaids, ka savus partijas cilvēkus kaut kādos amatos ir jāsaliek. Iespējams, ka šeit šis elements savu lomu ir nospēlējis. Vai tas automātiski nozīmē, ka tas ir slikti - tas to it kā nenozīmē. Bet, iespējams, Valdim Zatleram nekļūstot par Saeimas spīkeru, Sandrai Sondorei-Kukulei bija jāatrod kāds cits amats," pieļāva politologs. 

Tāpat A.Sprūds norādīja, ka tā jebkurā gadījumā esot ministra kompetence izvēlēties savus padomniekus, kam varētu būt saistība gan ar profesionāli personiskām, gan politiskām attiecībām. Lai gan E.Rinkēvičs nav ZRP biedrs, tomēr oktobra beigās viņš paziņoja, ka nopietni domās par iestāšanos partijā.  

Politoloģe Žaneta Ozoliņa uzsvēra, ka ministra izvēle atkarīga no viņa noteiktās dienaskārtības un arī šāda profila speciāliste ministrijas darbībā var būt noderīga. "Par likumdošanas jautājumiem un ekonomiskajiem sakariem domāju, ka visnotaļ atbilstoši, ņemot vērā, ka viņas iepriekšējais darbs prezidenta kancelejā bija saistīts ar šiem jautājumiem," sacīja Ž.Ozoliņa.

Bijušā ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska (Vienotība) padomniece Dace Balode norādīja, ka uz S.Sondori-Kukuli vairāk skatās kā uz juristi, tomēr ministram ir tiesības izvēlēties tādu komandu, kādu uzskata par nepieciešamu. Tiesa gan, D.Balode pieļāva, ka S.Sondores-Kukules darbības sfēra nedaudz pārklāsies ar ĀM parlamentārā sekretāra Viktora Makarova (ZRP) jomu. 

Jau vēstīts, ka padomus sabiedriskajās attiecībās ārlietu ministram dos ZRP valdes loceklis, literatūras un filozofijas portāla Satori.lv galvenais redaktors Reinis Tukišs, kurš būs arī izglītības ministra Roberta Ķīļa padomdevējs. Savukārt E.Rinkēviča biroju vadīs diplomāts Atis Lots, kurš savulaik bijis Ārlietu ministrijas preses sekretārs un strādājis vēstniecībā Vācijā un Krievijā. Savukārt ministrijas parlamentārais sekretārs būs Viktors Makarovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas