Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Politologs par Ušakova lamu vārdiem: esam gana toleranti pret šādu leksiku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Opsā
O
Toleranti nav īstais vārds - viena daļa visticamāk ir tādas pašas padibenes, aprobežootas un trulas, vienīgi teātri iemanījušies uzspēlēt. Parējie ... nu, laikam jau lielākā daļa tādi patizli pielīdēji vien būs palikuši pēc visām tīrīšanām un dresūrām.
vidzemes puika
v
ŪŽAS-KOVS
akcents
a
Vairāk par rupjībām satrauc tas, ka mērs un vicemērs pat nejēdz, par ko īsti sēdē balso. Viņu leksikā runājot, viņiem abiem ir pofig,
Atmiņa
A
Šlesers ar šādu stāju nevar būt Rīgā vicemērs. Jaunietim un citiem liekas, ka viņam jābūt premjēram. Kas par varenu nākotni Latvijai!
Oma
O
Nu, par mūsu karavīru nacionālo īpatsvaru varētu vēl diskutēt, taču arī man tas ļoti sižets ar Ali. Un tiešām ausīs griež īpaši, ja mātes vārdi skan ar latvisko akcentu. Bet es neticu, ka Ušakovs tā vairs nerunās, tiesa, izvairīsies to teikt no tribīnes, bet mājās un domās - viss turpināsies. Jo nekas slikts jau nav noticis - izskanējuši tikai pāris stiprāki vārdi.
osis
o
Kautkaa visi te aizmirsushi aizkustinosho necenzeeto interviju latvieshu valodaa ar afgaanju zeenu Ali. Kas vinjam visus tos vaardinjus samaaciija? Padibenes vai brashie latvju karaviiri? Ushakovs maaciibu dabuujis, un, visticamaak, taa vairs nerunaas. Jaateic, ka krievu lamuvaardus procentuaaali vairaak dzirdu izteiktus ar valsts valodas akcentu.
Oma
O
Piebilde: un es nesaprotu, kāpēc rupjību,, prastumu, jēlības uzskata par normālu lietu, sak, visi tā runā. Nē, mūsu ģimenē tā nerunā!!!
Oma
O
Smuki pateici! Pareizi. Un nav ko atļauties lamāties. Vienkārši - nedrīkst! Redz tā jau ir, ja mājās tādus vārdus lieto, tad pasprūk arī sabiedrībā. Tas tikai parāda cilvēka kultūras līmeni.
Oma
O
Es negribu, ka izzog manu valsti, un es negribu, ka lamājas tie, kas kritizē izzadzējus. Es neesmu dižciltīga jumprava, bet man riebj, ka Ušakovs!!!, kurš man gluži labi patika, ir tik prasts. Man vispār nepatīk, ka mēs atļaujamies lamāties paši un aizstāvam citus. Vārdi taču materializējas. Ko tad brīnāmies, ka iet slikti?
Krievs
K
A 4to delatj, jesli vi sami pridumatj ni4ego ne mozhete? U vas mozgov ne hvataet dazhe mat svoj sobstvennij pridumatj. Ne nado zdesj kri4atj o kuljture - vse latishskie podrostki rugajutsja matom 4erez slovo. Ne huzhe russkih. Po4emu-to pervoe, 4to oni sprashivajut u russkih detej, eto kak rugatjsja.
Liene
L
"...absolūti nekorekti ir apvainot krievus: katrā tautā ir izcili pārstāvji, un ir plebeji. Tā arī ir realitāte. Tāpar katram cilvēkam ir galva un ir dibens. Lai cik dibens smirdīgs, no tā nav jākaunās. Tikai jāapzinās realitāte, tīri praktisku apsvērumu dēļ. Lai zinātu, ar kuru galu kakāt, kurā likt iekšā sviestmaizes. Dīvaina sajūta pārņem tikai tajās reizēs, kad tribīnē sejas vietā pēkšņi ieraugām dibenu."
dace lux
d
Taisnība1 mBet katrs jau spriež pēc sevis.
lux
l
_esta_ Piekrītu! Nez kāpēc tiek pieņemts, ka cilvēkiem vienalga, ko kāda oficiāla persona saka. Bet tā nav. ļoti daudzi mani pazi' nas, draugi un radi tā neuzskata. Nez kāpēc daudzi iedomājas, ka bez lamu vārdiem krievu valodā nevar iztikt. Var un pie tam labi. Tas atkarīgs no vispārējā līmeņa. Nožēlojami ir tas, ka daudzi šādu rīcību attaisno. Varu iedomāties, kas būtu, ja teiksim Parīzes mērs pateiktu "putain". Kāda jezga būtu. Bet pirmkārt, viņš nekādā ziņā tā nedarīs. Tomēr atšķir oficiālo diskursu no marginālā diskursa, pretēji Ušakovam, un ja nu tomēr būtu pasprucis (kas maz ticams) viņš visu savu atlikušo mūžu tādus vārdus nelietotu.
m[cenzēts]kers
m
katrs normāls cilvēks smietos redzot, kā tie divi tirliņi vada domes sēdes, varbūt ievēroji - smējās ne tikai Viņķelis, bet arī vairums deputātu...
vispār
v
man vislabāk patiktos prognozēt, kādi tad vārdi atskanēja mājās pie televizora, kad Niliņš ieraudzīja šo TV sižetu....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ POLITOLOGS IVARS ĪJABS:

Visdrīzāk tas beigsies ne ar ko. Šis jautājums sabiedrībā sašutuma vētru neradīs, jo esam gana toleranti pret šādu leksiku. Ir skaidrs, ka politiķu neformālajās sarunās runā citādi un neveiklas situācijas, kad politiķu neformālā leksika nejauši kļūst publiska, ir bijušas arī citās valstīs. Tomēr Rīgas mēram nebija vienkārši neformāla leksika, tā bija "padibeņu lekskika" - rupja lamāšanās ar krievu lamuvārdiem. 

(I.Ījabs laikrakstam Diena)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas